До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 241
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 200
Ми не ѝ се стои вкъщи на жената.
Какво толкова?
Как младите майки си дават бебетата на ясли, тя защо да не може?

# 1 201
Как младите майки си дават бебетата на ясли, тя защо да не може?
Защото не е млада, защото има кариера, защото .......... Ако майката си даде детето на ясла, защо го е дала, ако остане по дълго в къщи, защо е останала. Тук винаги се намира основателна причини, за да се защити теза, нищо, че в съседна тема се защитава противоположната.
На някой не му харесваше червилото на русенката. Едва ли не от червилото зависи всичко.

# 1 202
Повечето майки дават децата на ясли поради финансова принуда. А червилото на русенката и целия ѝ външен вид бяха толкова налудничави, че казваха много за душевното ѝ здраве.

# 1 203

Това е дете, бе, хора.. Това е най-свещеното нещо.

Детето въобще не е най-свещеното нещо. Сладко- да, но чак свещено...

# 1 204

Това е дете, бе, хора.. Това е най-свещеното нещо.

Детето въобще не е най-свещеното нещо. Сладко- да, но чак свещено...

Въпрос на мислене.. за теб кое тогава е най-свещеното нещо?

Ако заченеш от раз е биология, ако си от онези жени, при които дълго не се е получавало, ще оцениш, какво чудо е да се получи и да се роди реално..

# 1 205
Е сега, да не се хвърляме на свещените неща, не са за форум.

Интересно наистина- да не би на 51 да са попресъхнали хормоните и да не може да се влюбиш в бебето така, че да поискаш да се грижиш за него 24/7...

Щото нали- не е само зачеване, износване и раждане, след това имаш поне 5 години много интензивна майчинска работа. И точно да се радваш на бебе в тия ранни години е наградата, която се търси. Иначе е наистина странно- искаш бебе, имаш го, щрак едно селфи и чао...е не става така тая работа.

Друго ми е интересно: ако не може да имаш дете, рано или късно ще се примириш. Как така изведнъж включваш пак на "искам бебе"?

Относно "ин витро веднага"- говоря за случаите, когато няма открит ясен проблем. Ако има изброените проблеми, то вече са ясни. Но ако е неизяснена работа, вече какъв е смисълът да се чака? Ясно ми е, че има добри медицински практики, но сигурно има и личен избор на пациента- както е принципът при планово секцио.

# 1 206
  • София
И какво като търси гледачка? Нима вие не сте оставяли бебета си на някоя от бабите, за да излезете и да свършите някаква работа, за да се видите с приятели, за да отидете на кино?

Сирен, някои от двойките с неизяснен стерилитет държат на естествено забременяване и изчакват известен период, надявайки се това да се случи. При някои се получава, при други не.

# 1 207
Повечето майки дават децата на ясли поради финансова принуда.
Не винаги. Често и от мързел.

# 1 208
Повечето майки дават децата на ясли поради финансова принуда.
Не винаги. Често и от мързел.
Да, има и такива. Надявам се, че не са мнозинството.

# 1 209
И какво като търси гледачка? Нима вие не сте оставяли бебета си на някоя от бабите, за да излезете и да свършите някаква работа, за да се видите с приятели, за да отидете на кино?

Сирен, някои от двойките с неизяснен стерилитет държат на естествено забременяване и изчакват известен период, надявайки се това да се случи. При някои се получава, при други не.

Бебетата? Не. Чак след 3г. оставям спокойно на баба, и то не заради бебето, а заради бабата. Работата я делегирам на таткото или изобщо не си я отварям, кино не гледам, приятелите ги викам да дойдат при мен.

На ясла се дават децата, щото майките им не могат да им търпят специфичните магарии, които се случват след 18-месечна възраст и искат доста здрави нерви и преустройство на живота. Технически бих могла след 4 мес. да хвърля и двете породени на ясла и една година да си клатя краката, само за да не ги търпя у дома. Познавам жена, дала дете на ясла на годинка и стояла у дома още година, само за да не го търпи вкъщи. За мен е пълен абсурд и се чудя как така не е могла малко да си настрои живота тая жена, че да си прекара още една година с детето поне.

Чакане- колко? Година? Седем?

# 1 210
На 50 не знам как са хормоните, но мои приятелки, станали майки на почти 40 и след инвитро, карат много дълго майчинство и наистина се наслаждават на времето с децата си, то просто си личи.
Но аз съм с положително мнение за бавачката - жена на 50 си е възрастна и със сигурност ежедневието и еженощието с бебе я изморява много повече, отколкото 20-годишна пъргава кобилка, така че ако може да си позволи помощ, добре прави, ще си съхрани здравето и нервите по-дълго.

# 1 211

Но аз съм с положително мнение за бавачката - жена на 50 си е възрастна и със сигурност ежедневието и еженощието с бебе я изморява много повече, отколкото 20-годишна пъргава кобилка, така че ако може да си позволи помощ, добре прави, ще си съхрани здравето и нервите по-дълго.
Това е вярно, но по-добре помощта да обхваща домакинската работа. На бебето ще му е най-добре да го гушка майка му, а не гледачка. Но тук, разбира се, само спекулираме. Не знаем каква конкретно помощ е потърсила Йончева.

# 1 212
  • София
Сирен, нямам представа какъв период на изчакване си поставят. При всяка двойка е различно.

Ти не си оставяла бебета си, но масово мои познати го правеха. Да не кажа, че връстниците ми, които станаха рано родители, бабите им отгледаха децата. Аз също не съм се отделяла от бебето - не съм имала тази необходимост.

Това е вярно, но по-добре помощта да обхваща домакинската работа. На бебето ще му е най-добре да го гушка майка му, а не гледачка. Но тук, разбира се, само спекулираме. Не знаем каква конкретно помощ е потърсила Йончева.
+1
Не бива веднага да разпъваме жената, без да знаем подробности.

# 1 213
Съвсем по темата: ако някой е въшлив от пари, има имоти, активи, бизнес и тръстови фондове, ако иска и на 80 да ражда.

Но за обикновен човек да роди първо и единствено дете на късна възраст (над 50) не е много перспективно за детето.

Иначе аз оттук нататък нямам ограничение за раждане: и на 50 да родя, детето ще има братя и сестри, освен всичко. Тоест дори при починали родители ще има семейство. Така че ако някой е католик/мормон и иска 12 деца, нищо не пречи да ги разтегли до менопаузата.

# 1 214
То пък големият героизъм да не се отделяш от бебето. Нормалните жени имат нужда и от глътка въздух, нищо че си обичат бебетата. И за бебетата не е вредно някой друг да ги гушка по час-два на ден, за големите бебета даже е полезно да свикват с присъствието на други хора.

Общи условия

Активация на акаунт