София, жк Младост - тема 27

• 94 714
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Точно защото парко местата са недостатъчни за автомобилите в квартала се надявам да се спре със стоежите в Младост. От друга страна е по-добре да се обособят парко места, където е нужно, вместо хората да си оставят автомобилите в калта. Със сигурност не го правят, защото обичат да се калят до глезените, а защото просто няма къде да спрат!

# 496
Да, съгласна съм, че там колите не пречат и е по-добре да е разчертано и разрешено. Но пък и не мисля, че зелената зона е правилно и честно решение. Аз зелената/синята зона ги смятам за решение, в което централни квартали, в които има много "гости" от други квартали паркират без един вид да плащат данъци на съответната община. В Младост самите жители на квартала няма, къде да паркират. Те си плащат данъци и всичко там. Според мен е редно всички детски площадки и градинки поетапно да бъдат ремонтирани, така ще под тях да се помещават по няколко етажа паркинги. В крайна сметка плащаме данъци, все нещо трябва да има насреща. Но със зона нищо не постигат - местата за паркиране не се увеличават  ooooh!

# 497
През уикенда чертаеха паркоместа и с изненада установих, че го няма знака забранено паркирането, а вече има знак Паркинг.
Но начина на разчертаване ограничава значително броя на паркиралите. Определено могат да уползотворят калните 'зелени' площи между двете платна и да разширят улицата, така че да се паркира диагонално, както досега, но без да пречат на движението.

# 498
Знаете ли дали има в Младост магазин за фризьорски консумативи. Искам да купя пелерина за подстригване.

# 499
Точно там ми дигнаха лятото колата, защото паркирането беше забранено, а знакът беше съвсем малък и  сложен на входа на метрото и почти не се виждаше  Laughing

# 500
Не може при липса на места за паркиране да се покриват улични платна с коли. Пореден абсурд!
Който иска да има кола трябва да мисли и къде ще я паркира без изключение. Трябва да се плащат високи данъци за всяка кола след първата. А съответно тези данъци да отиват за изграждане на подземни паркинги - това е решението! И само до 5 години проблемът е решен генерално.

# 501
Кметицата май още не е влязла в общината, тоест няма как да направи нещо. Тя сега тепърва като поеме поста ще се сблъска с всички издадени разрешения за строеж и ще видим кое ще успее да спре и кое не. И точно градинките, площадките и паркингите ще са мерилото за това дали ще бъде добър и успешен кмет или не. Ако замрази строежите, ремонтира площадките и почне да строи паркинги ще я призная. Ако не - да си ходи и тя!

# 502
А как ще се справи с цялата администрация хора, които ще са против нея. Дано да няма саботажи...Никак няма да ѝ е лесно, но се надявам да излезе твърда и непреклонна през проблемите на Младост.

# 503
Дано, само дето двама приятели, които я познават лично ми казаха много лоши неща за нея  Sick

# 504
  • София
Аз не виждам как при издадени разрешителни ще може да се върнат нещата назад. Каквото е започнато, ще се построи, аз с това съм се примирила. Въпросът е как ще продължи всичко след това.

# 505
И аз чух лоши неща за новата кметица, но клюки - нищо потвърдено.

Иначе за строежите - хората си имат право на тези земи, те са техни или на техните семейства от преди комунизма. Сега заради безумиците по време на комунизма с одържавяването, вече нямаме (политиците като наши представители) полезен ход Sad Нито е честно да им ги вземат, нито да са си техни, но без да могат да разполагат, тоест печелят от тях. От друга страна и хората от околните блокове, когато са купували, че не са купували само стаи, купували са и разположение, и изглед, и наличието на детска площадка. Не виждам, друг вариант, освен да им се изкупят земите на пазарна цена, което общината няма как да си позволи...

# 506
  • София
Вече 2 пъти писах до Общината в Младост във формата им за контакт http://www.so-mladost.com/contacts досега обаче няма никакво раздвижване по въпроса. Ако има и други желаещи да помогнат, моля да пишат. Дано като имат повече сигнали направят нещо!
Става въпрос за:
1/ тунела под блок 15, "Младост 1" – не работи осветлението в този тунел. Писах да го оправят.
2/ също така пътеката със стълби до блок 13А, която излиза на ресторант OlivesBlue е обрасла цялата с храсталак и молбата ми е да се отрежат храстите.
Специално молба 2/ няма да отнеме повече от 30 мин. на работник с подходяща резачка, но от Общината вече повече от 2 месеца не са изпратили работник.
Моля, който има желание да пише или се обади в Общината. Все се надявам ако получат повече сигнали от различни хора да направят нещо.
Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 15:47 от bialata3

# 507
  • София
От личен опит в сайта на Столична община реагират и на сигнали за нередности в Младост. 3 пъти съм се жалвала и съм получавала съдействие и отговор.

# 508
Вече 2 пъти писах до Общината в Младост във формата им за контакт http://www.so-mladost.com/contacts досега обаче няма никакво раздвижване по въпроса. Ако има и други желаещи да помогнат, моля да пишат. Дано като имат повече сигнали направят нещо!
Става въпрос за:
1/ тунела под блок 15, "Младост 1" – не работи осветлението в този тунел. Писах да го оправят.
2/ също така пътеката със стълби до блок 13А, която излиза на ресторант OlivesBlue е обрасла цялата с храсталак и молбата ми е да се отрежат храстите.
Специално молба 2/ няма да отнеме повече от 30 мин. на работник с подходяща резачка, но от Общината вече повече от 2 месеца не са изпратили работник.
Моля, който има желание да пише или се обади в Общината. Все се надявам ако получат повече сигнали от различни хора да направят нещо.
Благодаря предварително!

http://call.sofia.bg/

Отговорили са ми на сигнала за промяна на предимството на ул. Румен Цанев и ул. Бъднина, че поради увеличения трафик по ул. Румен Цанев се приема промяна, като ул. Румен Цанев става с предимство пред ул. Бъднина!  newsm10

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 16:20 от shrekie

# 509
И аз днес писах за бъдещият строеж в Младост 1 А до общита Младост във формата им за връзка, но щом казвате, че отговарят, ще пиша и на http://call.sofia.bg/, пък да видим от къде ще ми отговорят  Sad
Нали Фандъкова беше разпоредила спирането на всички строежи в Младост, докато не се проверят разрешителните им за строеж. Защо тогава никнак все нови и нови ограждения.  Срещу бл.64 в Младост 1, зад пазарчето, даже започнаха да копаят.

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 16:41 от gabidi

Общи условия

Активация на акаунт