Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 171
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • Чукарландия
Благодаря за отговорите! bouquet

Сега обаче взех да се триумя: Aigner N°1 Oud, Mercedes-Benz Le Parfum или M7 Oud Absolu? Не, че не искам да го зарадвам и с трите, но един засега ще му е достатъчен. Трябва да е най-безобидния ууд, най-носим, най-лесен за възприемане. Кой да е от трите? Hug

# 556
  • София
Да, и аз много го харесвам Еликсира на чудесата. А също така обожавам и Амбрата, много пипнат парфюм. От вчера разнасям Водата на чудесата. Смятах, че няма начин да не го харесам, след като харесвам другите парфщми от серията, но признавам, че малко трудно ни тръгнаха отношенията... За мен Водата е типичен леко мъжкареещ унисекс, заради ветивера, кедъра, кожата и горчивия портокал. Но след леко горчивото (примесено със сол) начало постепенно започвам да откривам в него симпатични черти, лукс, сливане. И днес съм с него, и все повече започва да ми харесва.  Heart Eyes
Ще видиш, само колко хубаво се развива при ветровито и леко прохладно време  Heart Eyes Ще летиш в облак от свежест и нежност Wink

sympathy. благодаря за отзива! Ще го запазя с удоволствие за есента.  Heart Eyes

# 557
  • София
veka - не е толкова страшен  Aigner N°1 Oud  Grinning Напълно носим и много красиво стоящ е според мен. Но е факт, че е с типично ориенталски характер и не е за всеки.

Deetron, дори да приемем, че е типичен ориенталец, пак не ми харесва.Предполагам, че не се очаква всички да харесваме еднакви аромати. Peace Аз го тествах още когато ти за първи път писа в темата, но не ми допада.Съчетанията роза-уд и присъствието им в един парфюм са ми нелюбими.Питала съм те много пъти за разни аромати, дори още за първото ми запознанство с уд, един аромат на Расаси,ако си спомняш, който и до ден днешен стои в шкафа - не пръскам с него в кухнята, след като съм готвила риба, както с много други непоносими парфюми, купени на сляпо.
И в този ред поредното ми разочарование е Бентли Азура за мъже.Поръчах го на сляпо, прочетох безкрайно много отзиви къде ли не за това и бях убедена, че е идеалния аромат за лятото - ми не, не е, за мен поне.

# 558
veka , няма начин да ти хареса  щом не харесваш по начало рози и удове. Да не говорим, че далеч не всички такива съчетания  са сполучливи. Представям си  да чета описания в темата за туберози, гергини и жасмини ,че и да ходя да ги пробвам Laughing То просто не е необходимо да се разкарвам. Grinning Доверие само на собствения си нос както знаеш. bouquet

Зозина, благодаря  bouquet

# 559
  • Франция
Здравейте, парфюмни! Добрах се най-после до компютър с кирилица и се връщам да си изкажа впечатленията.
Благодаря на kovatcheva, която междувременно описа Galop. Моят разказ вероятно щеше да е доста по-възторжен. Износих вече две щедри проби и платих цената му без колебания. Моята бутилка е с бежово камшиче, като на рекламите. В някакъв момент ще си купя и рефила, а ако излезе във версии ЕДП/ЕДТ, ще си купя и тях.

Да споделя впечатленията си в такъв случай от Chanel No 5 L'Eau. Най-яркото от тях е, че за първи път в над 15-годишната ми история като шанелско момиче аромат на Шанел непросто не ме е привлякъл, но е предизвикал у мен пристъп на агресия. Не съм ровила да гледам как изглежда девойката, която го рекламира, но си представете тийнейджърка, която не е минала през фотошоп, недодялана, недохранена и кокалеста, с лоша кожа и мазна коса, която обаче се държи ужасно надменно и се мисли за Грейс Кели. Дори принципно мил и симпатичен човек като мен започва да се чуди дали ако й отвърти два шамара, ще се освести.
Защото за мен Шанел 5 не е и никога не е бил Мерилин Монро, за мен той е принцеса Грейс - красива и изящна, дистанцирана, но истинска и човечна, по някакъв ужасяващо аристократичен начин. А онова, което ми пробутват за нейна правнучка е пикла с претенции.
Най-ужасното е, че самият аромат наистина прилича на класическата петица. Взел е всички най-неприятни черти на версията ЕДТ - остро сапунени алдехиди и студен жасмин, смесени с базова структура на одеколон от дядовски тип, с много остри цитруси и кедър. Няма топлина, няма жизнерадост, няма класа. Няма дори флирт и закачка като в Eau Premiere. Остър зелен лимон с алдехиди, после студен тънък жасмин с нероли, накрая малко бръснарски кедър и синтетичен муск. Всичките тези нотки са доловими само на блотер, защото върху кожата изчезва безследно за час и половина, дори по дрехите не се задържа.
densi, разбирам много добре колекционерската страст, но не купувай този парфюм на сляпо. Пробвай го хубаво в горещо време и прецени дали би могъл да ти послужи като одеколон за жегите, като алтернатива на ермеските колони, макар че не вярвам.

# 560
Благодаря обещавам! Wink Hug Той ще дойде съвсем скоро и при нас, и ще го видя.
Леле, ама как точно описа Лили Роуз. Това е дъщерята на Ванеса Паради и Джони Деп. Тя е рекламно лице и аз точно така си представям и парфюма. И да с мръсна коса е.

# 561
  • София
veka - Ни най-малко очаквам и искам всички да харесваме едно и също. Подозирам, че ориенталските парфюми с ууд и роза като цяло не се вписват във вкуса ти и може би няма смисъл изобщо да тестваш тази група, независимо от отзивите в нета.

Колкото до парфюмните разочарования - случват се такива неща понякога, когато се поръчва на сляпо. Може би най-добрия съвет в твоя случай да сведеш до минимум този тип поръчки.

BBeLLa -  M7 Oud Absolu  Hands Thumbsup - опушен, мистичен, топъл, леко смолист. Класен парфюм.

# 562
  • София
Deetron, raznejena, благодаря ви за съвета за тестването! Ако съм тествала нещо, то е било от любопитство относно форумската мода.В крайна сметка когато един аромат се препоръчва горещо и  често, хубаво е да поне да си го помирисал веднъж  Wink , друг е въпроса, че така мога да си изграждам мнение и впечатления за много други неща.

# 563
Здравейте момичета и момчета,  Simple Smile

Според вас кой от днешните мъжки парфюми най-близо стои до Gucci pour Homme I?

Иначе нося и много харесвам тъмния и мистичен Fahrenheit Absolute (непроизвеждан и той вече) и ми се иска да открия подобни на него не само като пирамида, но по-скоро като предизвикващи сходни емоции у мен самия най-вече. В близките дни ще тествам Encre Noire, EN A l'Extreme и CdG 2 Man...
magister militum - така и не се запознах с Gucci pour Homme I, но чета навсякъде го възхваляват и обичат... Тук там през годините някоя марка пусне нещо, което уж малко го напомняло, но май няма наистина близка алтернатива. Някои казват, че Carbone de Balmain имал някакви сходства - имам го и много ми харесва, но дали наистина прилича - съмнявам се.
Има лека истерия по Bentley For Men Absolute, но той пък е труден за намиране, а там където се появи по-изгодно, бива разграбен на мига...
Четох скоро, че има Монтал, който напомнял на Гучито - Montale Greyland.  Поръчал съм няколко монталски пробички, като една от тях е именно на  Greyland.  Ако има любопитни, ще споделя 2-3 думи за него след няколко дни.
magister militum, добре дошъл в темата.
По едно време GPH1 и на мен ми беше любим аромат. Не съм открил достоен заместител все още. Най-много спрягат Bentley For Men Absolute за такъв, но при мен липсва тази богата смолиста нотка на тамян. Парфюмеристът-създател е същия. Иначе мостра можеш да си поръчаш примерно от тук: , а ако ти допадне, трябва да знаеш, че е ексклузив и се предлага официално само в Harrods в Лондон , а те парфюми до БГ не доставят, така че става с превозвач от UK или чрез познати от Лондон, които се връщат скоро в БГ. С една дума сложна работа  Simple Smile Понякога го предлагат и в ebay, но не знам какво ще получиш от там.

Montale Greyland наистина е подобен, но доста синтетичен (както почти всичко на марката) за разлика от натуралните смоли на Гучито. Виж и този http://www.fragrantica.com/perfume/Tommy-Bahama/Tommy-Bahama-Men-1858.html , но е спрян от производство. И двата наблягат повече на подострения молив за сметка на смолите.

CdG 2 Man и Carbone de Balmain не съм ги пробвал все още и не знам доколко са сходни с Гучито. Старата версия на Dirty English for Men Juicy Couture също често я споменават като заместител, но аз вероятно съм тествал реформулираната, защото не открих достатъчно сходство.
Това е от мен, очаквам WaltherP99 също да се включи с повече и още по-добри, може би нишови препоръки, както винаги прави  Simple Smile

Сега обаче взех да се триумя: Aigner N°1 Oud, Mercedes-Benz Le Parfum или M7 Oud Absolu? Не, че не искам да го зарадвам и с трите, но един засега ще му е достатъчен. Трябва да е най-безобидния ууд, най-носим, най-лесен за възприемане. Кой да е от трите? Hug
Първият ми е неприятен и медицински уд и го препоръчвам само за фенове на нотката. Аз не съм от тях. Щом търсиш безобиден и лесен за възприемане уд, предполагам искаш тепърва да зарибиш мъжа ти по този тип аромати? Вторият не го познавам, а третият е от малкото удови парфюми, които са ми приятни. Но там уудът не е самотна водеща нотка, а е добре примесен с други съставки. Както примерно в 24 Gold ScentStory for women and men, в Creed Royal Oud for women and men, в Collection Extraordinaire Precious Oud Van Cleef & Arpels for women и в споменатия преди няколко страници Amber Oud Laurence Dumont for women and men. Такива удове харесвам  Simple Smile

veka, типично арабското съчетание роза-уд и на мен ми е неприятно. Това е нормално предвид културните различия между европейци и араби. Една и съща нотка може примерно там да се асоциира с чистота, а тук с мръсотия, или обратно. Ако бях парфюмерист щях да пусна парфюм с нотки на свински кебапчета на грил, шопска салата и сливова ракия. Тук в БГ смятам ще има успех заради асоциациите с безгрижни купони, но там при мюсюлманите едва ли ще се котира свинското.

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 21:38 от ScorpionKing

# 564
Спокойно може да се направи тема за класните аромати  Wink Grinning много често срещано напоследък определение в темата. Grinning

# 565
Здравейте момичета и момчета,  Simple Smile

Според вас кой от днешните мъжки парфюми най-близо стои до Gucci pour Homme I?

Иначе нося и много харесвам тъмния и мистичен Fahrenheit Absolute (непроизвеждан и той вече) и ми се иска да открия подобни на него не само като пирамида, но по-скоро като предизвикващи сходни емоции у мен самия най-вече. В близките дни ще тествам Encre Noire, EN A l'Extreme и CdG 2 Man...
Все още не съм открила копие на Gucci pour Homme.
В Encre Noire и CdG 2 Man не откривам сходства, дори и като усещане. Измити, премити  и им липсва чар.
Усещането не може да бъде описано с думи, но...
Може би единствено M7 Oud Absolu буди подобни чувства, но все пак повтарям, строго индивидуално е.
Ако ти попаднат, пробвай също Black Cashmere Donna Karan, Essence Wenge Donna Karan. Абстрахирай се от това, че се предлагат за дами. Божествено стоят и на ЛМ. Дори ми се е откъснала от сърцето една бутилка Black cashmere и съм му я подарила. Wink

# 566
Вчера пробвах 6 мъжки парфюма, всичките хвалени и прехвалени тук, и старателно записани за проба. Е, как пък ни един не ми хареса?!  ooooh! Tired Накрая избрах Valentino Uomo, това е положението.

# 567
  • София
Вчера пробвах 6 мъжки парфюма, всичките хвалени и прехвалени тук, и старателно записани за проба. Е, как пък ни един не ми хареса?!  ooooh! Tired Накрая избрах Valentino Uomo, това е положението.

Кои си тествала?

# 568
Ох, ми не помня всичките. От телефон съм, затова накратко ще се изкажа като Димитър Пенев Joy , ще се сетите - онзи, дето е с бутилка като дилдо Blush още един като купа, прословутия Саваж, едно Кензо в тъмносиня крива бутилка и убийте ме, не помня другите, но са наистина популярни в темата Blush Не се смейте много, просто изключвам за имена на мъжки парфюми.  Embarassed Embarassed

# 569
  • Бургас

BELLA, не познавам третия аромат, но първите два са много добри предложения, като Aigner N°1 Oud можеш спокойно да го носиш и ти, стига да ти допадне. Аз му се каня отдавна и накрая се наканих. Днес го получих и тъкмо му се радвам. Взех го за мен и любимия, но аз харесвам унисекси и дървесни аромати, така че ще го ползвам с удоволствие. Моите усещания за аромата съвпадат с описанията на Денси, Ковачева и Дийтрон. Нищо медицинско не намирам в ууда - напротив точно този Ейгнър е съвсем мек вариант на арабските съчетания, напълно пригоден за западния вкус. Въпреки това, трябва да харесваш съчетанието "роза - ууд", за да ти допадне. Освен това открих въпросния Aigner N°1 Oud на много добра цена, така че ако решиш за него, пиши на лични  Wink
Mercedes-Benz Le Parfum пробвах през зимата и помня, че ми хареса доста, но не мога да кажа нищо повече, освен че беше изцяло мъжки /поне така ми се стори тогава/.
Да се похваля и с другата си придобивка от днес - Vanilla Extasy Montale  Heart Eyes Отдавна го исках. Миналата година го поръчах и върнах, защото беше ползван /беше тестер/ и оттогава отлагам нова покупка, но ето че вече е факт....и тъна в блаженство  Heart Eyes
Днес получих и един куп пробички от две мили дами, които тепърва ще разучавам и много им благодаря!  bouquet Така че съм един щастлив човек  Laughing  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт