Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 654
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
  • София
LIDL остана и да пуснат прах за цветно, който е 1:1 с този от ДМ за 40 пранета на цена от 12 лв...и ще съм щастлив, защото живея на 1 км от ЛИДЛ и на повечко километри от ДМ.
Лидл имат прах Формил за цветно, който е почти 1:1 с този в DM. Само че е 65 пранета за 15 лв.
[/color]
Kak се казва този на ДМ?
Скоро ми свършва препарата за цветно (Персил гел, cold enzymes) и искам да го сменя с прах. Гледам, че спрягате 2 или 3 в темата  newsm78 Има ли значение дали е сензитив?
Може ли точните наименования  Peace

За бяло имам достатъчно "универсални", но ми се ще да върна цвета на белите дрехи  newsm78 Praynig
За цветно
Скрит текст:

За бяло
Скрит текст:

Предполагам, че са със съставка против пренос на цвета, понеже по-бавно ми се събират еднотипни цветове на дрехи?! Деля на само бели или бели+светли; и цветни+сиви

Какви са аналозите от Персил (без вложен Lenor...) или да се спра на Denkmit/Formil  Peace
---------------------

Иначе офертата в Лидл е съблазнителна:
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?id=1177

# 331
Въпросната съставка присъства в препарата за цветно. Тези за бяло, по правило не я съдържат.

# 332
  • София
А, дойдохме до вечния въпрос /за мен/. Сивото бяло ли е? Mr. Green

Следващия прах ще е на ДМ, решено. Направиха ми впечатление малките им дозировки.

# 333
  • оттам, откъдето започва България
Който е фен на праха Бинго Стари найт, съчетавал ли го е със същия омекотител? Искам временно да забравя Ленора.
Аз го съчетавам с Бинго Софт сензитив: https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1 … o1HAaDc9nL3JuM%3A Ароматът на този омекотител е изключително деликатен в сравнение с този на Ленор.  Peace Може и да ти се стори слаб. Аз го сравнявам с този Ленор, който ползвах до скоро: https://www.cora.ro/lenor-fresh-balsam-rufe-775ml-p-2533994?reco … .C.c1_a23-0ok8iu8

# 334
Аз май ще взема да си отдъхна от Ариел колор, който ми е на привършване, и ще взема да опитам прах Формил за цветно Thinking Щом е еднакъв с ДМ-ския за цветно. В понеделник ще огледам в Лидл и предполагам, че ще се изкуша да взема един Формил ултрасензитив, въпреки, че за бяло съм заредена Rolling Eyes

Темата ми действа разоряващо Rolling Eyes

# 335
  • София
Големия проблем на Формил е, че е голям.
ДМските опаковки са такива сладки и малки.

# 336
Вярно е. Затова ще мисля.
Прахът за цветно бързо върви обаче...

# 337
Формил не съм ползвала и май, май няма и да пробвам. Нещо не ми вдъхват доверие Лидл. Денкмит го препоръчвам с двете си ръце. Не съм вярвала, че прах за 6 лв ще изпира толкова добре и ще оставя толкова приятен аромат.

# 338
Аз съм ползвала само прах Формил за бяло пране и течен за цветно. Доволна съм и от двата вида и смятам, че няма да се разочароваш, ако си вземеш. Само дето са големи кутии. Сега пера с прах за бяло на ДМ, ами няма разлика с Формил откъм изпиране.  Peace
П.П. Забравих да споделя, че в момента пера малко повече от 5 кг. сухо пране, което едва успях да навра в пералня 8 кг. Това отново ме навежда на мисълта, че тези, които имат перални за 5 кг. пране, в никакъв случай не перат толкова кг., а със сигурност слагат доза прах като за 5 кг. пране.

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 18:43 от didka pitka

# 339
Бях писал по темата с капацитета на машините преди около седмица. Почти без изключение са силно оптимистични, а препълването е сигурно условие за лошо изпиране и изплакване.

# 340
Това не е ли причина да се слага по-малко прах при перални с по-малък капацитет кг? Говоря за тези, които не теглят сухото пране преди да го сложат в пералнята. Защото все се пише да не се предозира праха, а в случая явно се получава точно така.

# 341
А бе аз сигурно предозирам с моята 4,5кг.пералня, ама все забравям да претеглям прането Rolling Eyes
Ще претегля 4-5 пъти и ще докладвам.

# 342
Винаги трябва да се дозира според количеството дрехи, твърдостта на водата и степента на замърсяване. При претоварена машина обаче, дори и правилно дозиран препарат вероятно няма да се разтвори или поне не достатъчно бързо. Дрехите няма да се разбъркват ефективно и т. н.
Аз предпочитам да пусна две наполовина пълни машини, отколкото една препълнена. Не е най-икономичното решение, но е по-здравословно.

# 343
  • София
Формил не съм ползвала и май, май няма и да пробвам. Нещо не ми вдъхват доверие Лидл. Денкмит го препоръчвам с двете си ръце. Не съм вярвала, че прах за 6 лв ще изпира толкова добре и ще оставя толкова приятен аромат.
6лв колко дози/кг?
Пускат ли ги в промоция ДМ (или Лидл)?

# 344
Изглеждат като малко по-слабокомпактирани версии на Megapearls, предполагам че дозировката ще е по-висока.
Дозата е като на старите мегаперли - 85 ml/67,5 g.
Старите, защото вече дозата им е вдигната на 100 ml/70 g.

...ще взема да опитам прах Формил за цветно Thinking Щом е еднакъв с ДМ-ския за цветно.
Формил за цветно не е еднакъв с Денкмит за цветно. Има си разлика.

6лв колко дози/кг?
Пускат ли ги в промоция ДМ (или Лидл)?
Абе нали ти пуснах снимки? 6 лв. са 20 пранета, 12 лева са 40 пранета. Денкмит го има само в DM, защото е тяхна марка, и никога не е на промоция.

Общи условия

Активация на акаунт