До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 194
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
"Обичайните" неразположения се дължат на хормоналните нива,  драга, пък ти си пей за диета и психика. Flutter

# 1 261
Мамасита, средното и третото ти дете на каква възраст са?
Защото аз нямам спомен да съм била на дивана когато бях в майчинство.

# 1 262
"Обичайните" неразположения се дължат на хормоналните нива,  драга, пък ти си пей за диета и психика. Flutter

Да, но и зависи организмът как понася хормоните. Общото здраве и тонус плюс диета и движение правят понасянето доста по-лесно. Плюс свикването, разбира се- това, което се усеща като драматично гадене с първата бременност, минава под радара с третата, защото не обръщаш вече внимание.

Средното е на 2, малкото на 8 месеца. Кой както си го нареди: обезопасяване на дома плюс насърчаване на независимост = мама на дивана, вместо пощуряла. Разбира се, условно е "на дивана", моят ден на лежане може да е много уморителен за доста хора, всичко е условно. Но гледам да правя оптималното- тоест по-малко, и да не се юркам. Това е, кой както си го нареди.

# 1 263
А на 50 дори да изглеждаш свежо, нищо не дава знак дали тялото ти ще понесе добре адаптация към бременност. Говоря за сърце, бъбреци, стави, костна система. Да не говорим, че докато си млада, може да имаш оплаквания, но пак да караш доста активна бременност; на 50+ ще трепериш не всеки ден- всеки час.

Когато на 50 изглеждаш като на 30, то не е по случайност. Външният вид е показател за състоянието на здравето и фертилността.

# 1 264
Абе на 50 сме си баби вече кво има да се лъжем... Laughing
Може да скачаме като млади ярета , ама за кратко, после я кръст ни стяга , я нещо друго...
А на 50 тепърва да се "котиш" ми иде твърде екстравагантно. Не че съм против екстравагантните хора де... Crazy Това ще е вече дет се вика "от дърта коза яре" даже не дърта ами направо престаряла-с диплома ще се роди ярето... Joy

Предлагам да говориш само от първо лице единствено число.

# 1 265
А на 50 дори да изглеждаш свежо, нищо не дава знак дали тялото ти ще понесе добре адаптация към бременност. Говоря за сърце, бъбреци, стави, костна система. Да не говорим, че докато си млада, може да имаш оплаквания, но пак да караш доста активна бременност; на 50+ ще трепериш не всеки ден- всеки час.

Когато на 50 изглеждаш като на 30, то не е по случайност. Външният вид е показател за състоянието на здравето и фертилността.

Елена Йончева не мога да я сбъркам с жена на 30. Досега не съм срещала жена на 50, дето да я бъркат с такава на 30. А коса и кожа може да ги докараш, но "под капака" да има изненади.

Ей сега попаднах на новина- бременна на 38, първо дете, ин витро...получава инсулт. Е сори, ама на 22 не стават толкова лесно тия неща. Щом до 38 не става лесно с бременност, защо го товариш тоя организъм...

# 1 266
  • София
Че то да не са еднакви хормоналните нива при всяка бременност, я си погледни, поне бхс си правила, Мамасита.
Другото можеш да го обясниш на драматично повръщащите, които ги приемат в болница на системи. Или на тези, на които не им се е гадело с първата бременност, как пък не са свикнали Flutter

Ама не мога да повярвам, че трябва да си обясняваме елементарни работи по няколко страници, дума по дума, язък ти за претенциите... Диета, вика, не яжте джънк, как не са се сетили досега...

А, да, ако си го държиш детето затворено у дома, може и да е лесно да се опъваш на дивана.

# 1 267
  • София

Това реклама за крем против бръчки ли е?

# 1 268
А, да, ако си го държиш детето затворено у дома, може и да е лесно да се опъваш на дивана.
Абсурд беше да отглеждам дъщеря ми на 2 години у дома, а аз опъната на дивана.Тя е толкова буйна и палава, че просто нямаше как да стане номера.Сега по-може, но порасна и повече се заиграва и въпреки това все иска навън да лудува. Мамасита е уцелила И с децата Mr. Green

# 1 269
Елена Йончева не мога да я сбъркам с жена на 30. Досега не съм срещала жена на 50, дето да я бъркат с такава на 30. А коса и кожа може да ги докараш, но "под капака" да има изненади.

Ей сега попаднах на новина- бременна на 38, първо дете, ин витро...получава инсулт. Е сори, ама на 22 не стават толкова лесно тия неща. Щом до 38 не става лесно с бременност, защо го товариш тоя организъм...

Е пълно е с такива.  Певицата Валерия е почти на толкова https://www.instagram.com/valeriya_rus/ Но не всяка 30 годишна може да се похвали с такава визия. Трудно може да се каже че тук не са просто приятелки, а майка и дъщеря.

https://www.youtube.com/watch?v=Usl30oisXyU

За какви изненади "под капака" говорим? Здравословни?. Болни хора има и на 20. И никой не е застрахован-  ако му е писано и млад ще си отиде.

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 19:46 от Pollux

# 1 270
  • София
Все пак какво й е на възрастта 38 по принцип. Стотици жени въобще и не пробват за деца преди 35, нормално е да успеят около 38-39...

Конкретният случай е конкретен, повечето жени в България на 38 са изключително млади и здрави.

# 1 271
  • София
Не знам как става тази магия с гледането на бебе и лежане на дивана с корема, ама при мен беше точно обратното. Господ ни е опазил като си спомням каква лудница и натоварване беше.

# 1 272
Почти нищо не можеш да направиш по въпроса дали ще повръщаш, дали ще те мъчат киселини, крампи, безсъние, болки в ставите, запушен нос, запек, дали ще ти се пудуват краката и т.н., а горните могат да превърнат 9 месеца в ад. Не говорим изобщо за по-сериозни проблеми и висене за задържане по болници.

Киселини: диета и движение.
Крампи: магнезий.
Повръщане: диета.
Безсъние: намаляваш кафето.
Подуването на краката е сериозен признак, ако е драматично, ако не- качваш ги на високо. Също така не качваш много килограми и се движиш, за да не се застояват течностите. Никога не са ми се подували краката.

За почти всички неудобства във всяка една бременност съм чела, интересувала съм се и съм взимала мерки, които ми подобряват комфорта и да не позволяват на типичните бременни симптоми да се проявяват с пълна сила. Но и да е имало, изобщо не ги броя за проблем. Големите проблеми са други: кръвно и незадържане на плода. Другото е нищо.

От всичко изброено вярно е само за крампите  Naughty
За всичко останало явно недостатъчно си чела. Защото повечето бременни спират да пият кафе, но почти 100% страдат от безсъние. Киселини и повръщане, ако се оправят с диета, значи причината не е бременността...Подуването на краката е от нисък белтък, а това с ходене не се оправя.
Кръвното в повечето случаи се регулира с хапчета, ако бременната има възможност да отиде при читав гинеколог, а не разчита на безплатната ЖК в кварталната поликлиника.
А и между другото, защото беше обсъждано назад в темата - рискът от Даун и другите 2 най-често срещани хромозомни аномалии, при бременните под 18 г. е равен или по-висок от този на бременните 35-40 г. Но "възрастните" ги водят рискови и ги изследват, а младите - не, затова броят родени деца с хромозомни аномалии при възрастните сигурно е по-малък от този при невръстните.

Трудно постигнатите бременности не са по-ценни от спонтанното забременяване от един път секс без предпазни мерки, но със сигурност тези трудно забременели жени, често на възраст 35+ и 40+, за 9 месеца изследват почти всичко възможно, за да родят живи и здрави деца.

# 1 273
Тая тема става все по-брутална. Като лафчета за възраст, като пълна липсва на тактичност и уважение към другите. Супер бруталия.

# 1 274
Преди година, две имаше подобна, същите изцепки се четяха. Мамасита обаче беше само с две деца  Wink

Общи условия

Активация на акаунт