До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 351
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 945
Добре де, над 90% от жените евентуално раждат- рано, късно, но им се случва. Нормално е да се замислиш, че е много вероятно и на теб да ти се случи. И тъй като така или иначе ще ти се случи, може с малко планиране да го изтеглиш по-напред, за да не ти виси като дамоклев меч на главата.

И по отношение на късмета да срещнеш човек: ако си чак толкова изключителна и недооценена...ми хайде, качи се една среда по-горе, дето има чаровни, богати и приятни докторчета, адвокатчета, всякакви младежи, взимаш един и готово. Като не срещаш мъже в обкръжението- сменяш го, стига да можеш.

И хубаво си правиш преценка какво си правила досега, та си на това дередже- и не го правиш повече.

Няма да стане тая работа 10 години да чакаш и изведнъж- идеален мъж. За да имаш идеален мъж на 40, хубаво е на 30 да си хванала някой добър и да си го дообучиш. Така няма "стече ми се животът". Отиваш за покемони и това е. Пикачу няма сам да ти дойде в стаята.

# 946
  • София
Добре де, вас, какво толкова ви интересува, кога раждат другите?!

Колкото и гледащите сапунки се вълнуват Брук дали спи с бащата, сина и братчеда или дали малката булка още е бувка.

# 947
И откога стана добродетел да не ти пука? При това не само да не ти пука, ами по възможност да си избереш някакъв доста спорен въпрос и да не ти пука по него.

Това е нихилизъм за второкурсници. Ето на Tsugumi се опитва да се изкара човек, на когото не му пука, само че явно й пука, щом ми задава дори супер лични въпроси защо съм извършила тая магарещина с породените деца. Ми щото така- има моменти, в които вместо да се умува, трябва да се налудуваш.

21 век е, хубаво е да не ни пука (като всъщност скрито много ни пука и се оглеждаме дали другите забелязват колко не ни пука, защото ни е адски интересно какво мислят другите за нашия непукизъм).

На мен пък ми пука и не се срамувам от това. Някои въпроси ми настръхват козината, изправят косата, вдигат гарда.

# 948
  • София
Ми и на мен ми пука. И на цялото общество му пука - това са обществени явления. Лека- полека стана приемливо да родиш след 30, 40, 50. Ей го брат ми, хванал си е гадже /най-после/, ходят две години и още се ослушват като млади сърнички. А са на по 40... И още стотици други двойки, които си казват - ок е, няма проблем, щом вече е приемливо, значи бива и така. А средната продължителност на живота е около 75 години. Това примерно означава, че създаваш едни деца без баби. И хора без родители на по 35-40. Едно такова, всеки за себе си. Глупаво, но тъжно явление.

# 949
  • София
Предполагам, че доста хора казват, че не им пука, защото ако кажат, че им пука, може да се възприеме като пъхане на нос в чужди работи. Аз не виждам никакъв  проблем, защото обсъждаме хора, които са по някакъв начин лица, добили публичност, а не предаваме доверието на приятели или други хора, които са ни споделили нещо, а ние да го изтипосваме тук.

Примерно, за Алла Пугачова съвсем спокойно ще кажа, че имането на деца на такава преклонна възраст, износени от сурогатна майка, само заради това, че се е залюбила с мъж, който може дори внук да й бъде, е проява на..., ами, кукувица в старческа възраст, дето като много други пенсионери я е ударил хормонът с падането на задръжките заради възрастта. В случая тя има пари и е селебрити, затова може да си го позволи без да бъде порицана, а минава за екцентричност. Това, за което човек порицава комшията го смята за нормално за някой с пари и/или известност и/или власт.

# 950
На мен ми пука, защото ето я ситуацията:

Жените, нахакани и уверени, на 30 не бързат да раждат. Съответно- дюшеш за мъжете, никой не ги натиска да поемат отговорност и да се женят, защото така и така жените не искат. И се почва една- жените стават готови, ама мъжете се възползват от идеята "няма бърза работа". Държат ги в дълги и удобни връзки, докато накрая уволнят застаряващите гаджета.

# 951
Ми и на мен ми пука. И на цялото общество му пука - това са обществени явления. Лека- полека стана приемливо да родиш след 30, 40, 50. Ей го брат ми, хванал си е гадже /най-после/, ходят две години и още се ослушват като млади сърнички. А са на по 40... И още стотици други двойки, които си казват - ок е, няма проблем, щом вече е приемливо, значи бива и така. А средната продължителност на живота е около 75 години. Това примерно означава, че създаваш едни деца без баби. И хора без родители на по 35-40. Едно такова, всеки за себе си. Глупаво, но тъжно явление.
Ами ако брат ти е по-свит и затворен, ти що не го запозна с някоя подходяща жена? Mr. Green Едно време е имало сватовници, никого не са оставяли да се мотае свободен до 40 години. Точно както казваш е, че днес всеки е сам за себе си.

# 952
То не е до свитост, някои са си съвсем печени и отворени. Ама живеят в някакви фантазии, не се сещат какво се прави на прагматично ниво, като срещнеш мъж/жена. И ако ще златни да са- пак няма да стане семейство, заради непохватност. На 30+, ама още се чакат и опознават с години, па си свалят звезди, пък мадамата още се държи все едно е невръстна девойчица и не й е времето...той пък му идвала много отговорността...абе глупости, малко ги бият.

Едно време са били свити, ама като се видят и ги тресне хормонът, е било ясно какво се прави. Сега може да има 100 любовници бройка, ама не може да живее с друг като мъж и жена. Парадоксално.

# 953
Да, де, ама като ги тресне хормонът и двете роди натиснат за женитба, никой няма да ги търпи да се опознават с години като сега.

# 954
  • София
Да, де, ама като ги тресне хормонът и двете роди натиснат за женитба, никой няма да ги търпи да се опознават с години като сега.

А баш. А като си на 40, родата вече я няма. По една или друга причина.
Не е толкова лошо нещо родата да си иска продължение на родата...

# 955

Абсоютно съгасна съм.Жалко е. И наиситна има нещо такова да си казват хората,че няма нужда да бързат,защото така или иначе вече е прието, отива към тенденция. И си казват, че това е в реда на нещата. Е, съжалявам-ама не е. Поне за мен не е.  Peace
Мен даже малко ме е яд, че чаках толкова. Знам, че сега е подходящ момент, обаче ми е изключително мъчно,че едната ми баба ми и дядовците ми няма да видят детето ми. Не казвам, че това е причина да родиш рано и все пак е хубаво. Simple Smile
Пък какво остава да го родя след 35-40,първото дете? Или да го оставиш рано без родители. Знам, че на някои звучи тъпо този довод, но трябва да имаш отговорност, да мислиш, щом си решил, че ще създаваш живот. Природата си е природа. Дадено си е кога една жена е годна да роди, най-образно казано. Те жените след 50,а и по-рано вече отиват в критическата.

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 14:50 от Miss_Bingley

# 956
Значи, като седнеш да пиеш, при 5 чаши вино си мислиш, че не си пиян и може още една, ама всъщност си по-пиян, отколкото си мислиш. Трябвало е да спреш след втората.

Така и с децата- "It's later than you think", както се пее в една песен. На 30 да си без деца може само ако сте някаква супер амбициозна двойка, наясно е, че ще сте заедно, но отлагате само децата заради някакви условия. Но ако няма мъж на хоризонта, няма и изглед за мъж...е тогава вече е тревожно и има нужда от преоценка и действия.

# 957
  • София
А защо да се женят и да раждат? И без всички тези главоболия имат лесен и безплатен секс, лична свобода и никакви ангажименти към бъдещи деца. Това за мъжете. Жените не зная какво чакат, май Годо.
Майчинството е представено или като сапункави рИклами, или като Божие наказание.

# 958
Ми то очакването на предложение, сватба и деца ти създава илюзията, че си вечно млада:) иначе- похарчена, ако ще да си на 24. А така- и на 34 ехей, мома, пък я гонят и ухажват още, и още не се е продала.

# 959
  • София
абе, то май момата се предава, ама нещо завоевателят само като петела - подгони една кокошка, а тя внимава да не тича много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт