До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 226
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 230
Между другото има доста богати двойки, които съзнателно запазват дете с Даун и се грижат за него, могат го, имат ресурси. Хепи е, но както казах- няма да покара ферарито...
Дай сега една статия по въпроса hahaha

Готово, само си кажи нивото на английски, да знам от The Atlantic ли да ти я вадя или от Babble.

# 1 231
  • София
Между другото да избереш да родиш породени деца не е ли рисково? Още повече ако се чувстваш разглобена и изтощена?

# 1 232
  • Пловдив
Аз пък мисля, че тоя даун дето все го спрягате, вече предвид откритието на новите неинвазивни тестове, е най-преодолимия проблем.

Преодолим как?
Е те така, както го преодоляват и по-младите, заченали дете със синдром на Даун, за които не знам дали знаете, ама вероятността от това също съвсем не е нулева.
Фетални морфологии, амниоцентеза, ала-бала. И аборт. Що се правите на ощипани?

# 1 233
Между другото да избереш да родиш породени деца не е ли рисково? Още повече ако се чувстваш разглобена и изтощена?

Да, рисково е- в определени граници. Само че това да ми се размекнат тазовите връзки е физиологично- дискомфортно, но не е никакъв риск, даже е предпоставка за лесно и бързо раждане.

Виж да родиш на 51...това вече е екзотика.

А абортът не е толкова лесно "решение". Представи си през какво минаваш- всичките намеси за постигане на бременност и накрая знаеш, че може да си пропилял единствения шанс, а детето да е увредено. И какво правиш в тоя момент?

# 1 234
  • София
Аз пък мисля, че тоя даун дето все го спрягате, вече предвид откритието на новите неинвазивни тестове, е най-преодолимия проблем.

Преодолим как?
Е те така, както го преодоляват и по-младите, заченали дете със синдром на Даун, за които не знам дали знаете, ама вероятността от това също съвсем не е нулева.
Фетални морфологии, амниоцентеза, ала-бала. И аборт. Що се правите на ощипани?

Да, ама за младите е по-лесно да решат за аборт, защото при равни други условия могат да родят друго дете. Но на 50, плюс инвитро... ми, изборът е доста по-тежък - последен шанс, макар и с даун или аборт и край.

Да, рисково е с породените, ама за мен си беше жив късмет, подарък. Няма да развалям хубавата работа, я! Ей, на, избутах ги криво-ляво почти до пълнолетие, така че се оцелява. Пак бих ги родила, нищо че се сдобих с цял пакет хронични болести през годините.

# 1 235
  • Пловдив
Другият вариант специално при ин витро е предимплантационната диангостика - тест на клетки, взети от самия ембрион, преди да се имплантира в матката. Но предполагам (не съм се интересувала в детайли), че е значително по-трудно и по-скъпо в сравнение с аборта.

# 1 236
Правите ли разлика между непознат риск и известен риск?

Късна първа бременност си е изстрел в тъмното.

Моето решение за породени се случва при познат риск: евентуално умора и дискомфорт. Проверена съм, била съм бременна успешно преди, не качих 30 кила третия път, както Елица пророкуваше. Малко повече почивка и витамини и докато се обърна, с лежане на дивана вече минахме няколко от най-трудните периоди. Общо взето изборът беше между дискомфорт сега и дискомфорт след години, когато възрастта щеше да започне да става фактор.

Има и още нещо: някои рискове на бременността се приемат по-леко, когато има вече 2 родени деца. Говоря за рисковете за бебето.

# 1 237

А при Елена Йончева основният репродуктивен проблем е ясен- Сергей Станишев. Той даже се яви репродуктивен проблем за цялата нация...
Абсолютно си права за нацията. Само като се покажеше вечер по телевизията и сякакъв ищах изчезва....иде ти само да пиеш...

Късна първа бременност си е изстрел в тъмното.

Изстрел, изстрел, ама си струва риска да стреляш. При мен второто беше след 35, не защото така е планувано, а защото тогава се получи.
Нали знаеш за сметките и кръчмаря..
Макар че на 50 ще сложа оръжието, то човек трябва да знае и кога да се оттегли от бойното поле все пак...

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 12:38 от weissbier

# 1 238
На теб ти минава ищаха, Гери, ама на Елена още ѝ е мил Серго.
Семейно са били на неговия юбилей Simple Smile https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5483631

# 1 239
  • София
е, нали трябва да бута кариерата, то само с реклама на тестове за бременност не става! Вече като я видя тази реклама, и си мисля, че хората направо ще откажат секса.

# 1 240
Каква реклама?
Аз почти не гледам ТВ.

# 1 241
На тоя хипстър на тениската наистина ли пише "Be kind to animals or I'll kill you"?

# 1 242
  • София
май така пише, не бях забелязала. Ако отразява сегашната му нагласа към живота... леле, мале, още едни!

# 1 243
Какво да говорим, вече е символ на социален статус да вървиш против биологията си. Така де, ясно стана, че дете с тежката артилерия на репродуктивните технологии е голям житейски успех...всичко друго е просто заплождане и не дават хипстърски точки. Ако си и веган- върхът на алафрангите.

Което ме навежда на мисълта- така ли се "стича" животът на Елена Йончева или е крайно неспособна да открива нормални мъже, ми се хваща с всякакви екзотики и basket cases? То и аз не че съм подбирала толкова, ама сепак съм била млада и глупава. Ама наистина като гледам с какви излизат доста от жените без деца, на какви мъже дават цели десетилетия...и направо се хващам за главата, дори и аз, дето уж нищо не разбирам от подбор на мъже.

# 1 244
  • София
Хубаво е човек да погледне себе си преди да ровичка на хората историите, Мамасита. Особено като всеки втори коментар му е аз, Аз, АЗ.

Интересно как ли се опваш на дивана и кой ли ти гледа другите две деца.

Не зная кога, какво съм ти пророкувала, освен да съм обсъждала, че няма две еднакви бременности. Такива са обичайно нападките срещу Мамасита, понеже говори предимно в първо лице единствено число, пишеш и как няма гаранция и следващия път може да качи 30 кила и хоп, горката, пророкувала съм й...
Ето, моята втората, на преклонна възраст според някои, беше несъизмеримо по-лека от първата, не съм лежала от кълка на кълка, гледала съм си първото дете до последно, не съм го пращала на отглеждане от баби, не съм пила витамини, кърмих година и 4 месца, та не е такава драма и доста над 35 Wink

Общи условия

Активация на акаунт