До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 133
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 15
Сетих се за един анекдот : В днешно време като видиш жена на 40 с бебе и се чудиш майка ли е , баба ли е ?

# 16
  • най-шареното място
Темата за е учебник.
Морално е да родиш когато имаш гаранции ще можеш да се грижиш за детето и ще те има още 20+ години?
Никое от тези две не е обвързано с възраст. Факт.

# 17
Не знам как да определя случая, защото не съм на мястото на семейството (бащата е над 70).
Имам позната, забременяла естествено на 56 години. Цял живот се борили със стерилитет, казали им, че няма никакъв шанс. Накрая се отказали. 10 години по-късно на нея и спира цикъла и тя естествено си мисли, че е менопауза. Да, ама не. Оказват се близнаци, заченати, съвсем естествено (сега 20 годишните да не се потресат, че има секс и след 29 Wink).

Не мога да съдя.

# 18
Сетих се за един анекдот : В днешно време като видиш жена на 40 с бебе и се чудиш майка ли е , баба ли е ?

Доста глупаво, предвид как изглеждат жените на 40, а и колко се е повишила продължителността на живот. На 20 са си деца още, на 40 си е нормално да имаш бебе.

# 19
Като жена, имала лесен живот и срещнала мъжа си рано, не мога да се поставя на мястото на друга, при която нещата са се стекли по различен начин. Затова не съдя и не поставям граници.

Това, че една жена на 40 изглежда страхотно, не означава, че органите ѝ не са на 40-годишна жена с всички последици от това. Само отбелязвам, не критикувам. Peace
Както и това, че органите са само на 20 не значи, че ще роди живо и здраво дете.
Гаранция няма за нищо в този живот.

Доста глупаво, предвид как изглеждат жените на 40, а и колко се е повишила продължителността на живот. На 20 са си деца още, на 40 си е нормално да имаш бебе.
Именно, продължителността на живот оказва голямо влияние.

# 20

Страшен анекдот, много смешно направо  Stop

Надявам се, че чувството за хумор на повечето хора не е на това ниво, че ще бъде жалко.

# 21
До каква възраст е морално да осиновиш дете?

# 22

Наскоро се поинтересувах и се оказа, че няма ограничение за осиновяване.

# 23
Пожелавам на всяка жена,която  иска да стане майка - да стане и да има здраво дете, независимо дали е на 20,30,40  или повече години!  bouquet

# 24
Морално е когато стане, пък на 20 е рано, на 40+ късно според някои, но това значи ли, че като си срещнал човека късно и е станало на 40, трябва да се откажеш от шанса да имаш дете, само защото някой го мисли за "неморално"?! Колко по неморални неща сме виждали...а на 20 пък не знаеш още какво да правиш с живота си, мислиш си, че всичко знаеш, но реално си тинейджър, но трябваше да мина 27 за да разбера за какво става въпрос  Laughing

# 25
Това, че една жена на 40 изглежда страхотно, не означава, че органите ѝ не са на 40-годишна жена с всички последици от това. Само отбелязвам, не критикувам. Peace
Както и това, че органите са само на 20 не значи, че ще роди живо и здраво дете.
Гаранция няма за нищо в този живот.

Така е. Но в медицината си има обективни статистики и рискове, които се повишават с възрастта.  Peace

С напредъка на медицината се поразпънаха някои граници, има случаи на раждащи на по 60, 70 години. Честно казано не знам как да приемам това. В някои случаи жената няма деца, но в други - примерно с германката, родила четиризнаци на 65 г. при вече родени 7 деца - изглежда като каприз или психичен проблем. Наистина ли не трябва да има някакви граници?

# 26
Според мен оптималната възраст за раждане на дете е 25-35 години.  Да се роди след 35 години не бих нарекла морален проблем, особено ако е естествено зачеване, а по-скоро е проблем свързан с голямата разлика между поколенията, която се получава.От там вече произтичат много, много други житейски проблеми. Едно е да си баба на внуче, когато си на 62 години примерно, а съвсем друго е да имаш дете на 18-20 г. и да си пенсионер/ка.

# 27
Всички така пожелаваме, но в случая майката и бащата не са биологични родители. Бреенността е постигната с дарен ембрион.

И двамата са били неспособни да дадат поколение. Дано да са живи и здрави дълго време, защото не е добре детето да остане само на крехка възраст. Понеже са ми "градски", доста се говори по случая и естествено мненията а противоречиви.

# 28
Наскоро се поинтересувах и се оказа, че няма ограничение за осиновяване.

Значи същото важи и за ражданията, доколкото е по силите на медицината.

# 29

Страшен анекдот, много смешно направо  Stop

Надявам се, че чувството за хумор на повечето хора не е на това ниво, че ще бъде жалко.

Не е смешно , но го срещам вече няколко пъти . И честно казано има нещо вярно . Поне аз лично съм се замисляла , когато видя жена на 40 + дали е баба или майка на детето и не виждам нищо странно . Същото е и като видиш момиче на 18 с бебе , чудиш се дали е кака или майка ...

Общи условия

Активация на акаунт