Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 430
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Чакането да дойде утре и да мине всичко в болницата все едно минава цяла вечност, а ако сте си в къщи не знам, няма да мигнете.

Спах си отлично вкъщи, в нощта преди операцията. Laughing Даже на сутринта не ми се ставаше. Но то си е до човек, някои много се притесняват, което е излишно, според мен. Peace

Хехехехехе супер, радвам се много че си по спокоен човек, аз също уж, но ...... чаках само да дойде и да мине утре, а първия ден някак все едно беше спрял да си почине.  Grinning

# 106
  • София
момичета не се притеснявайте толкова, операцията наистина е много лека
Ако някой е имал секцио, тази лапароскопия е сигурно 100 пъти по-лека, по-безболезнена.
Мен ме приеха сутринта 2 часа преди операцията, оперираха ме, после си поспах стабилно сигурно едно 7-8 часа, така не се бях наспивала отдавна хаха Simple Smile
След това вече си станах, разхождах се, на другия ден след изследванията и всичко си тръгнах и още този ден си бях идеално подвижна, раничките са като одраскано от коте, след махане на конците направо все едно не бях оперирана никога Simple Smile

Важното е проблемите, за които ви приемат да се оправят, след това чувството, че всичко ви е наред е уникално Simple Smile

# 107
И аз така се натройвам, ще ме оперират и после всичко ще се нареди  Crazy
Аз ще постъпя предния ден в болницата, на другия ден сутринта трябва да ме оперират и живи и здрави на третия вкъщи  Simple Smile
Родих дещеря си  нормално, наложи се епизиотомия, че ни изненада с размерите си- 4кг и 54см  Mr. Green  След това се възстанових много бързо и се надявам лапарото да е много по-леко от това преживяване  Simple Smile
Успех, момичета  Hug

# 108
  • Варна
На мен ми е другата седмица лаароскопията и лекарката  ме накара да пусна някой изследвания още тази седмица. Едното е туморен маркер. Преди 7 месеца СА 125 ми е бил 15,6 при норма 35. А сега ми е 161 !!!!!
Поне HE 4 ми е в норма 40.16   pmol/l.
Завишен , не завишен СА125 лапароскопия ще си имам нали ???? Явно да се настройвам и аз за ендометриоза , въпреки добрите резултати от скенера....    

# 109
  • София
Мисс, моят СА 125 беше 129. И се потвърди ендометриоза. Предполагам и при теб това ще се случи.

# 110
  • София
Здравейте момичета,
Не знам дали въпросът ми е за тук, но друга подходяща тема не намерих. Четох, четох и пак не се ориентирах. От 6м. имам доста силна болка в дясно.  Болката не само, че не  отшумява, но и се засилва особено по време на МЦ. След няколко прегледа при различни АГ ми се постави диагноза хидросалпингс. Първото АГ иска директно лапароскопия. Второто АГ предпочита първо ЦС и след това евентуално, ако се налага премахване на дясната тръба. Позната ми обясни , че ТВЛ е най-добрият вариант, като в този случай се прескача ЦС. Имате ли представа дали е така? Благодаря Ви момичета  и стиснати палчета от мен! bouquet

# 111
  • София
Тъй като минах точно през това да кажа:
- аз лично не направих цветна снимка, защото си се виждаше на ехографа и беше сигурно, че нещо имам. Твоя хидросалпингс вижда ли се?
- ТВЛ не би ти свършила работа, защото с нея не може да се премахне тръбата

Директно направих лапаро, при д-р Калчев, аз също отидох с идеята за ТВЛ, но нямаше как.
За щастие не се оказа хидросалпингс, а сраствания и джоб образуван от тях, абсолютно нищо нямаше увредено и тръбите са ми ок. Д-р Калчев ме "ремонтира" Simple Smile Остах много доволна, вярвам че сега всичко е ок, защото вече нищо от предишните неща не се вижда на ехографа.
Не бих си причила ЦС, защото е болезнена и защото ако се вижда така или иначе нещо на ехографа, то ще се види и на нея. Нищо не дава 100% сигурност, освен лапарото или ТВЛ, но с ТВЛ нямаше да могат да ми коригират проблема и пак щеше да правя лапаро.

# 112
  • София
Ех, Брайда, хиляди благодарности отново. Hug
Какво съвпадение, всеки път щом ми потрябва форумно мнение ти си на среща!

# 113
  • София
хаха, просто пишеш в теми, в които следя и имам отговор на въпросите ти явно Wink

Запази си час при Калчев, щом така или иначе си се насочила към ТВЛ, само той я прави. Поговорете, нека те прегледа, той прави много добра ехография и на матката и всичко, внимателен е, обяснява. Ще ти каже какво следва и какво може или не може да направи.
От всички които посетих аз, той най-много ми обясни и ми вдъхна кураж Wink

# 114
  • София
Брайда,не разбрах, нали при ТВЛ не може да се отстрани проблем на тръбите, ако има такъв?

# 115
  • София
да, не може
Но ето какво се случи при мен, четох за ТВЛ и исках с това да мина, записах си час и след прегледа ми се обясни всичко. Което те съветвам да направиш и ти. Все пак да отидеш да чуеш мнението на доктора, може да не е това, което са ти казали според него и да направите ТВЛ, кой знае какво виждат другите и той какво ще види и каже

# 116
  • София
Ясно, разбрах, благодаря!  bouquet

# 117
  • Варна
Тръгнала съм да стягам багажа та се чудя нещо освен нощница, чехли и тоалетни принадлежности, други неща трябват ли ми за болницата?
Ииии знам , че при всеки е индивидуално, но съм пропуснала да питам колко горе-долу трая една лапароскопска операция за махане на уж функционална киста ?
И трето: задължително ли правят хистология на кистата ? Това плаща ли се допълнително ?

# 118
И трето: задължително ли правят хистология на кистата ? Това плаща ли се допълнително ?

Да, задължително, поне така знам. Peace Не се заплаща нищо допълнително, просто чакаш около десетина дни, за да излязат резултатите.

# 119
Здравейте момичета! Предстои ми лапаро в началото на ноември и съм се насочила към Шейново, тъй като там ходя на частни прегледи при д-р Станков, но доколкото разбрах той май не извършва такива операции. Моля за съдействие да ме насочите към някой лекар и ориентировъчно да ми кажете какво ще струва. Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт