Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 161
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
goddess, вторият - Cristalle Eau Verte. Аз преди време питах в темата дали и при другите е толкова нетраен и се включиха дами, при които трайността не бе чак толкова малка. Бях убедена, че съм си купила менте. Обаче вчера специално отидох до щанда на Шанел в Сердика и напръсках обилно - докато обиколя етажа и нямаше никой - забележителна нетрайност, не бях попадала на такова нещо досега. Инак е приятен аромат.

# 661
  • Бургас
Cristalle Eau Verte e Зеленият кристал на Шанел,Шанс О Фреш при мен също е много траен. Heart Eyes

# 662
  • София
Началото на парфюма на Том Форд е разбиващо. Мирише от бутилката и при напръскване на мухозол. Чакам развитие, за да видя дали ще мога да го нося. Омеква плавно, но е факт, че ме изненада неприятно на този първоначален етап. Отидох за да го купя, но си излязох засега без малко бутилче. Бутилката му е красота, но това не ми е достатъчно на мен. Друго нещо очаквах просто.

Shocked  На мухозол!? Нещо не връзвам аромат на ваканция или на бели цветя с мухозол? Аз все се надявах най-накрая да открия Томфордовска Орхидея, която да ми хареса, но май и с тази ще се размина.

Cristalle Eau Verte e Зеленият кристал на Шанел,Шанс О Фреш при мен също е много траен. Heart Eyes

Да, за първия става на въпрос, аз имам втория и наистина е доста траен. Peace

# 663
  • София

Новите неща в колекцията:

WaltherP99, моля те опиши Vert des Bois Praynig Поръчах проба, но едва ли ще дойде скоро.. Едвам се сдържам да не изгърмя бутилка на сляпо.

# 664
При мен и двата Шанела са много трайни. Обожавам Зеления Кристал и се радвам, че при мен има добра трайност. Имам изпръскани няколко бутилки като последната ми е от преди 2 или три години.

# 665
  • Germany
Densi, радвам се че изчака пробата, а не се хвърли на сляпо. Затова и казах преди време, че не съм сигурна, че и ти би могла да носиш този парфюм  Wink За мен този парфюм е насочен към много тесен кръг ползватели, силни и страстни любители на бели цветя. Аз не съм от тях.
Deetron, днес успях да стигна до Ив Роше и пробвах препоръчвания от теб амбров аромат. Приятно изненадана съм и разбирам парфюмния ти ентусиазъм. Топъл, мек, като течно злато е този парфюм. Много хубав амбров представител  с чудесна трайност, прекрасен за есенните и зимните дни. Няма да го купя само защото е парфюм близнак на Oriental Lounge TDC, който вече имам и много обичам. Ако някой харесва Oriental Lounge, но цената не го устройва, може да тества (на кожа задължително) и този парфюм на Ив Роше.  (Съжалявам, че не посочвам линк към него, но съм през телефон, с много бавен нет и просто отнема много време.)
KDS, благодаря за мнението за Аджмал. Споменаването на Декаденс малко ме разколебава Thinking Никак не ми допада, но знам, че е много поляризиращ парфюм. Аз съм от тези, които не го харесват. Но ще следя и за други отзиви от марката. Изобщо, мисля че арабските парфюми успешно навлизат в европейския пазар, наблюдавам в немския форум засилен интерес към тях, и се надявам, че ще споделяте впечатленията си по често и тук, където е мястото, а не само на лични, поне аз мисля така  Wink На мен лично ми е интересно и любопитно.
Пробвах http://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/My-Burberry-Black-32566.html Много красив флакон, с масивна тежка капачка, от дебело стъкло, с черна панделка. Ароматът е много интензивен, много шлейфов, и го препоръчвам за проба на търсачите на шлейфови ориенталци. Много дълбок, наситен, плътен и амбров парфюм, с много тежък и сладък жасмин, подобен на този от Oud save the Queen, с хубава червена роза и много праскова, подплатени с плътно пачули. Ще го пробвам отново по хлад, но очаквам да бъде оценен от тези, които харесват Alien, както и плътни цветни ориенталци. Тестът си заслужава.

Успях да тествам и http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Rose-Goldea-39834.html  Crazy Шишето просто е божествено красиво, в нежен цвят на розови листенца, с уникално красива капачка в перлено розово. Парфюмът не е нещо новаторско, но е много красива женствена роза, роза дамасцена за мен, ясно отличима, с мека санталова база, с леко тръпчиви нюанси на кисели плодове, и хубав нежен мускус. Не съм почитател на този вид роза, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че не ми харесва. Парфюмът е нежен, стилен и женствен, с красив флакон и заслужава внимание.

# 666
Ковачева, благодарна съм, че те послушах и не дадох пари за този парфюм на Том Форд. Не е за мен. Не мога да го нося. Началото му още от бутилката, както писах вече е наистина разбиващо за моя нос и въобще не ми харесва. Изтърпявам някак мухозола и като омекне парфюмът става доста по - носим. Не е обаче кремест, не е интересен, не ме завладява. После идват лилиите и ме душат. Бях сигурна, че ще ми хареса, отидох да го купя, отнесох доста подигравки в магазина и си тръгнах с подвита опашка.
Много съм разочарована. Искам едно малко шише, защото ми трябва да го снимам за блога и да му напиша ревю, но няма как да прежаля 131 лв. за бутилката при положение, че няма да мога да го изтърпя да го нося. Дано някоя от най-близките ми приятелки или сестра ми си купи парфюма, да снимам шишето, ама надали. Laughing

Пробвах и днес пристигналия заедно с есенната, гримова колекция на Диор Miss Dior Absolutely Blooming Christian Dior хареса ми. Ще го пробвам и самостоятелно на кожа с хубаво несене. Блотерите на които го пръскат са уникални. Цвете с пружинка за да се развява аромата.
http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Abso … ooming-39070.html

Предложиха ми за проби и новото Булгари, но не желаех да смесвам впечатленията си от Том Форда /цялата се напръсках с него хубаво вк. и по ръцете/ и отказах. Утре ще го видя и него.

Радвам се, че ми дадоха вчера при покупка в Дъглас и проба на новото Бърбъри и новия Want Pink Ginger DSQUARED² та и те очакват сериозни проби.

# 667
Леле, чета във Фрагрантика, че и на други хора мирише на бензин, лепила, смоли и други такива неща Орхидея Солей. Една приятелка- козметична фея ми сподели, че и мирише на царевица и аз след като се попилях от смях и потвърдих, че и на мен ми мирише на царевица, варена царевица, и ето сега чета за царевични питки за такос и за ориз варен на пара. Мислех, че откачам, но не съм единствена явно.

Орхидея-Царевицата на Том Форд! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Извинете за двойния пост, но не пишете нещо. Blush
Нямам търпение и други дами, и господа от нашата тема, да пробват парфюма и да споделят как го чувстват и на какво точно им мирише.

# 668
здравейте,
  моля ви да ми кажете какво значи , когато един парфум е Intense.
Днес пробвах 
http://www.chanel.com/en_GB/fragrance-beauty/fragrance/p/women/c … rfum-p116770.html
COCO MADEMOISELLE
TOUCHE DE PARFUM
не съм виждала до сега такова нещо.Доста е трайно , но за колко време ще ми стигне? Това за път ли е или просто е по- концентриран парфюм?

# 669
здравейте,
  моля ви да ми кажете какво значи , когато един парфум е Intense.
Днес пробвах  
http://www.chanel.com/en_GB/fragrance-beauty/fragrance/p/women/c … rfum-p116770.html
COCO MADEMOISELLE
TOUCHE DE PARFUM
не съм виждала до сега такова нещо.Доста е трайно , но за колко време ще ми стигне? Това за път ли е или просто е по- концентриран парфюм?
Вече ти бе обяснено подробно от нашата любезна Атти!
здравейте,
питам ви за трайността , защото аз имам проблем с обонянието- имам изкривени носни прегради и синузит и обонянието  не ми е доста развито.Затова исках да питам някой , който е пробвал парфюмите.Аз естествено ги праснах на кожата  , но след 2 часа вече нищо не ми мирише.
Днес пробвах La Vie Est Belle и La Vie Est Belle Intense харесват ми и двата.Когато е Intense е по- траен ли?
Моля ви за съвет за сайт.
Не, не е задължително да е по-траен. В общия случай Интенз означава по-наситен аромат, с повече power, дори с промяна на нотките спрямо базовата версия.
Надявам се, си даваш сметка, че когато използваш количество като да си усещаш парфюма, за околните това означава силен (а в частния случай с Ла Ви е Бел за мен - и непоносим) газов облак.

И аз много харесвам и искам за другото лято може би Acqua di parma Blue Mediterraneo - Mirto di Panarea.

# 670
  • София
Аз днес също тествах Orchid Soleil Tom Ford. Началото наистина е брутално, но трае няколко секунди, така че не е болка за умиране. Хареса ми, но на моята кожа страшно много напомня на Terracotta Le Parfum Guerlain.

# 671
  • София
Харесвам Том Форд като визия.Харесвам и някои негови парфюми, но мога да ги изброя само на пръстите на едната си ръка, т.е. не съм луд фен на бранда.Досега не съм харесала нито една негова Орхидея.Имах Black Orchid Voile de Fleur , но я подарих на приятелка.Черната и Велурената орхидеи /толкова популярни в тази тема/ ме дразнят със силно медицинското си начало.
Тази вечер тествах Слънчевата орхидея, защото още от писанията в края на пролетта бях сигурна, че това ще е "моята Орхидея".Мнооого ми харесва, хареса ми още от първото пръсване на блотер.Мирише ми на всичко, което е описано в пирамидата и то по много премерен и балансиран начин.Том Форд е като фокусник - аромата така е композиран, че всичко, което е вложил да се появява в точно определения момент в точно определената доза и съчетание.Дали е мощна тубероза - не съм на това мнение, аз имам доста по-мощна на Л'Артисан, спрямо нея тази си е направо немощна.На кожа е още по-прекрасна Орхидеята.Дадоха ми виал, утре ще я разнеса отново.Ароматът ми мирише на лято, на много луксозен слънцезащитен крем.Началото е хубаво и интензивно, точно както когато нанасяш крем върху нагрята от слънцето кожа.После има букет от бели цветя,а в драйдауна си е прекрасна ванилия, нежна орхидея, сметана.Да, аромата е кремест, плътен, женствен.Всъщност в драйдауна си аромата е индентичен с аромата на ето тези червила http://www.tomford.com/moisturecore-lip-color/T44G.html?cgid=SOL … color=OTR#start=1 от лятната му колекция, които ухаят божествено  Heart Eyes.
Не намирам прилика между тази Орхидея и Бронзовата богиня, но първия определено повече подхожда на богиня, а пък и вече  4-ти час го усещам на ръцете си, което при ББ на Ести трудно се постига.И бутилката в това розово злато е направо разкошна  Heart Eyes.

Аз днес също тествах Orchid Soleil Tom Ford. Началото наистина е брутално, но трае няколко секунди, така че не е болка за умиране. Хареса ми, но на моята кожа страшно много напомня на Terracotta Le Parfum Guerlain.

+1  Peace И аз така си помислих и като се прибрах бързо отворих Терракотата, но не - просто същата слънчева група.

# 672
Усещам новата Орихидея и след душ. Peace

Хахаха, две поредни супер противоположни мнения за парфюма. Laughing

# 673
  • Бургас
И аз искам да пробвам новата Орхидея, но дали са я заредили в Дъглас/Бюти Зоун или само в бутиците, знаете ли?  newsm78
Kovatcheva, знам, че не харесваш Декаденс, помня че писа.  Wink На мен,обаче, много ми допада. И все пак ще чакам отзиви, ако някой пробва въпросния Сеньора на Аджмал, да видим как го усеща, може да няма нищо общо с моите описания  Wink
Между другото, преди няколко дни пробвах новия My Burberry Black, но забравих да пиша. Много добър парфюм е, определено го искам, но ще изчакам до хладните месеци. Аз харесвам и оригинала, но този като че ли ме грабна още повече. 
Утре чакам пробичките от Nishane, ще пиша.  Peace
Уолтър,моят случай с тестера на Ванила Екстази беше точно като описаното от теб  Laughing Взех го от Parfum-bg, просто защото в момента там го имаше, цената беше нормална, а и съм поръчвала от тях и друг път. Като усетих, че не е пълен, се обадих. Бяха много любезни, предложиха ми да отбият от цената, но не се съгласих, защото вече се бях ядосала, че пробват и ако мине, мине...така че в крайна сметка го върнах и ми възстановиха сумата безпроблемно.  Peace

# 674
  • София
И аз искам да пробвам новата Орхидея, но дали са я заредили в Дъглас/Бюти Зоун или само в бутиците, знаете ли?  newsm78
В мол София я няма в Бюти Зон. Само в бутика на ЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт