Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 141
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
# 211
Привет на всички, и се радвам, че улучих точно юбилейна тема! bouquet
При мен лято няма, или по-точно имаше 2-3 дена. Сега съм в нещо между късна пролет и ранна есен, почасово - студено, жега, вали, жега, студено, и т.н. Тоест, нося си когато каквото поискам, но сърцето и кожата ми жадуват за топлина, защото само тогава парфюмите ми стоят наистина добре.
Това т.нар. лято мога да го определя за себе си като Адик-тово - изпръсках 2 бутилки и едва се удържам да не си купя трета /въпрос на много малко време е/. Не разбрах кога и как завързахме отношения, обаче такава любов не бях изживявала от много време насам. Дори и в най-големите жеги не се разделихме.
По някое време реших да сбъдна една отдавнашна мечта, а именно Флауърбомб. Ами, оказа се, че някои мечти е по-добре да си останат такива. Не че не ми хареса, ама след Адикт... пф, просто нещо сладко, нещо пачулено, слаба ракия.
Много други дефилираха под носа ми в един и друг момент, няма да досаждам, понеже са масовки също, всички до един сладки мухоловки.
Днес се сдобих с Alien Essence Absolue и в момента тъна в парфюмно блаженство. Чудя се, ако се напръскам, както аз си знам, дали някой около мен няма да умре?! Не ми се струва толкова брутален, но напоследък взех да се притеснявам за тия неща, защото установих колко неприятно е нечий нахален парфюм /особено ако е и неприятен като аромат/ да ти се вре в носа. Имам колежка, която ме трови с Идън и някакви "дърти" Шанели /много се извинявам за определението, ама виждате сами, че съм по простите ванилии/ и се наплаших.
През септември планирам отпуск в БГ, като искрено се надявам да уцеля някакво циганско лято и отсега се чудя, дали да помъкна парфюм със себе си или да си купя нещо оттам, което хем да е ново, хем да ми е спомен. Което ме навежда на въпроса - дали някъде из София все още се намира онази стара, древна формула на Адикт? Laughing

# 212
Искам да попитам за трайността на парфюмите на Карл Лагерфелт и по специално за private klub
https://fragrances.bg/karl-lagerfeld-private-club-edp-45ml-for-w … l+Lagerfeld?C=BGN
 пробвах го в Дъглас и ми хареса, но искам траен парфюм ползвал ли е някой парфюм на Лагерфелт?

# 213
  • София
Привет и от мен в новата ваканционна, и любилейна тема 200 Hands Clap

Избора ми на ваканционнен парфюм винаги е бил много лесен - взимам един измежду най-леките и цитрусови и толкова  Simple Smile Забавно ми е да ви чета как се тюхкате и вайкате кой и колко да изберете, и накрая се оказва, че ваканцията няма толкова дни, колкото аромата носите в чантата  Mr. Green
В моите представи, почивката е вид почивка и от парфюмната тематика, която така или иначе ме занимава целогодишно, така че един рестарт по това време на годината не е лоша идея, според мен.

Densi, хубава снимка в началото на темата  Simple Smile
Тя ме провокира да се сетя за моя такава, та порових две минути из дълбоките архиви и избрах кадър от пра-стария ми лентов апарат - нека e поздрав за всички в темата, с пожелания да запазим по-дълго красивите мигове и безгрижни летни дни  Simple Smile

http://photo-zona.net/images/user1736/album7366/large/1175288810 … f2794_zalez-1.jpg

Nikolay87 - добре дошъл в темата  Hands Thumbsup Винаги е хубаво, когато се включват нови интелигетни хора, особено пък мъже в една такава тема, която по нашите географски ширини е типично женска  Simple Smile Ще се радвам да пишеш и споделяш впечатления и размисли.

Колкото до интересния казус, който повдигна sl, за индивидуалния парфюм, мисля че в един документален филм за Барселона бях мяркал подобен тип бутикова парфюмерия, която изпълнява иднивидуални поръчки в салона им.
Според мен, това е специфична услуга, подохдяща за два типа хора - които изпитват неутолимо любопитство към непознатото, едни вид ново и специфично приключение, както и тези, които са напълно наясно какво искат и имат натрупан опит, които ще им помогне да открият наистина нов парфюм.
Хората, които самоцелно търсят уникалност, смятам, че всъщност ще претворят неволно по един или друг начин свои любими парфюми и ефекта ще се загуби...

Аз бих си поръчал с удоволствие подобен аромат, защото предполагам, че повечето такива бутици ползват скъпи и качествени съставки, и с помоща на специалист би се получил интересен краен резлутат...

В днешно време повечето дизайнерски парфюми, а и не само, имат една понякога отегчаваща предивидмост в пирамидите, за да се харесат максимално с цел печалба. Тези индивидуални парфюми дават шанс да се излезе от матрицата и хората с парфюмни интереси да опитат да изразят себе си по най-прекия възможен начин...

Аз бих комбинирал например нотки на лайм, мандарника, мента, бамбук, бял мускус и толкова  Grinning

sl - инетересно и приятно ми стана да прочета мнението ти за Zara, защото от известно време се запознавам с парфюмите им и съм приятно изненадан! Дотолоква, че си взех Zara Fig, а наскоро и два други от чисто нова линия, която ми хареса.
Този например - Aromatic Future

Скрит текст:

се оказа прекрасен пример за изчистен, свеж ароматично-зелен парфюм, без сладост, тежки цветя, мрачни дървета, трудни билки и подправки. А това не се среща често  Grinning Препоръчвам го за тест - на мъжката витрина стои Sunglasses Често мъжките парфюми в тази посока ги украсяват излишно или пък звучат ретро, но този специално е модерен, позитивен и сполучлив.
Други два интересни и успешни за мен се оказаха: Wood Noir и Ambré Noble в edp концентрация и в еднакви шишета:

Скрит текст:

Особено Ambré Noble е напълно унисекс.  Wink Та Зара вадят никак не лоши неща.

Спирам, че пак стана предълго  Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 00:48 от Deetron

# 214
  • Велико Търново
Athena, Bright Crystal, много благодаря за описанието bouquet Определено ме заинтригувахте...за есенно-зимния сезон имам само миниатюрни остатъци от разни парфюми, време ще е за нещо ново Flutter

# 215

Колкото до интересния казус, който повдигна sl, за индивидуалния парфюм, мисля че в един документален филм за Барселона бях мяркал подобен тип бутикова парфюмерия, която изпълнява иднивидуални поръчки в салона им.
Според мен, това е специфична услуга, подохдяща за два типа хора - които изпитват неутолимо любопитство към непознатото, едни вид ново и специфично приключение, както и тези, които са напълно наясно какво искат и имат натрупан опит, които ще им помогне да открият наистина нов парфюм.
Хората, които самоцелно търсят уникалност, смятам, че всъщност ще претворят неволно по един или друг начин свои любими парфюми и ефекта ще се загуби...

Определено съм от първата група - с неутолимото любопитство  Flutter  Не се смятам за супер уникална и нямам нужда да си храня егото. Никаква представа нямам какви съставки бих искала - може би ревен, лакрица, нещо шантаво, нежно и сладко. Много ми е любопитно как ще се получи, наистина като на ново вълннуващо приключение гледам на цялото нещо.

# 216
Аризона, преди две седмици на  бул. Янко Сакъзов 56, в парфюмерия Конкорд видях, че имат варианта от 2012 г. на Адикт, предишната версия никъде в реални магазини не съм успяла да намеря, а не е като да не съм го търсила  Mr. Green.  Този също много трудно вече се намира ...уви!

# 217
Най-сетне се сдобих с Ейнджъл и никой около мен не го харесва, а пък аз умирам за него  Joy

# 218
Аризона, преди две седмици на  бул. Янко Сакъзов 56, в парфюмерия Конкорд видях, че имат варианта от 2012 г. на Адикт, предишната версия никъде в реални магазини не съм успяла да намеря, а не е като да не съм го търсила  Mr. Green.  Този също много трудно вече се намира ...уви!
Проверете на Красно село в парфюмерията и въобще в малки, квартални парфюмерии.

# 219
  • София
Искам да попитам за трайността на парфюмите на Карл Лагерфелт и по специално за private klub
https://fragrances.bg/karl-lagerfeld-private-club-edp-45ml-for-w … l+Lagerfeld?C=BGN
 пробвах го в Дъглас и ми хареса, но искам траен парфюм ползвал ли е някой парфюм на Лагерфелт?
Наскоро и съвсем случайно се сдобих с този http://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Karl-Lagerfeld … or-Her-24068.html и на моята кожа трае 4-5 часа, прави много приятен шлейф. Учудващо го харесах и го нося с кеф  Heart Eyes

# 220
Здравейте Simple Smile къде в София продават Аник Гутал? В магазин в Атина видях това и беше любов от първо помирисване.
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Eau-du-Sud-38332.html

# 221
  • София
Искам Суфлее!

Тия дни ходих и тествах много неща. Повечето ми приличат на други парфюми, така че отпаднаха.
Подуших и Хермес - ревенa и портокала - ревена е шик.
В Дъглас вече няма Агенти. Sad
И новия Alien не го намерих. За Ейнджъла няма да коментирам - не ми хареса.

# 222
Мъжът ми скоро ще има рожден ден и винаги съм му взимала този парфюм досега:

Ще ми помогнете ли с избора дали да продължава да разчитам на "старото, но златно" или да се спра на някой от новите модели на пазара?

# 223
О, бих си поръчала индивидуален аромат, но по-скоро го възприемам като отговор на моментна прищявка, настроение за различен аромат, а не като аромат-подпис. Би ми било много любопитно, без да имам очакване резултатът да бъде върха на парфюмното изкуство  Grinning
Бих се пробвала и сама да си смеся съставки - къде се предлагаше тази възможност? Някъде в Грас? Имаше разказ в темата за екскурзия с такава атракция, мисля?

# 224
Petrova69, бих заложила на нещо ново и различно, но ти си го познаваш най-добре. Зависи и бюджета ти какъв е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт