Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 305
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
да попитам....Том Форд Черната орхидея...нали е само дамски вариант...няма го мъжки нали?...а защо много  мъже го ползват?
Най-вероятно защото им харесва. Предимно на мъже го надушвам и то все на добре изглеждащи Grinning Какво значение има какво пише на шишето? Ако ти харесва -ползвай си го. Едва ли на мъж и жена ще стои по един и същ начин  bouquet

Юбилейния вече ми е на мушката, но още само се целя hahaha То ще се чуе.

# 76
да попитам....Том Форд Черната орхидея...нали е само дамски вариант...няма го мъжки нали?...а защо много  мъже го ползват?
Съдейки от наблюденията, които аз имам, повечето парфюмни маниаци не обръщат внимание на "пола" на парфюмите. Отделно има и някои аромати, рекламирани като дамски, но реално биха били по-подходящи за мъже и обратното. Аз например имам и ползвам доста женски парфюми, включително и Черната орхидея.  Wink  За мен най-важното е да мирише добре и да ми харесва. Simple Smile

# 77
  • Велико Търново
Честита юбилейна темичка -една от най-любимите ми, благодарение на всички списващи в нея Hug bouquet
На мен ще ми се размине морето тази година май Confused и няма поне откъм парфюми да го мисля Wink, но в градската жега нищо не се задържа - купих днес едно 15 -мл. флаконче на Ив Роше - Нероли, беше намалено на 12лв. и нещо, та поне се поливам обилно с него, и учудващо изкарва голяма трайност.

# 78
  • Варна
Повече от година не съм купувала парфюм, но явно доста ме е развълнувал юбилея и си купих дълго отлагания Син чай на Булгари. На това отгоре една парфюмна софийска магьосница, с която се видяхме току-що във Варна, ме влюби в едно друго, така сега си имам и юбилейна мечта  Heart Eyes

Честити ви осъществени любови!  bouquet

# 79
  • Варна
Честита юбилейна тема на всички!
Честити нови радости и ароматни придобивки!
Ако пътувам някъде, предпочитам да взема само един аромат, който после да свързвам с мястото, на което съм била. Представям си природата, атмосферата, въздухът, чувствата, които ще породи у мен и тогава избирам само един аромат, който усещам по този начин и ще остави спомена в мен за това място и времето, прекарано там.
Mims, имам чувството, че имаме обща юбилейна мечта Wink
 bouquet

# 80
  • София
Честита юбилейна тема  Hug Пожелавам на всички прекрасни парфюмни находки!

Пробвах днес това Monaco, било по заявка на принца и принцесата Simple Smile Явно кралските особи си падат по белоцветни и жълтоцветни парфюми (  Whistling ), още като чух за принц и принцеса, бях убедена, че ще е в тази посока. Нищо шипрово няма или поне нищо от това, което аз таксувам за шипър. Едно пачули шипър не прави. Особено пък ако са му избили зъбите предварително.

Така че после отидох да се утешавам в Ив Роше (вие сте виновни!). И се утеших с една Ванилия Ноар и с  една Мандарина-Лимон, стори ми се много разхлаждащ аромат, утре ще го разнося по-подробно.

# 81
 Честита тема и от мен!  bouquet
Дори не бях разбрала, че сме стигнали 200  Flutter

В тон с лятното настроение, днес пробвах тези парфюми:
http://www.acquadisardegna.it
Не знам, дали ги предлагат на друго място извън Сардиния, но не успях да намеря информация за тях във Фрагрантика.
Ценови клас 45-80 евро.
Мой фаворит стана: http://www.acquadisardegna.it/maijda.html , който е малко по-силен от останалите с нотка мирта, много разпрастранено тук, като се използва от кулинария, през напитки, до козметика. Този парфюм със сигурност ще си го купя.
Тази линия: http://www.acquadisardegna.it/scalo.html е силно унисекс и по-скъпа. Не ми се стори толкова „присъствена” и при мен нямаше трайност.
А на този плаж: http://www.fragrantica.com/perfume/Memento-Italian-Olfactive-Lan … rdinia-17985.html бяхме вчера - Chia  Grinning
Бих била любопитна да го пробвам.

Пробвах новият „Париж”, в началото ме подведе с уклон към „Манифесто”, но много бързо показа много силна и странна нотка, която на много би се сторила неприятна.

Сблъсках се и с това чудо: http://www.fragrantica.com/perfume/Stella-McCartney/Pop-36671.html , което за цена над 100 евро, според мен, се заиграва с тийн-възрастова група.

Не нося много парфюми на плажа. Най-сполучлив избор досега остава http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Parfum-Initial-11360.html за влажен и горещ климат на моята кожа.

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 00:21 от Tsugumi

# 82
Здравейте отново Simple Smile
Наистина ми прави голямо удоволствие да ви чета и ви поздравявам с юбилейния брой на парфюмната тема!
Напоследък и мен ме обзела "парфюмната" лудост и искам още и още, и поръчвам ли, поръчвам. Embarassed
Абе луда работа! Но сега поне за лятото имам един куп мострички, които спокойно ще сложа в куфара за почивката и няма да ми е жал, ако не дай си боже нещо се случи с багажа по пътя. Ще си взема и за доизпръскване Olympéa - та, намирам я доста универсална и трайна без да ме задушава в жегите, а и още не ми е омръзнала. Иначе много ми се искаше да се взема за лятото един Shalimar Souffle de Parfum, но купих толкова много други неща, че умишлено си сложих спирачки (поне засега).

Но сега след като прочетох отзивите ви за Satine на Lalique и Anais Anais Premier Delice отново съм изкушена Simple Smile
Е, много ми хареса по описание Péché Cardinal (а и в какви красиви шишенца се предлага),  но е извън ценовия ми лимит Rolling Eyes

BBeLLa ще може ли да напишеш впечатления от Madame Gres?

# 83
  • Бургас
Ох,Шалимар Инишъл е много добър парфюм,но за моя вкус по-прекрасен е Шалимарското Суфле и въобще сред всички разновидности той е моята любов!Снощи го разходих край брега на морето,няма такава прелест,разкри ми се божествената "опушена" ванилия,която обожавам и не можех да спра да вдишвам. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 84
  • Чукарландия
Но сега след като прочетох отзивите ви за Satine на Lalique и Anais Anais Premier Delice отново съм изкушена Simple Smile
Лошо нещо е това изкушение, да знаеш! Peace Но и аз съм със слаби ангели... Crazy

BBeLLa ще може ли да напишеш впечатления от Madame Gres?

Впечатленията ми са повече от хубави, но т.к. не мога да описвам много бих желала някое от гурутата в темата да се включи за помощ. Praynig
За мен този парфюм носи класа, елегантно излъчване, въпреки смешната цена. Не че съм експерт, но мисля, че е цветен шипър, макар, че както казва Атти: "едно пачули шипър не прави", така го чувствам, напомня ми нещо, което съм имала и то шипрово. Не е крещящ, не е накъртващо сладък, нито блъска в носа. Въпреки това е присъствен, много женствен, загадъчен. Hug
Не знам колко съм ти била от помощ, но си заслужава всяка една стотинка. А те не са много. Wink
ПП Не съм подстрекателка! Mr. Green

Едно пачули шипър не прави. Особено пък ако са му избили зъбите предварително.

Атти, това мнооого ми хареса! Joy

# 85
Да кажа за този Анаис. Пробвах го вчера и не е моята круша. Намирам сладостта му за синтетична и за мен има прилика със Скарлет и добре че го пробвах, а не поръчах.
Изобщо, вчера пробвах 100 неща. Онази госпожа не е миришела на Лужерната Пантера. А самата пантера ми ухае на L'Arte в драйдауна му.
Alien си е Alien в каквато и форма да е.
Кубчетата на Нарцисо... Ми не за сега.
Новият Ангел и Демон - не е лош, всъщност, но нищо wow!
California Reverie ми задържа вниманието, но и там много бели цветя...
Просто няма да си имам юбилеен парфюм май  Tired

# 86
Така че после отидох да се утешавам в Ив Роше (вие сте виновни!). И се утеших с една Ванилия Ноар и с  една Мандарина-Лимон, стори ми се много разхлаждащ аромат, утре ще го разнося по-подробно.

+1

аз вече си имам юбилеен - Черната ванилия на ИР, заглеждам я от доста време и едно мини ми дойде идеално
поредната мандаринено-лимонова водица е просто лятна класика  Grinning

# 87
Тези на Ив Роше ги загледах преди два дни, но нещо блудкави ми се сториха. Може би трябваше да пробвам на кожа  Thinking
Днес получих комплимент за Burberry Brit Eau de Toilette и като казах кой е, жената възкликна - Не може да бъде, не харесвам Бърбъри! Каза, че й заприличал на Gucci Bamboo.

# 88
bubanka силно сладникави ли са ароматите им или са по-свежарски?

# 89
Да ни е честита юбилейната тема и да сме живи и здрави още много по толкова да изпишем!  Hug

Ох,Шалимар Инишъл е много добър парфюм,но за моя вкус по-прекрасен е Шалимарското Суфле и въобще сред всички разновидности той е моята любов!Снощи го разходих край брега на морето,няма такава прелест,разкри ми се божествената "опушена" ванилия,която обожавам и не можех да спра да вдишвам. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

А, още един негов фен за лятото, събрахме се  Grinning

Много стрес ми е създава изборът на парфюми, които да взема със себе си на път - половината време имам чувството, че за никъде няма да стигнат, в останалите случаи не ползвам повече от един-два, а съм разнасяла доста повече. Важното е да няма угодия, останалото са подробности  Crazy

При последната ни ваканция прекарвахме 99% от времето през деня с ето такъв шал пред лицето:
http://i.stpost.com/outdoor-research-echo-ubertube-neck-gaiter-u … 03xn_2~1500.1.jpg
което превръща носенето на всеки парфюм в директни инхалации. Имах голям късмет, че си бях предвидила минитата Аква алегории, бяха най-добрият избор, който можех да направя (с преднина пред останалите на Flora Rosa). Оказаха се трайни,  не губеха присъствие при сериозно ниски температури и ми съзадоха страхотно удоволствие.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт