Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 869
  • 721
  •   1
Отговори
# 60
CBA наистина са намалили доста перилни препарати, какво им пречеше и капсулите за цветно Омо да бяха добавили? Wink Laughing
Е как да ги намалят като още ги няма (навсякъде)

# 61
Асфалт няма махане от дреха, нали? newsm78

Трудно. Може да се опита с бензин (по-добре е такъв за запалки) и/или ютия през нещо което да попие стопения битум.

НАПОМНЯМ ДВЕТЕ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ В БЛИЗОСТ ЕДНО ДО ДРУГО И ВЕДНАГА ЕДНО СЛЕД ДРУГО, КАКТО И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ.

# 62
CBA наистина са намалили доста перилни препарати, какво им пречеше и капсулите за цветно Омо да бяха добавили? Wink Laughing
Е как да ги намалят като още ги няма (навсякъде)
Ясно, пошегувах се Simple Smile. В Лили ги има, но цената ме отказа. Ще чакам промоция.

# 63
  • София

Защо не добавите поста/дискусията за почистващите препарати за пералня от преди 10дни в заглавния пост? Имаше и съставите им.

Може би защото темата не е за почистване на перални.  Peace
Тогава защо има линк към тема с подобна дискусия (която е доста по-бедна)  newsm78
Все си мисля, че пералнята (и поддръжката й) e важна част от изпирането на дрехите... Whistling

ПП: Аз си взех днес пратката от Германия на др.Бекман, един препарат за петна, кърпички и Dr. Beckmann Service-it Deep Clean Washing Machine
 oт който имам 2-3 в повече - някой в предната тема се интересуваше от продукта - ако иска да пише ЛС (в БГ го няма).  Peace

# 64
  • оттам, откъдето започва България
Simple SmileА вероятността праха да е скапан защо въобще го изключвате.
Щото странно с едни прахове да можеш да дозираш правилно, а пък с друг да не можеш да дозираш.
А допълнителното изплакване предпочитам да го избягвам, прах създал ли ми е такъв проблем не повтарям.
Вадиш простираш и виждаш белите черти, и хайде обратно в пералнята- за какво да си го причинявам.
Да стават тези за цветно за черно, но аз съм решила да си купувам и отделно за черно
И при мен се получаваха белите черти преди и затова минах на течни прахове. Явно наистина си зависи от праха. Сега се престраших отново да пера с прах цветните дрехи и с някои прахове ми се получава.  Peace

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 21:07 от didka pitka

# 65
oт който имам 2-3 в повече - някой в предната тема се интересуваше от продукта - ако иска да пише ЛС (в БГ го няма).  Peace
Има го. В предната тема ти писах, ама не си прочел.

# 66
Понеже съм тъпа и упорита, си взех по 5 капсули Persil Power Mix за бяло и цветно.
За цветно я ползвах през седмицата, сложих си я както си е в барабана и резултатът беше чудесен - 30°, 35 мин пране, остатъка до 90 мин - плакнене, всичко разтворено, никакви проблеми.
Снощи реших да пробвам за бяло обаче като гърмян заек сложих капсулата в мрежичка от английски таблетки Персил. Пералнята я настроих да тръгне в 4:30 ч., свърши около 6:50, 60° и... пак ми се наложи да мета бял сняг из кухнята. Laughing Видях, че е пълно с неразтворен прах, уж внимавах, но като вадиш чаршафите, те летят навсякъде. Кошът за пране - пълен с гранулки; балконът ми - и той. Явно дупките на мрежичката идват големи.
Не мога да разбера какъв им е проблемът на тия капсули. Перат перфектно: избелват, петна махат, но това неразтваряне е ужасно. Сега съм решила да взема един чорапогащник и да му отрежа крачола: слагам капсулата вътре, връзвам на възел и се надявам ситната плетка ако не да помогне да се разтвори напълно, то поне да задържа неразтвореното като филтър, за да не се лепи върху дрехите и после да се пръска из къщата.
Ще взема да пиша на електронната поща на Хенкел. Идеята е много добра, изпълнението нещо куца.

Между другото, прикачвам едно видео, в което рускиня пере с турски Persil Power Mix. Имайте предвид, че турската формула е различна - не съдържа избелители за разлика от нашата. Не коментирам количеството дрехи и каквото и да е друго, но ако не ви се гледа цялото и превъртите към края, където има един син леген, ще видите за какво става въпрос.

# 67
Много неприятно....
Да не би тези бели топчета да са за красота? Тъпо звучи, но и аз не мога да си обясня по друг начин това, че не се разтварят... Или ако водата е твърда, това да пречи да се разтварят?
Иначе ухаят прекрасно... Embarassed

# 68
Явно са объркали нещата с капсулирането на твърдата фаза в препарата за бяло. Този за цветно и вкъщи се разтваря напълно безпроблемно. Моята препоръка е да не го мъчиш повече, проблемът явно е в препарата. Предполагам, че ще го коригират. И за мен е неясно как са го пуснали така.

Иначе, ако си спомняш, преди време ти бях писал, че е напълно възможно да се създаде препарат с дозировка около 5 г/кг сухо пране. Е, ето ги.

# 69
  • Варна - Черна гора
Като заговорихте за капсулите на Персил в предната тема реших да проверя срока на годност на тези, които купихме от ДМ с талончета от сайта им. Забелязах, че на една от капсулите опаковката на праха се е нарушила / разкъсала. Почти веднага тази капсула беше използвана (прах хавлии и обвих капсулата в една от тях) и нямаше неразтворени частици прах (аз ги оприличавам на перлит, но се съмнявам да е)
Много е вероятно праха от капсулата да е бил овлажнен и частиците да са се разтворили.

Бих искала да попитам и за следния проблем. Имам пола от естествена коприна в тъмно синьо, която пера на ръка и плакна до "припадък", като в последното плакнене съм слагала и оцет, но въпреки това след като изсъхне има бели петна
http://prikachi.com/images/961/8864961B.jpg
http://prikachi.com/images/962/8864962q.jpg
Не съм я носила от години (повече от 10, тогава съм я прала с прах, а не със специален препарат), тя не изглежда добре с тези петна.

Дали мога да се спася от тези неприятни петна, за да си нося дрехата?

# 70
  • София
Има го. В предната тема ти писах, ама не си прочел.
Прегледах от 20-35стр - не откривам такава информация  Thinking

# 71
Като заговорихте за капсулите на Персил в предната тема реших да проверя срока на годност на тези, които купихме от ДМ с талончета от сайта им. Забелязах, че на една от капсулите опаковката на праха се е нарушила / разкъсала. Почти веднага тази капсула беше използвана (прах хавлии и обвих капсулата в една от тях) и нямаше неразтворени частици прах (аз ги оприличавам на перлит, но се съмнявам да е)
Много е вероятно праха от капсулата да е бил овлажнен и частиците да са се разтворили.

Бих искала да попитам и за следния проблем. Имам пола от естествена коприна в тъмно синьо, която пера на ръка и плакна до "припадък", като в последното плакнене съм слагала и оцет, но въпреки това след като изсъхне има бели петна
http://prikachi.com/images/961/8864961B.jpg
http://prikachi.com/images/962/8864962q.jpg
Не съм я носила от години (повече от 10, тогава съм я прала с прах, а не със специален препарат), тя не изглежда добре с тези петна.

Дали мога да се спася от тези неприятни петна, за да си нося дрехата?

Това на снимката е бяло.
Петна от белина на коприна съм спасявала с боядисване на химическо чистене, не се покриха напълно, но поне се забелязваше с вглеждане.

# 72
Иначе, ако си спомняш, преди време ти бях писал, че е напълно възможно да се създаде препарат с дозировка около 5 г/кг сухо пране. Е, ето ги.
Помня, но в случая нещо не мога да схвана. Те повечето течни капсули са по 25 - 30 г, тези са 23 г. Или имаш предвид само прахообразната част, въпреки че съставките са разпределени между течната и твърдата? Можеш ли да уточниш, ако нямаш нещо по-интересно за вършене?

Моите от Dm бяха произведени 08/2015 г., т.е. са годни до 02/2017 г. (18 мсесеца). Със старите за бяло, които бяха партида 11/2014, нямах такъв проблем.

Прегледах от 20-35стр - не откривам такава информация  Thinking
Защото е на стр. 36. Laughing Това съм писала:
Цитат
Starrydream, препаратът на Dr. Beckmann за почистване на перални го има в България. Днес го видях в една дрогерийна верига "Дени-90" в Бургас. Струваше 8,89 лв., но не се сетих да видя някакви контакти на вносителя. Като минавам пак покрай магазина, ще вляза да проверя и ще ти пиша фирма и телефони, за да можеш, ако искаш, да им звъннеш да ги питаш къде се предлага в твоя град.

# 73
Влизам, за да споделя, че съм впечатлена от Денкмит за цветно, който изпра мазни петна от една блуза и накапано от домат. С домата съм имала доста лоши спомени преди време от засъхнало петно. Блузата е престояла в коша за пране почти седмица, само с накисване предварително за 30 мин в леген и малко търкане на ръка и мазните, и червените петна се махнаха. Не съм очаквала такъв резултат.  Германците са си германци, знаят как се правят нещата, това е!

# 74

Помня, но в случая нещо не мога да схвана. Те повечето течни капсули са по 25 - 30 г, тези са 23 г. Или имаш предвид само прахообразната част, въпреки че съставките са разпределени между течната и твърдата? Можеш ли да уточниш, ако нямаш нещо по-интересно за вършене?

Съставките наистина са разпределени между течната и твърдата фаза, като общото тегло е 23 г.  В случая, ако е формулиран правилно, такъв тип двуфазен препарат даже улеснява концентрирането защото някои от съставките са течни при стайна температура (напр. нейонните ПАВ и парфюмната композиция). Те не могат да се влагат в прахообразен препарат в големи концентрации по понятни причини. Обратно, има съставки, които са нестабилни във воден разтвор и неразтворими или слаборазтворими в органични разтворители (персоли, натриев карбонат...). Комбинирайки две фази ни дава "the best of both worlds".
Има и други предимства:
-капсулирането ограничава силно достъпа на влага и въздух
-може да се оптимизира разпределението на съставките. Например ензимите могат да се намират в течната фаза, т.е. без контакт до избелващата система.
-съдържанието на вода е минимално, което допълнително подобрява стабилността
-не се налага използването на сгъстители
-в чисто практически план, дозирането е лесно и няма опасност от разливане или разсипване

С една дума, намирам идеята за много добра и с голям потенциал, стига да не бъде убита в зародиш от грешки във формулирането (какъвто изглежда случаят с въпросния Персил за бяло) и глупави маркетолози.

Общи условия

Активация на акаунт