Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 675
  • 721
  •   1
Отговори
# 345

Дозата е като на старите мегаперли - 85 ml/67,5 g.
Старите, защото вече дозата им е вдигната на 100 ml/70 g.

Излиза, че са променили не толкова дозата, колкото са намалили насипната плътност, т.е. степента на компактиране. Не знаех, отдавна не съм ползвал Мегаперли.

# 346

...ще взема да опитам прах Формил за цветно Thinking Щом е еднакъв с ДМ-ския за цветно.
Формил за цветно не е еднакъв с Денкмит за цветно. Има си разлика.

Да, пропуснала съм думичката "почти" пред еднакви...

# 347
Формил не съм ползвала и май, май няма и да пробвам. Нещо не ми вдъхват доверие Лидл. Денкмит го препоръчвам с двете си ръце. Не съм вярвала, че прах за 6 лв ще изпира толкова добре и ще оставя толкова приятен аромат.
Производителят и на двата е един и същ. Laughing

Да, пропуснала съм думичката "почти" пред еднакви...
Не, извинявам се, тук нещо съм се объркала. Нямат почти нищо общо освен производителя, дозата и това, че перат сходно. Не знам какво съм гледала и какво съм си мислела като съм отговаряла предния път. Можете да сравните, че Формил съдържа много по-малко зеолити, различни ензими - коренно е различен.
Скрит текст:
SODIUM CARBONATE
SODIUM SULFATE
ZEOLITE
SODIUM ALKYLBENZENE SULFONATE
SODIUM BICARBONATE
ALCOHOLS C10-C18 ETHOXYLATED
SODIUM ACRYLIC ACID/MA COPOLYMER
SODIUM SILICATE
CELLULOSE GUM
TETRASODIUM ETIDRONATE
PARFUM
VINYLPYRROLIDONE/VINYLIMIDAZOLE COPOLYMER
POLYETHER / POLYESTER COPOLYMER
DIMETHICONE
SUBTILISIN
LIPASE
GLYCOSIDASE
GLYCOSIDASE
GLYCOSIDASE

# 348
Благодаря, Гес...

# 349
Обаче за ултра сензитив не съм се объркала - Formil и Denkmit са абсолютно еднакви. Даже вече успях да разгледам Формил, бяха го извадили рано-рано.

# 350
  • София - Рим и обратно
Гес, праха на ДМ за бяло, който показа на предната страница има ли аромат? Бях взимала един ултрасензитив и нямаше абсолютно никакъв. Това ме спира само.

# 351
Гес, праха на ДМ за бяло, който показа на предната страница има ли аромат? Бях взимала един ултрасензитив и нямаше абсолютно никакъв. Това ме спира само.

Има аромат, след изпиране не се усеща, поне при мен.

# 352
  • София
Ох някой като спомене за задушливата миризма на Ариел, се изпълвам със завист! Моята машина не оставя никакъв аромат. Ето, прани днес чаршафи и завивка с Персил за бяло, който си мирише иначе - нищо, нихц!
Някой пита наскоро дали Персил за бяло е добър - за мен категорично Омо е много по-добър. С Омо мога да си  позволя да не дебна всяко леке и да го третирам предварително, докато Персил въпреки прерарата против петна, се дъни.

# 353
'Кафе с мед',
teta75 ти е отговорила. При мен също върху дрехите не се запазва. Не ми е проблем, свикнала съм, защото и моята пералня е като на Ev_e.
Един-единствен прах ми е оставял аромат върху дрехите и това е Ariel Fresh Sensations от Гърция.

# 354
  • София
И на мен - успокоявам се, че много добре плакне...

# 355
А формила за цветно в лидл добър ли е?  
Следях дискусията и разбрах, че е различен от ДМ-ския, но прилично ли изпира? Как е като аромат?

# 356
Аз не разбирам защо хората биха искали дрехите им да миришат на най-евтиния парфюм, особено пък дамите?! Това са парфюмни композиции за $ 5-6 на килограм (говорим за концентрирана парфюмна композиция). Дори и един скромен парфюм на Рефан или който и да е друг mass-market продукт ще има несравнимо по-фин и комплексен аромат, да не говорим за нещо по-сериозно. Наистина ми е странно как някой би искал да мирише на прах за пране или омекотител.
За мен един добре формулиран перилен препарат би трябвало да оставя съвсем лек, ненатрапчив аромат по МОКРИТЕ дрехи, който да изчезва напълно след изсъхване.

# 357
Защо пък прахът изобщо трябва да мирише на нещо? Защо е нужно да се влагат едни от най-силните алергени? Както се вижда от праха ултрасензитив, който е без парфюми, няма абсолютно никакъв проблем. Не мирише отблъскващо на химикали или нещо такова. Просто не мирише на нищо. Като искам миризма, взимам си ароматизатор и толкова.
И сините частици. На някои хора много им влияят и мислят, че прах без шарени гранулки не пере толкова хубаво. Laughing И докато на запад праховете са само със сини гранули, тук е голяма шарения - смесено синьо, зелено, червено. Имаше един Персил pure & natural с аромат на евкалипт и вътре зелени частици с формата на листенце. Една полска Lanza пък беше с частици, наподобяващи настърган сапун.
В някои скандинавски държави е масово праховете да са изцяло бели и много често срещано да нямат аромат. Ние тук обаче държим - шарени частици и миризма. Но защо? Така са ни го наложили?

# 358
Права си Sekhmet. В Швеция, откъдето имам многогодишни наблюдения, цялата битова химия е доста по-слабо ароматизирана. Тук нещата станаха трудно поносими. На кой болен мозък му хрумна например, че тоалетната хартия трябва да мирише на праскови или подобна дивотия?
Напълно съм съгласен, че няма нищо лошо един перилен аромат да е без никакъв аромат, стига суровините, от които е направен да са достатъчно чисти. Нищо от това, което се влага в перилните аромати няма собствен аромат.

Миризмата на чисто не предполага миризма на ужасна ПК от омекотител, а по-скоро липсата на лоши миризми, които се свързват с мръсни дрехи: пот и други телесни, прах, мухъл, прословутата миризма на мръсна пералня...

Като мъж мога да кажа, че ми се е случвало да контактувам с дами, които излъчват смесена миризма на омекотител и нявкакъв парфюм-отвратителна комбинация е.

# 359
Така е, но каквото предпочитат клиентите, това им предлагат.

От друга страна обаче, признавам, че изпитвам тайно задоволство от "облака", който се разнася при отварянето на пластмасовата кутия, в която държа праха ОМО. tooth Не знам защо. Раздвоение. Какво да направя като праховете ги правят да миришат толкова хубаво за разлика от парфюмите, които едва изтрайвам. Затова най-хубаво всичките да са без миризма, ама това в някой друг живот.

Общи условия

Активация на акаунт