Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 164
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Леле, Бижу, щом смяташ, че Noir Exquise е странен, то какво остава за другите Лартизани Laughing Заклетите фенове на Лартизан даже го бяха набедили за ужасно комерсиален, направен за лесна печалба (тъй като гурметата са сигурни откъм бързи продажби), а не с мисъл, идея и разказана история. Според тях не е новаторски, а скучен и заспал Laughing
Ами странно е да миришеш на варени кестени! Rolling Eyes Laughing После чак се превръщат в някакви печени ядки и всичките му останали красоти.
Странни са и Чушките, но и тях имам и си ги обичам. Странна е и Батукада, но пък синовете ми я обожават.
Тук таме познавам и някой друг L'Artisan и не е като да не са странни - един мирише на мляко с черен пипер(обичайна комбинация? не мислА Crazy ), друг на препечен хляб... та, такива ми ти работи Crazy

KDS, Heart Eyes Hug

# 631
Направо са си супер странни и за мен Лартизаните. Не ме кефят с няколко изключения. Peace

# 632
  • Стара Загора
Благодаря за  съветите относно Narciso Rodriguez For Her L'absolu.

Откъде поръчвате проби ,от Ензо  ли newsm78
Нали питаше за Narciso Rodriguez For Her EDT:
http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Rod … ition--18827.html, защото Narciso Rodriguez For Her L'Absolu е този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Rod … Absolu-31509.html и се различават. Пробичките от Ензо са малки (повечето са без пулверизатор)и от тях няма да получиш реална представа как ти седи даден парфюм, а по скоро да добиеш представа за аромата. Както и в предни постове стана въпрос, най-добре е да се напръскаш хубаво с парфюма, както си го носиш, така ще прецениш и трайността, а не само на китката.

# 633
и твърдо реших след паралелен тест на двете ръце, че ще си купя една бутилка от Neroli Portofino Tom Ford. Кара ме да се чувствам много добре.

Един приятел си взе 250 мл декантер на Neroli Portofino Forte - пиши ми ЛС ако те интересува 50мл отливка.

Здравейте момичета и момчета,  Simple Smile

Според вас кой от днешните мъжки парфюми най-близо стои до Gucci pour Homme I?

Иначе нося и много харесвам тъмния и мистичен Fahrenheit Absolute (непроизвеждан и той вече) и ми се иска да открия подобни на него не само като пирамида, но по-скоро като предизвикващи сходни емоции у мен самия най-вече. В близките дни ще тествам Encre Noire, EN A l'Extreme и CdG 2 Man...

http://www.enzo.bg/bentley/bentley-for-men-absolute-parfjumna-voda-za-mzhe/

Разлика между 2-та реално няма.Трябва да си пръсна единия на едната ръка и другия на другата,за да доловя разлика.На улицата,в кафе или бар НИКОЙ няма да разбере,че не съм с Gucci - то.
Арабски ексклузив е,а после го пуснаха в Англия и....още 2 места в Европа,но не си спомням къде.
Това че в Енцо е с черна капачка,а във Фрагрантика със златиста да не те плаши-с черната капачка си беше оригинално като трябваше да е само за арабския пазар т.е. за там е с черна,а в Европа със златиста.Поне така ми отговориха на мен в Harrods .
Следи го в Енцо,защото зареждат по 30-40 броя в склада в Чехия,и свършва за час,защото хората се светнаха,че е супер копие на Gucci pour Homme I.Последния път буквално 40 броя свършиха за под час.
FAHRENHEIT ABSOLUTE се намира още без проблем.

Благодаря за отговорите! bouquet

Сега обаче взех да се триумя: Aigner N°1 Oud, Mercedes-Benz Le Parfum или M7 Oud Absolu? Не, че не искам да го зарадвам и с трите, но един засега ще му е достатъчен. Трябва да е най-безобидния ууд, най-носим, най-лесен за възприемане. Кой да е от трите? Hug

Това че аз,или някой друг ще го определим по даден начин,по никакъв начин не значи,че мъжа ти ще му хареса.
M7 Oud Absolu е много по-добър от другите ти 2 избора,а и се намира за 100 лева.

онзи, дето е с бутилка като дилдо Blush

?

Да се похваля и с другата си придобивка от днес - Vanilla Extasy Montale  Heart Eyes Отдавна го исках. Миналата година го поръчах и върнах, защото беше ползван /беше тестер/ и оттогава отлагам нова покупка, но ето че вече е факт....и тъна в блаженство  Heart Eyes

Vanilla Extasy ми е СУПЕР любим  Peace От кой сайт ти беше ползвания Montale? Това е масова практика на складовете при Montale .Най-честата практика в 9/10 случая е да отворят нормален парфюм и да го оставят да се ползва като тестер и после на забършат пулверизатова със спирт , накутията да лепнат стикер tester  Laughing И понеже е кен , а не е стъкло и няма как да видиш,че получаваш примерно 80мл ,а не 100.Нямаш на идея колко масово е това поне 8/10 уж "тестера" на Montale са ползвани.
Само че краставичар краставици трудно се продават.Бяха ми пратили ползван Intense Cafe  Mr. Green
Без целофан.Стана ми смешно като почна да ми се оправдава по телефона "Ама господине ние....все пак ние сме специалисти-няма как да знаете"  hahaha
Ако някой се опитат да го прекарат по този смешен начин да знае:
1.Няма как да ви пращат нормална опаковка със смешна лепенка тестер.
2.Тестерите на Montale са с бяла картонена кутия.
3-//- НЯМАТ щипка

Аз пък никаква прилика не откривам между M 7 и. Wonderwood.  Във вторият  има метална нишка,  която  липсва в М 7.

И аз.При мен в Wonderwood избива много пипер и ме дразни.

Вчера получих голяяяма проба от Noir Exquis L`Artisan Parfumeur

За есента е перфектен,но за студена зима не.Цената му падна доста,но ако ще го взимаш за зимата по-добре изчакай да видиш как ще е на твоята кожа.При мен зимата трябва да се олея с 10 пръскания , за да ме усеща някой след 2 часа,и то ако в е в парфюмния балон.

Ами странно е да миришеш на варени кестени! Rolling Eyes Laughing После чак се превръщат в някакви печени ядки и всичките му останали красоти.

Кленов сироп никой от "критиците" ли не е пробвал??

Пробвах огромно количество парфюми месеца извън форума,но малко по малко ще пиша за тях.
Новите неща в колекцията:

Ковачева Vert d'Encens ще ти хареса доста.

Парфюм за деня беше ... за довечера не съм решил още.

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 19:46 от WaltherP99

# 634
И аз изпробвах добре  Noir Exquis  Heart EyesАромата е хубав за мен без да е нещо което искам да имам на шише непременно и веднага , но ще видим. Гушлив аромат, стои близо до кожата, разбирам Зозина какво има предвид под скучен Simple SmileАз бих го определила като комфортен. Кленов сироп е при мен. Предполагам че есента ще е по-хубав отколкото зимата. Два дни обаче се чудя на какво ми прилича и сега Бижу ме подсети. bouquet Точно  на този Кавали Голд който тествах преди време. Нямаше да се сетя.  Simple SmileКавалито не ми хареса нещо с ядките. Но имат нещо общо двата за моя нос.

# 635
А аз обичам и кленов сироп, но това, което усещам, не е онзи сироп, който имам в кухнята - той ми мирише повече на орехи. Тук се смесват варени и печени кестени. Кожа няма в пирамидата, но в носа ми има. 

# 636
Днес безпаметно се влюбих в Acqua di Parma Gelsomino Nobile. Всъщност не запомних името точно, но като че ли Acqua di Parma нямат друг жасмин, та този ще да е. Отдавна ми се носеше жасмин, бях хвърлила око на Tom Ford Jasmin Rouge, мечтаех го... Обаче някак се озовах в The Circle и Gelsomino Nobile тотално ме плени: много по-мек, по-женствен от Tom Ford. Започнах да се убеждавам как е напълно в реда на нещата да дам веднага 200 и не знам колко си лева (за 50 мл.), но разумът надделя и реших да проверя как стоят нещата в сайтовете. Веднага щом се прибрах започнах да търся и го открих доста изгодно. Поръчах мигновено; само се моля да е читав и да не ми пробутат нещо неочаквано.

# 637
И аз изпробвах добре  Noir Exquis  Heart EyesАромата е хубав за мен без да е нещо което искам да имам на шише непременно и веднага , но ще видим. Гушлив аромат, стои близо до кожата, разбирам Зозина какво има предвид под скучен Simple SmileАз бих го определила като комфортен. Кленов сироп е при мен. Предполагам че есента ще е по-хубав отколкото зимата. Два дни обаче се чудя на какво ми прилича и сега Бижу ме подсети. bouquet Точно  на този Кавали Голд който тествах преди време. Нямаше да се сетя.  Simple SmileКавалито не ми хареса нещо с ядките. Но имат нещо общо двата за моя нос.
Ами не, аз цитирах тези, които не го харесват, чиито мнения съм чела, те го определят за скучен и не в стил Лартизан...За мен си е екстра и много си го нося, аз честно казано рядко се връзвам на мнения, гледам си моите усещания. Дори да не го харесва никой от обкръжанието ми, важното е аз да го харесвам.

# 638
  • ULPIASERDICA
Благодаря на всички за включването им по въпроса ми за Gucci pour Homme IHug  Набелязах кои парфюми ще следя. Wink

# 639
  • София
Темата е станала много жива и динамична - браво! Чудесни включвания  Hands Thumbsup

Тази вечер имах възможноста да тествам два нови мъжки парфюма, които бих описал като приятни, модерни и балансирани.
Новият на Ван клийф - http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/In-New-York-39027.html
Елегантен, изчистен, сравнително семпъл, но много приятен - изключително удачен избор за подарък, когато човек не е сигурен какъв точно мъжки парфюм да избере - красива и стилна бутилка, изискан и модерен аромат.

Другият - http://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/First-Instinct-37753.html
Този е за млади лъвчета, които кръвожадно оглеждат невинните сърнички на хоризонта Mr. Green

Последния, които бих искал да спомена с подчертана препоръка за тест е дамския Ив Роше

http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Voile-d-Ambre-1981.html

За мен, това е много добър парфюм! Едновременно топъл, смолист опушен, той е и изненадващо свеж от прорязваща сочна и узряла мандарина. В развитието се усеща и нещо леко гурместо като шоколад, което съвсем ме заплени  Crazy  Много уютен и омагьосващ го намирам, като за мен това е един от най-хубавите парфюми на Ив Роше, които съм помирисвал. Особено за феновете на Ерме Елексир и амбровото марве  - мисля, че има шанс да им се стори интересен.

# 640
Новата Орхидея вече била налична в бутика в Мол София ми казаха. Нямам търпение утре да я пробвам.

# 641
  • Чукарландия
Новата Орхидея вече била налична в бутика в Мол София ми казаха. Нямам търпение утре да я пробвам.

Веднага да пишеш впечатления, Денс! Каквото си ми препоръчала - все съм го харесвала, та ми е важно! Чакам си един Sunshine Amouage и нямам търпение вече... Heart Eyes

А Sunshine Men Amouage толкова ли е красив, колкото го описват? Казват, че има кожа/велур в състава си, а в пирамидата не е описан. Същевременно има и много отрицателни мнения.
Обожавам велур в парфюм. И кожа как стои на ММ. Ммм... Crazy

# 642
Noir Exquis - гушлив аромат, който стои близо до кожата? не бих казала
обонянието ми не е най-доброто, често бомби са ми нетрайни /може да е въпрос на кожа, не на нос - не знам/, но Noir Exquis забива в земята Черният Ууд на Монтал например по трайност и интензивност /поръчах ги заедно, тях нося последните дни и ми е лесно да сравня/; дори на ръка усещах Noir Exquis 24 часа  Grinning

# 643
  • Велико Търново
Денси, очаквам твоите впечатления за Орхидеята Flutter
Много интересни заглавия споменавате Simple Smile непознати за мен, но ви чета с голямо любопитство, и понеже в нашия град няма какво ново да пробвам, заложих на добрата стара позната Balenciaga L`Essence Simple Smile

# 644
  • София
Вече започвам да се притеснявам, че съм получила менте на Noir Exquis. Много ми харесва, но никакви 24 часа няма при мен. Ако съм се напръскала вечерта на кожа, сутринта го усещам съвсем леко. А след душ - абсурд. Някой да го е поръчвал преди време от Parfimo, когато бяха пуснали 2-3 бройки, да каже как е?

Общи условия

Активация на акаунт