Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 892
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Не зная към кого е насочено това обидно съобщение, но не е добре да гледаш в чужда паница ( за който е наясно с народните мъдрости ).Имах си код за обличане на работа и дори указана глоба, ако се появя лошо облечен.На фона на тоновете мърлячи - смятам, че идеята даже е добра. bowuu

# 511

Като започнахме такъв разговор, знаете ли коя е причина №1 за избеляване на цветовете при употреба на препарат за цветно?

Ще се пробвам....триенето?

Не, триенето е проблем при носене на памучни и ленени дрехи, но не толкова при пране, а и би трябвало да се обръщат.

Главната причина за избеляването е хлорирането на водата. През годините се затегнаха нормите за микробиологична чистота на водата, а оттам  се повиши и концентрациявта на хипохлорит, т.е. белина.

# 512
  • Варна
Ценна информация, благодаря ! А твърдостта на водата оказва ли някакво влияние ? Особено във Варна и Силистра...

# 513
stedra,
Скрит текст:
ще трябва да те разочаровам по отношение на любимите ти марки. Тениските и някои от по-високия клас дрехи на Армани, Ралф Лорън и Бос се шият точно в Бангладеш. Grinning По този повод преди няколко години гръмна скандал и споменатите се оправдаха, че това били единични поръчки, които правели изключително рядко. Ха-ха.
И още нещо. Качеството на дрехите отдавна не се определя от това в коя бедна държава са ушити. И Китай, и Бангладеш, и Пакистан, и Виетнам разполагат с достатъчно квалифицирана работна ръка, която може да изработи качеството, за което плати възложителят. В последните години големият проблем на възложителите е все по-високата цена на труда, а не намирането на квалифициран персонал. Хората вече не искат да бъдат роби и искат достойно заплащане.

# 514
  • Варна
Онези, които взех аз, са точно италиански, и са от скъпата серия.Бях си взел АХ-серията от Сингапур, защото моделът е много нестандартен, и не му устоях.И без " ха-ха ", защото българската завист граници няма.То, да не кажа нещо, без да ми се нахвърлите...Перете си със Савекс боклуците, и си гледайте вашия живот.

# 515
"Ха-ха"-то беше по повод на нелепите обяснения за единичните поръчки, но карай.. В писмената реч трудно се пресъздава ирония, тъй като липсва интонация.
Последните 3 изречения от поста ти ще ги оставя без коментар.

# 516
  • Варна
Приема се  Peace Между другото, все забравям да попитам намирате ли разлика между двете версии на праха Бинго, Аутомат и Стари найт ? Сякаш предпочитам ненатрапчивия аромат на първия, но откъм изпиране ? Търся си качествен прах за цветно пране, който да е ароматен, та да не ползвам омекотител.

# 517

Като започнахме такъв разговор, знаете ли коя е причина №1 за избеляване на цветовете при употреба на препарат за цветно?

Ще се пробвам....триенето?

Не, триенето е проблем при носене на памучни и ленени дрехи, но не толкова при пране, а и би трябвало да се обръщат.

Главната причина за избеляването е хлорирането на водата. През годините се затегнаха нормите за микробиологична чистота на водата, а оттам  се повиши и концентрациявта на хипохлорит, т.е. белина.

О...не бих се сетила...има логика.

# 518
stedra, към никого конкретно не беше насочено мнението ми. Извинете ме, ако някой се е засегнал! Просто за едни е качествено едно, за други -друго. Има хора, за коита H&M e качествена марка (като мен), за други - не. А и те имат широк диапазон на качество и цена. А в България, като цяло съм забелязала, че хората обичат да парадират - било с по-скъпи дрехи, по-нова кола или телефон и т.н. а стандартът като цяло е много по-нисък и често тези неща са за сметка на други.

И нещо по темата - намерих кърпичките на Лидл. Запасих се с едни от тях и едни Брайт.  Peace

# 519
Сетих се един много любим мой виц...
Вървял един , облечен в марков костюм, среща го познат и възкликва
-О, ама ти си с Армани?!
Оня се оглежда и казва
- Не бе, сам съм...

# 520
  • оттам, откъдето започва България
Приема се  Peace Между другото, все забравям да попитам намирате ли разлика между двете версии на праха Бинго, Аутомат и Стари найт ? Сякаш предпочитам ненатрапчивия аромат на първия, но откъм изпиране ? Търся си качествен прах за цветно пране, който да е ароматен, та да не ползвам омекотител.
В момента освен с течен препарат за цветно пера и с прах Бинго Стари найт. Доволна съм от праха като изпиране, като добре изплакнато пране и като аромат. За аромата аз си решавам: дали да оставя аромата на праха, или да добавя и омекотител Бинго софт сензитив.  Peace

# 521
  • София
На мен пък Стари Найт са ми твърде миризливи и взимам Аутомат Шайнинг Колорс. Много съм доволна за цветно.

Открих топлата вода за Ариел.  Mr. Green Маунтина е силно избелващ. А Ленора е нещо като универсален, нали?С леко избелване.
Взех си Ариел Ленор, че все пера смесено бяло /сиво, бежово и пр/.

# 522
Да точно така... спринга е баш за бяло...
Но и с ленора на мен ми избелва...кухненската кърпа..банална станах с нея, ще ме извините за което😊

# 523
Teta, майтапът на страна, но покрай теб и аз взех да следя с кой прах, как са ми изпрани кухненските кърпи. То по-меродавно за изпиране на петна, кое да е?  Wink Та в това отношение и Денкмит, и ОМО са отличници  Peace

# 524
Ще пера бяло. Ще комбинирам капсула Персил (тези, които са само гел) и прах Денкмит? Колко прах да сложа? Минималната доза (50 милилитра) дали би била достатъчна? Sekhmet? TAED? Praynig

Общи условия

Активация на акаунт