Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 646
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Те направиха някакъв опит за промяна, но освен, че увеличиха дозировката (или намалиха насипната плътност), друго не виждам - пак зеолити бол.
Защо да го спрат? Не мисля, че имат интерес особено ако продажбите не падат, а те явно не падат.

# 601
Megapearls си остава "бутиков' продукт, доколкото изобщо такова понятие е приложимо за бързооборотни стоки. Дистрибуцията му е ограничена до няколко страни и цената му се преглъща трудно, дори и на много по-платежоспособни пазари. Освен всичко друго, вече е кристално ясно, че високото съдържание на зеолити уврежда тъканите при продължителна употреба.

# 602
За това, че се предлага само в Германия, Австрия, Швейцария и Бенелюкс съм съгласна, но цената... С очите си съм виждала в немски супермаркет, че мегаперли за 18 пранета са на същата цена като 18 пранета от стандартния прах без някакви намаления на единия или другия. За големите разфасовки важи същото. Даже за всеки случай проверих в сайта на Росман (дрогерия) - и двата варианта са по 5,79 за 20 пранета и определено бих избрала мегаперлите пред праха.
Реално погледнато, за продукт, който не се предлага на нашия пазар, това не е никак от значение. Ще е лошо да го спрат и ще е добре да го подобрят и да го пуснат навсякъде вместо стандартния прах. Харесвам "компактизираните" прахове по много причини.

От друга страна би било чудесно някой да реализира праха, който описа по-напред, а не сегашните екологични инициативи на AISE. Да, добре е че се намалява дозировката в милилитри и грамове, което олекотява продукта и смалява опаковките и оттам има ползи, но списъците с десетки съставки си стоят. Обаче един прах с перфектно изпиране и само 12 съставки (примерно) означава минимално използване на ресурси в един наистина концентриран продукт и е много по-екологично според мен.

Последна редакция: нд, 21 авг 2016, 07:58 от Sekhmet

# 603
Megapearls поне по времето когато го купувах  и ползвах беше по-скъп от другите прахове. Явно вече не е така, но като гледам и праховете, с които се сравнява са със същата или подобна дозировка, а навремето беше с доста по-ниска.
Както и да е, това няма голямо значение. Винаги е бил в най-горния ценови клас и няма как да е иначе.

Мисълта ми беше, че прозводителите на препарати по никакъв начин не следват трендовете на развитие на съвременните машини ин това води до проблеми. Машините използват все по-малко вода. Най-подходящи за такива цикли биха били силно-концентрирани бързоразтварящи се прахове. Вместо това имаме такива с по 30-40 % баласт под формата на натриев сулфат и в известна степен натриев карбонат. Добре поне, че се усмириха с тези зеолити.

Не веднъж съм писал и за лобисткото според мен премахване на фосфатите. Нека някой ми обясни логиката при положение, че:

1. От поне 20 години, на практика 100% от пречиствателните станции в Западна Европа (а вече и голяма част в Източна) са с третични стъпала, където фосфатите се утаяват, след което се използваха като фосфорни торове в селското стопанство.
2. Препаратите за съдомиялни машини продължават да ги съдържат в концентрации 20-60 %.

# 604
  • София
Ако цветоулавяща кърпичка е без промяна на цвета си след изпирането... става ли за повторно такова?
На 40 градуса достатъчно ли е да се перат цветните? Hug

Понякога смесвам светли с тъмни (например имам тъмно сини слипове, които избягвам да пера с тъмните чорапи и дънки...а ги слагам при чаршафи и бели тениски) - ако са на 30градуса - ще има ли пренос и до колко зависи от температурата?
----------------------------------------------

Вчера претърпях фалстарт с Миелето  Cry
 Технически си работи супер, но ето тук съм описал по-подробно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351758.msg33596773#msg33596773

# 605
Недей да переш слипове на 30 С.

# 606
Sekhmet, ти си по-запозната с пералните Miele. Кажи ми, възможно ли е пералнята нещо да си преценява/усеща и сама да си удължава/скъсява програмите?

# 607
  • оттам, откъдето започва България
Това не важи ли и за другите перални?

# 608
  • Sredets/Burgas
Sekhmet, ти си по-запозната с пералните Miele. Кажи ми, възможно ли е пералнята нещо да си преценява/усеща и сама да си удължава/скъсява програмите?

Ако не се лъжа, това някъде го пишеше по упътването на моята Miele.  Peace
Времето за пране, се разминава със зададеното понякога.
Но така е и с другата ми пералня  - Уърпул.

# 609
Ами не знам... последните два пъти ми прави впечатление, че "koch/buntwasche 60o" като че ли е по-кратка отколкото беше преди...

# 610
  • Sredets/Burgas
Ами не знам... последните два пъти ми прави впечатление, че "koch/buntwasche 60o" като че ли е по-кратка отколкото беше преди...

Времето за пране нали ти го изписва? Защо не го засечеш следващия път?
Някои от бутоните за проблем светвал ли е?
А разлика в изпирането?

# 611
Възможно е сама да си съкращава програмата с малко, ако "усети" по-малко дрехи или да си я увеличи, ако има много пяна например. Мисля, че всички съвременни перални го правят това.

Ако цветоулавяща кърпичка е без промяна на цвета си след изпирането... става ли за повторно такова?
Няколко пъти съм писала, че не е хубаво да се използва вече изпрана такава кърпичка, но чета, че някои си я слагат по два пъти, ако не е оцветена. Обаче какво става, не пишат.

# 612
Съвременните машини от висок клас на Miele, Siemens и Bosch ползват една и съща електроника на Bosch, която се програмира различно от различните производители според алгоритмите, които предпочитат. Този програматор позволява промяна на времето според натоварването на машината. И моята работи по този начин. След наливане на вода и последното претегляне, преизчислява времето и понякога го съкращава с 20-30 минути на памучната програма.

ЕДИТ: И AEG използват същия програматор в скъпите си модели.

# 613
  • София
Правят го и машините от по-нисък клас, на различни производители.

# 614
  • Бургас
Гес, от къде си купи Омо - то?

Общи условия

Активация на акаунт