Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 148
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
Днес имах клиентка, която ухаеше божествено.Не се свързва и я попитах кок е парфюма.
Дамата ми обясни, че тя държи да ухае уникално и парфюмът и е направен специално за нея.
Не знаех че  на магазина за ниш парфюмерия, където ходя понякога на парфюмна екскурзия, има консултации с парфюмерист.Избираш нотите, които искаш да съдържа, определяш какъв  да бъде, интензивен.или не , шлейфов ило дискретен  дървесен или каквото искаш, Отелязваш, парфюми, които харесваш и такива които не понасяш.В зависимост от  желанията ти, приготвят няколко варианта и се избира един.Харесваш флакон и се сдобиваш с уникален парфюм.
Цената на удоволствието е 200 евро за  флакон 150 млл.

В този ред на мисли,  си зададох въпроса желанието да бъдем уникални ли ни води към магазините за ниш или надеждата, че парфюмите им са по качествени и завладяващи.
Размишлявам над въпроса искам ли уникален мой парфюм. А вие бихте ли си направили такъв?
Аз бих си направил такъв парфюм, но не за да се отличавам от останалите - просто ми е интересно какво точно ще се получи, ако направя нещо, което е 100% по мой вкус.
Относно нишовите парфюми - на мен лично ми харесват, защото са по-интересни и в повечето случаи по-качествени от останалите. Масовите (дизайнерски) парфюми сякаш все се въртят около една и съща идея с леки вариации. Не че и при нишовите не се случва понякога, но там са по-отворени за необичайни идеи и комбинации.

# 196
  • някъде под слънцето...
Nikolay87
В какъв смисъл по качествени?

# 197
sl, искам и аз! Къде е този магазин?
Повечето инди брандове предлагат такава услуга, като например Le Labo, Parfumer H (за която писах наскоро),  4160 Tuesdays и пр. Това не е някаква нова и уникална услуга.

Не бих си направила такъв парфюм, тъй като не знам какво точно искам. Доверявам се на комбинациите от съставки на парфюмерите и смятам, че те разбират в пъти повече от мен самата. Пък и не съм се взела толкова на сериозно, да си мисля , че съм някаква уникална, че да си направя уникален парфюм...някак ми е парвенюшко.

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 18:51 от Zozina

# 198
  • София
В този ред на мисли,  си зададох въпроса желанието да бъдем уникални ли ни води към магазините за ниш или надеждата, че парфюмите им са по качествени и завладяващи.
Размишлявам над въпроса искам ли уникален мой парфюм. А вие бихте ли си направили такъв?

Преди няколко години, прохождаща в парфюмното царство, запленена от темата, се сдобих с няколко нишови парфюма, обмисляни, купувани след проби. Всички до един ми отлежават в шкафа към момента.
Ако търся нещо напълно различно, правено само за мен, то няма да е за да се откроявам сред останалите, а за да удоволетворя жаждата за ароматна идентичност, каквато не съм открила сред мейнстрийма.
Обаче аз съм почитател на мейнстрийм продуктите, защото в тях винаги откривам стандарт и граници, които са спазени. Чувствам се сигурна. Ако поискам да съм извън стандарта, бих го направила с ексклузивните линии на утвърдени брандове. Друг е въпроса, че не са ми по джоба. Не бягам и не се страхувам от различното, просто да възприемеш другия чрез обоняние е много първично и не ми се иска точно по този начин да озадачавам околните. Мога да го направя по десетки други.

# 199
Nikolay87
В какъв смисъл по качествени?

Качествени като цяло (съставки, външен вид, представяне, цялостно впечатление).  Simple Smile  И както казват някои хора - ухае на скъпо.   Laughing  Може и да е субективно усещане... Не ангажирам никого с мнението си. Simple Smile

# 200
  • София
Денси, мерси за новата тема.  bouquet
Честита ни юбилейна!  Grinning Hug

Напоследък не успявам да следя темата, но все пак хвърлям по някой поглед.  Rolling Eyes

По темата, обикновено вземам по 2-3 парфюма на морето, някоя отливка и някоя и друга пробичка за всеки случай. Grinning От няколко години нося Бронзовата богиня от 2011 само и единствено на морето. Страшно ми харесва на плажа.  Crazy Преди много ми харесваше как ми стои Philosykos Diptyque заради морския бриз, но ми омръзна и го разкарах. Напоследък се бях замислила дали да не си взема Ninfeo Mio Annick Goutal да поразнообразя.

Скоро в съблекалнята на тенис клуба се засякох с дама, която ухаеше божествено. Деликатно, ненатрапчив цветен аромат (поне така ухаеше). Аз винаги си питам, когато нещо ме впечатли, та много се изненадах, когато каза че е с Hermes Le Jardin de Monsieur Li . Бях го тествала отдавна, но не бях особено впечатлена. На нея и отиваше. И разбира се отидох да го пробвам отново, хубаво се офъщях. Е, не и не. Всичко си зависи от кожата.  Sad  

Доста отдавна нищо не ме грабвало, така че чак да ми се замае главата, да не ми пука колко струва и да го искам на мига. Най накрая се сдобих с така дълго мечтаните Средиземноморски градини и е един от топ ароматите ми това лято. Другият ми дълго жадуван аромат  Nanadebary Green няма да го огрее тази година. 

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 18:09 от Scintillia

# 201
  • някъде под слънцето...
Да определено не е ново и уникално.Всеки един  бранд  би направил персонализиран парфюм, ако му се заплати цената ,  която определи.Има дизайнери., които шият за определени хора и бижутерски,  къщи, които правят бижута по поръчка за други. Някои от тези хора плащат. На други им се подарява.Зависи кой кой е

Въпросът е до колко и за какви хора е достъпно.
От любопитство разровя мета и открих поне три места в Мадрид, където се прави това. Има и доста ревюта из нета.Цената на рефил на направения веднъж уникален парфюм по поръчка се движи око 70 евро за 100 млл и мисля че  това е напълно достъпна цена.
Друг е въпросът, че аз не съм гениален нос и вееоятно парфюмът, който ще харесам няма да бъде шедьовър за останалите.
Между другото днес преди да тръгна за работа  в 7 сложих от парфюмирания крем ма
Zara home на китките и аромата се усещане Со края на работния ден в три часа.
Имам различни парфюмни лосиони. Картие. Сисли ,  Палома Пикасо, Френди... и най различни не дотам парфюмирани кремове и продукти
.Такава трайност и интензивност при мен няма дори парфюмирания крем за тяло Ангел.

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 18:26 от sl

# 202
Това е абсолютно нормална услуга, която е обявена по сайтовете им, има си  зададена цена, като например:
http://www.4160tuesdays.com/4160tuesdaysscentshop/cat_589990-Bes … onal-perfume.html

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 18:52 от Zozina

# 203
  • някъде под слънцето...
Именно
Може да се поръча парфюм в който и да е брандАко се плати добре и Герлен ще ри направят ексклузив в кристал бакара.
Nikolay87
Съставките. Ако ти е интетрсно прочети Natali в старите теми писала е  много интересни  неща от кухнята на ниш ,    а и не само брандове
Външния вид. Като цяло излиза по евтино. Защото повечето ползват еднакви фшакони и н ме са нито Лалик   нито Бакара.
Представянето това е относително.При нас не ги представят. подредени са в Бутиците ило в  ограничен брой лъскави магазини.
Относно ухае на скъпо. Това е много относително.
Човек може да изглежда евтино и.в скъпи дрехи. Може да ухае евтино използвайки скъп парфюм.Онратното е доста по трудно въпреки,  че кралицата на Испания слага и дрехи на Мango или
Zara, това не я кара са изглежда евтино
Не е до дрехи или парфюми   до хора е.

Всъщност ниш отдавна не в толкова ниш,  след като се продава на толкова места.Уввличения ръст на производство води до реформулиране, което рядко е в полза на парфюма.Брандове като Амуаж   Том Форд Л Артиьан  Армани приве вече го наоравиха, останалите няма да се забавят. .

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 19:01 от sl

# 204

В този ред на мисли,  си зададох въпроса желанието да бъдем уникални ли ни води към магазините за ниш или надеждата, че парфюмите им са по качествени и завладяващи.

Мен лично ме заведе нуждата, да подуша нещо различно от наличното в магазина.
Дали бих си направила уникален аромат, не, намерила съм тези, които ми лягат на сърцето.
Иначе бих опитала в опит да намеря съвършения за мен цитрусов аромат.

Любопитен ми е този домашен аромат на Зара, но тук май няма Zara home. Rolling Eyes

Пудреното Нарцизо и на мен ми хареса, но не до степен да се оръся.

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 20:30 от goddess

# 205
  • някъде под слънцето...

goddess.
И аз останах изненадана никога не съм им обръщала внимание. Но със сигурност ще поправя грешката.
Хубавото   е че варианта парфюм за лен е направен специално за изделия от плат.Което значи, че може да се използва и за дрехи., особено
.а цената му е 10 евео за 250  млл което си е доста добра цена.

# 206
  • Варна
Не бих си направила уникален парфюм. При цялото многообразие от аромати на пазара и възможността според настроението ми да ухая различно, да направя един, който да ми служи само за гъделичкане на егото и като ме питат какъв ми е парфюма да кажа "уникален е" - не, не е това моето нещо. Скука.

# 207
  • До сърцето...
 Mr. Green

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 19:52 от Радика

# 208
Е как, новата обувка на Каролина Ерера ще и е екстра смятам.

Не бих си направила индивидуален парфюм, но бих носила такъв направен от децата ми. Heart Eyes

# 209
Радика, от мен Черният Опиум или там вариациите му, харесва се, доколкото наблюдавам. Според мен The Different Company няма да й говори нищо.

Общи условия

Активация на акаунт