Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 751
  • 721
  •   1
Отговори
# 255
На мен пък точно техните кърпи ми изпуснаха при първото пране.

# 256
Различните цветове имат различна устойчивост поради различната структура на хромофорните групи. Най-общо, червените багрила и цветовете, които съдържат червено са по-неустойчиви от сините. Някои черни багрила съдържат червен компонент. Ако ви е направило впечатление при пране на черни дрехи, понякога водата е оцветена в тъмно червено до виолетово.
При всички случаи, първите 2-3 изпирания на нови, цветни дрехи трябва да са задължително с подобни цветове или самостоятелно.

# 257
И аз не разбрах за кой точно Ариел за цветно говорите, защото използвам трета кутия от новия и нямам провал. Деля на светло цветно и тъмно цветно и слагам за всеки случай цветоулавяща кърпичка.

# 258
При това положение как да имаш провал, не ми е ясно? Laughing

# 259
Аз, с риск да стана досаден ще се повторя. Прането на светли и тъмни оцветени дрехи заедно е компромис, независимо с какво се пере. Всеки е свободен да избира между удобство и максимална грижа за цветовете.
Знам, че ще има участнички, които ще заявят нещо от рода на: "имам светло... блуза, която съм прала десетки пъти с черни и кафяви и нищо и няма..." Да, вероятно не изглежда очевидно повредена/занемарена, но замислете как щеше да изглежда ако беше прана с други светли дрехи и дали ако имахте възможност да я сравните с нова такава нямаше веднага да направите разлика.

# 260
  • на Мелмак
Момичета, моля споделете - има ли сега промо на дуо капсулите на Персил, не съм ги пробвала. След отзивите за Ариел за цветно, няма да купя нова кутия, иначе съм доволна. Аз деля също поне на три, като понякога пускам само дънки, само якета, само светли тениски   Crazy

# 261
Момичета, моля споделете - има ли сега промо на дуо капсулите на Персил, не съм ги пробвала.
Елитис - 6,99 лв.

# 262
Днес в кварталното магазинче за перилни , козметични и сие неща имаше новите капсули на Персил Сензитив за 8,99 и новото течно Омо за цветни пак за 8,99  Sunglasses Та се зачудих дали да си взема Персила, но понеже ще ходя до Кауфланд, ще видя там дали го има и на каква цена е  Flutter

# 263
Аз, с риск да стана досаден ще се повторя. Прането на светли и тъмни оцветени дрехи заедно е компромис, независимо с какво се пере. Всеки е свободен да избира между удобство и максимална грижа за цветовете.
Знам, че ще има участнички, които ще заявят нещо от рода на: "имам светло... блуза, която съм прала десетки пъти с черни и кафяви и нищо и няма..." Да, вероятно не изглежда очевидно повредена/занемарена, но замислете как щеше да изглежда ако беше прана с други светли дрехи и дали ако имахте възможност да я сравните с нова такава нямаше веднага да направите разлика.

Не си досаден, напротив....повтаряй, на мен лично ми е много полезно всякакво инфо, освен това ми е ии интересно Laughing

# 264
  • Варна
+ 1 !

# 265

Не си досаден, напротив....повтаряй, на мен лично ми е много полезно всякакво инфо, освен това ми е ии интересно Laughing
Peace

# 266

Peace

И на мен ми е интересно. Дори действам като апостол-просветител. Май ставам досадна, но ограмотявам всичките ми приятелки, които не са се замислили с какво и как перат.

# 267
  • София
Момичета, моля споделете - има ли сега промо на дуо капсулите на Персил, не съм ги пробвала.
Елитис - 6,99 лв.

В ЦБА сега видях капсули Персил - за цветно 30 бр. 17,90 и макс нещо си - 28 бр.  пак за толкова пари.

# 268
  • София
Абе не е съвсем сигурно.
Живеем на вилата и от време на време ми се налага да изпера нещо дребно на ръка. Наскоро купих малка кутия Бинго колор, викам си, за селско изплакване - ще стане. Онзи ден ММ изви ме принуди да изпера блуза и панталон, щото били "прашни"  ooooh! ooooh! ooooh! Изплакнах ги с бингото, но дрехите не успяха да изсъхнат до сутринта. Докато ги сушеше с ютията, защото е адски упорит за тоалети, спретна алергична реакция - подуха му се дланите. 

# 269
  • на Мелмак
Елитис - 6,99 лв.

В ЦБА сега видях капсули Персил - за цветно 30 бр. 17,90 и макс нещо си - 28 бр.  пак за толкова пари.
Благодаря Ви  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт