До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 244
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 215
То пък големият героизъм да не се отделяш от бебето. Нормалните жени имат нужда и от глътка въздух, нищо че си обичат бебетата. И за бебетата не е вредно някой друг да ги гушка по час-два на ден, за големите бебета даже е полезно да свикват с присъствието на други хора.
Никой не е казал, че е героизъм. 1-2-3 часа не са проблем. Целодневната грижа е друго нещо. Но ние, така или иначе, не знаем каква точно помощ търси и дали изобщо търси Йончева.

# 1 216
Таткото. И ако е кърмаче, наистина няма отделяне доста месеци. Не е героизъм, понякога се налага. Пренареждаш си нещата. Зависи де, доколко си искаш стария живот, има хора, които трудно си пренареждат живота около децата. Все същите хора, но вече с деца. Как се гледат така деца- не знам...

(...в момента ми е смешно това искане на глътка въздух от 1 бебе, щото за мен глътка въздух е да съм само с едно бебе:)

# 1 217
Да, ама хората с по едно бебе нямат представа какво е да си с две, че да оценят колко са свободни и затова си искат глътката въздух без бебе. И не е лошо, когато си я получават.

# 1 218
Съвсем по темата: ако някой е въшлив от пари, има имоти, активи, бизнес и тръстови фондове, ако иска и на 80 да ражда.

Но за обикновен човек да роди първо и единствено дете на късна възраст (над 50) не е много перспективно за детето.

Това е и моето мнение по темата.
За възрастта, а също и за броя деца.
Ако са подсигурени децата, нека да се раждат.

# 1 219
Не вярвам на очите си - или е имало масово отписване от темата на съфорумци, или яко почистване на мненията им.  Laughing
Като познавам наклонностите на редовните участници тук, май е по- скоро второто. Представям си какъв купон е било... Изпуснала съм пикантерии големи...

Много е трито. Crazy

Елена Йончева търсела жена да гледа бебето. Wink
Това е във връзка с някои твърдения, че възрастните майки били обсебващи и орлици.
Тя си иска професията обаче.

Че то това си е изцяло до човек - манталитет, възпитание, виждания, социален опит, възможности и за друг тип реализация, освен домашната. На всякакви години може да си обсебваща или необсебваща, грижовна и неглижираща, както и балансираща добре майка.  Simple Smile
Ами дано намери качествен човек жената. Аз съм доволна от моите бавачки, за мен това е чудесен вариант. А съм родила далеч под 50, че и под 40 години.  Laughing

То пък големият героизъм да не се отделяш от бебето. Нормалните жени имат нужда и от глътка въздух, нищо че си обичат бебетата. И за бебетата не е вредно някой друг да ги гушка по час-два на ден, за големите бебета даже е полезно да свикват с присъствието на други хора.

Peace

За мен идеалното положение е балансът и запазване на някакво лично пространство. Както и децата да контактуват от малки с различни хора.
За друг може да е друго. Важното е човек да е добре със своите си решения и да може да реализира това, което той намира за правилно.
Вижданията и решенията на останалите хора са си чужди виждания и решения просто.

# 1 220
  • София
Баланс - дрън-дрън, клише до клишето, мила моя, майно, льо! Казано на прост език "защото така искам, пък!".  Simple Smile

# 1 221
Едни балансират, други не могат. И това е до човек. От втората категория едните си го знаят, другите се опитват да убедят себе си и останалите, че това, което лично те не могат е невъзможно.
Това не пречи на първите да си живеят спокойно техния си живот.  Hug

# 1 222
  • София
да, бе, да! Пак превеждам на прост език - човек прави това, което иска, ако обстояталествата в момента му го позволяват. И винаги се убеждава, че точно това, което иска, всъщност не го иска, а се налага. Айде, без купешки думички! Нещата са много прости. Децата казват "защото искам". Възрастните знаят, че е "защото искам", но се научават да го обличат в други думи, които да звучат по-приятно за себе си и околните.

# 1 223
А иначе- за въшливите от пари пак важи правилото да внимават дали ще родят здраво дете. Щото това дете няма да го грее много, ако родителите му ще харчат парите за лечения, защото се е родило с негативи от късното родителство.

В смисъл- ако си със синдром на Даун, трудно ще разбереш какво е да си милионер...няма да покараш Ферарито...нито ще усетиш шампанското...

И за мен това с баланса е завоалирана атака към личността, плюс един вид рационализиране на поведението.

Иначе при късно майчинство е адски неетично да излезеш на корица на списание. Всички си казват- ето, тя го направи, значи има време...

А при Елена Йончева основният репродуктивен проблем е ясен- Сергей Станишев. Той даже се яви репродуктивен проблем за цялата нация...

# 1 224
А при Елена Йончева основният репродуктивен проблем е ясен- Сергей Станишев. Той даже се яви репродуктивен проблем за цялата нация...

Joy Joy Joy Това е жестоко!

# 1 225
Че той не сътвори ли два броя с някаква бивша на банкер?

# 1 226
Аз пък мисля, че тоя даун дето все го спрягате, вече предвид откритието на новите неинвазивни тестове, е най-преодолимия проблем.

# 1 227
И ти остава само да избегнеш недоносеност, която също може да има тежки последствия.

Между другото има доста богати двойки, които съзнателно запазват дете с Даун и се грижат за него, могат го, имат ресурси. Хепи е, но както казах- няма да покара ферарито...

# 1 228
  • София
Аз пък мисля, че тоя даун дето все го спрягате, вече предвид откритието на новите неинвазивни тестове, е най-преодолимия проблем.

Преодолим как?

# 1 229
  • София
Между другото има доста богати двойки, които съзнателно запазват дете с Даун и се грижат за него, могат го, имат ресурси. Хепи е, но както казах- няма да покара ферарито...
Дай сега една статия по въпроса hahaha

Общи условия

Активация на акаунт