Перилни препарати и омекотители – 40

• 55 312
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
Тънки са, приемам съвети всякакви. Не съм взимала никога специални препарати, но последно време има прахове за всичко - черно, бяло, смесено, деликатно, фино, пердета, якета... Ясно, че повечето са чист рекламен трик, но да питам. Последно на мойта пералня стана доста пяна като ги пусках, а слагам малко прах. Сега ще сложа още по-малко и ще ги пусна на изплакване първо.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 20:13 от _Smile_

# 571
Прах за цветно, ако добавя от показаните соли/препарат против петна/ на Хайтман или на ДМ - така омекотявам водата и предотвратявам избеляването на дрехите от белината във водата ли?
Значи Ариел колор примерно + соли Хайтман/или соли на ДЛ/, или течен вениш? Но малко се добавя, една щипка дет се вика, м?

Ще се опитам да обобщя:

Към прах за цветно най-добре добавяйте течни препарати против петна, също най-добре предназначени за цветно. Прахообразни такива също може, но само някои, които са без активатор, а никога не се знае точно какво има в тях. Нужно е съвсем малко количество, 5-10 мл е повече от достатъчно. Показаният препарат на Хайтман според мен не е подходящ.

Препарати за цветно и за бяло по принцип е добре да не се смесват, независимо от агрегатното състояние.

Цветоулавящи кърпички няма смисъл да се ползват с препарати за бяло пране, освен ако не искате силно да намалите количеството на оптичен избелител върху дрехите.

Ако ще ходите на бар и планирате да се усмихвате, не използвайте избелващи пасти за зъби защото рискувате да изглеждате като Дракула  Mr. Green.

# 572
Ако ще ходите на бар и планирате да се усмихвате, не използвайте избелващи пасти за зъби защото рискувате да изглеждате като Дракула  Mr. Green.
Като Роос  Laughing
Скрит текст:

# 573
Прах за цветно, ако добавя от показаните соли/препарат против петна/ на Хайтман или на ДМ - така омекотявам водата и предотвратявам избеляването на дрехите от белината във водата ли?
Значи Ариел колор примерно + соли Хайтман/или соли на ДЛ/, или течен вениш? Но малко се добавя, една щипка дет се вика, м?
Не! Върни се и прочети пак.
За цветно можеш, но не е задължително, да слагаш най-добре течен, за да се неутрализира хлора във водата от H2O2. Описано е как и колко.

"Солите" на Хайтман и Денкмит се обсъжда по съвсем друга причина - заради катализатора, за който пита wdv. Ако има трудни петна, може да се ползват на цветно, няма да го избелят от един път, но не и да се слагат редовно, защото ще избелеят.

Ако са тънки пердетата, някой беше дал съвет първо да се пуснат евентуално само на изплакване, колкото да им се обере праха. Но всеки си преценява де...
Аз ги пера на програма деликатно с предпране, като за предпрането не слагам прах - да се изплакне прахоляка. На основното пране слагам минимално количество прах - 10 мл, и пак понякога пяната става до небето (зависи от праха, има някои по-пенливи).

# 574
TAED, благодаря за  обобщението на разбираем език bouquet

[За цветно можеш, но не е задължително, да слагаш най-добре течен, за да се неутрализира хлора във водата от H2O2. Описано е как и колко.

Благодаря и на Гес bouquet Само да ми уточниш, ако е удобно, течен препарат против петна като Вениш ли или течен перилен препарат ?

Кърпички така и не купувам, не ми се занимава. Солите значи и те отпадат...

Извинявам се...но предпочитам да попитам няколко пъти и да разбера правилно, отколкото да не питам и нищо да не разбера накрая Mr. Green Благодаря за търпението...

# 575
Течен против петна. Можеш и половин шишенце кислородна вода да сложиш със същия успех. Трябва ти оклоло 1 грам водороден прекис. Съвсем не е задължително това, дори не е и толкова необходимо. Евентуално за тъмни и черни дрехи, които иначе биха били достатъчно качествени за да не се носят един сезон.

Единственото, което никога не трябва да правиш е да смесваш всякакъв кислороден избелител с хлорна белина-никога!

# 576
Добре, така ще неутрализираме хлора във водата за пране. Ами водата за плакненията?

# 577
Няма лесен начин освен да наливаш по малко кислородна вода и в тях, но това би било прекалено. Плакненията са по-кратки и със студена вода. Не се притеснявайте чак толкова.

# 578
Добре, така ще неутрализираме хлора във водата за пране. Ами водата за плакненията?

Чакай, да запомня първо това, което по-горе се разясняваше /ми се разясняваше Mr. Green/, после за плакненето Joy Joy

Шегувам се, разбира се..

TAED ясно, сега вече разбрах Peace

# 579
Момичета и момчета, много се изложих с прогностиката този път. Embarassed
Да ви се похваля какво си взех днес за скромните 6,79 лв. За малко да подмокря гащите от кеф.

Скрит текст:

# 580
А какво толкова добро има в него? Щом си била така ентусиазирана, явно има защо.

# 581
Фактът, че го има, е нещо достатъчно добро. Както писах, това ми е любимият прах за пране.

Иначе, все още не мога да кажа какво толкова добро има в него, защото не знам какво има в него.

# 582
Sodium sulfate
Sodium carbonate   
Sodium Dodecylbenzenesulfonate   
Sodium Silicate   
Aqua   
Zeolite   
Citric acid   
C12-15 Pareth-7   
Stearic Acid   
Sodium Acrylic Acid/MA Copolymer   
Sodium chloride   
Parfum   Fragrance
Corn Starch Modified   
Cellulose Gum   
Sodium bicarbonate   
Tetrasodium Etidronate   
Calcium Sodium EDTMP   
Glyceryl Stearates   
Sodium Polyacrylate   
Calcium carbonate   
Cellulose   
Protease   
PEG-75   
Titanium dioxide   
Dextrin   
Sucrose   
Sodium Thiosulfate

С една дума, нищо впечатляващо.

# 583
Еееее, Sekhmet.... това е щастие за моите очи. И пак сте първи в Бургас (завид, завид). Пу... прецаках се с течното ОМО, но както го използвам, ще го свърша по-бързо от колкото очаквах. Много ми харесва този препарат. Прахът и капсулите за цветно ще са следващата ми покупка. Peace

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 21:35 от _Smile_

# 584
А, не, TAED, не знам за коя държава е правено, това, на което си пуснал състава, но не е ОМО ultimate color, което показах. В никакъв случай. Най-малкото виждам, че тук няма оцветители, а това омо е пълно с цветни частици. Освен това само един ензим - не.

Общи условия

Активация на акаунт