Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 429
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Имам един въпрос за направлението за хоспитализация - разбрах, че се взима от личния лекар, но всъщност лесно ли го дава, в смисъл отиваш и казваш трябва ми такова и такова направление и той ти го дава или е като с другите направления, може и да не ти даде? Не са ми много ясни тези направления, аз по принцип предпочитам да не се занимавам с личната, когато става дума за преглед, ама сега за операцията сумата е доста голяма и явно ще трябва да се минава през нея.
На мен гинеколожката ми е на частна практика и написа за личната лекарка кой номер направление иска за хоспитализация, името на болницата и диагнозата ми Wink
Моята лична няма да ми откаже, но не мисля и че има лекарка , която би отказала Wink

# 91
Момичета, записвам се и аз да следя темата  Hug
Предстои ми лапароскопия в Надежда, в дясно киста около 3.5 см, която най-вероятно е ендометриозна. Не помръдва вече 7 месеца, а явно и ми пречи на овулацията, понеже графиките ми се колябаят в това отношение. Правим опити за второ детенце от година, но няма никакво зачеване.
Имам си записана дата за лапаро при д-р Еленчев, от там не ми искат направление, явно гинекологът от там ще го изпише? Ако някой скоро се е оперирал в Надежда, ще се радвам да сподели своя опит  Hug

# 92
Момичета, записвам се и аз да следя темата  Hug
Предстои ми лапароскопия в Надежда, в дясно киста около 3.5 см, която най-вероятно е ендометриозна. Не помръдва вече 7 месеца, а явно и ми пречи на овулацията, понеже графиките ми се колябаят в това отношение. Правим опити за второ детенце от година, но няма никакво зачеване.
Имам си записана дата за лапаро при д-р Еленчев, от там не ми искат направление, явно гинекологът от там ще го изпише? Ако някой скоро се е оперирал в Надежда, ще се радвам да сподели своя опит  Hug

Здравей мадам добре дошла в отбора на оперираните (макар и да ти предстой). Аз не съм оперирана в тази клиника в която ти предстои операцията, но няма да се плашиш. Днешните лапароскопии са много по леки (имам една преди 11 години, беше си жива мъка 10-на дни отвратителни болки), но сега се изправяме на крака по бързо и лесно, има остатъчен дискомфорт, но се ядва. Успех на операцията от мен и с нови сили на пред да продължиш. Ако ти открият ендометриоза (при мен откриха и сега започвам лечението, чакам хистологията да излезе да видим коя степен съм, или е по леко) си после за другата тема ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11 (това е продължението, че много случай, коментари и мнения има). Успех отново и дано не се наложи да идваш в другата групичка.

# 93
  • Варна
Момичета имам нужда от вашата помощ.
Гинеколжката , която ме изпраща на операция за махане на киста лапароскопски е написала за личната ми лекарка, че трябва да ми издаде направление с КП 147.
Да, обаче личната ми лекарка каза, че това не е за лапароскопска операция , а е нещо по мъжката полова система  Joy
Не мога да звънна на гинеколжката , защото тя по цял ден е на операции (и не е в града ми)  и чак вечерта евентуално ще ме отрази...
Тааааа моля, ако някой се сеща кой номер направление му е трябвало за хоспитализаране за лапароскопска операция нека сподели !
Личната ми каза, че е КП 162 ..... , НО ТАКОВА РАЗМИНАВАНЕ ЧАК....

# 94
Гинеколжката , която ме изпраща на операция за махане на киста лапароскопски е написала за личната ми лекарка, че трябва да ми издаде направление с КП 147.
Да, обаче личната ми лекарка каза, че това не е за лапароскопска операция , а е нещо по мъжката полова система  Joy
Не мога да звънна на гинеколжката , защото тя по цял ден е на операции (и не е в града ми)  и чак вечерта евентуално ще ме отрази...
Тааааа моля, ако някой се сеща кой номер направление му е трябвало за хоспитализаране за лапароскопска операция нека сподели !
В моята епикриза пише КП 162.

# 95
  • Варна
В моята епикриза пише КП 162.

Мммм да явно е 162. Благодаря.
А колко дена държат при такава операция ? Първи ден изследвания и тн - нощувка, втори ден -операция и нощувка в реанимация и трети ден ?

# 96
Аз влезнах сутринта, взеха ми кръв, след 3 часа някъде беше операцията. Два часа ме държаха в реанимацията. Изписаха ме на третия ден.

# 97
Първи ден прием, изследвания, прегледи. Втори ден онова красивото "клизма", преглед при кардиолог и след това операция. На трети ден ти казват чао. Деалгин (аз сама си го пих), дуспаталин и аналгин ми биха инжективно в клиниката. Това е като цяло. При изписването си купуваш водоустойчиви лепенки да ти ги сменят още там, за да можеш да се къпеш и си готова. Успех и дано нямаш ендометриоза.

# 98
Здравейте момичета! Моята лапароскопия мина, откриха 5 миоми! Слава богу "на краче"  - минала е много леко операцията. Относно престоя - приеха ме сутринта и след около 40мин ме оперираха, на следващия ден си тръгнах, но явно зависи от това кой как се възтановява...Клизма не е имало, дадоха ми едно очистително сиропче, което трябваше да изпия предишния ден вкъщи. Предполагам, че в различните клиники е различна практиката...Аз бях в Малинов при д-р Калчев. Един съвет за момичетата, на които им е даден този сироп - предишния ден преди сиропа ограничете малко храната, за да мине по-леко очистването Simple Smile

# 99
  • Пловдив
Мен пък ме викат деня преди операцията. Направо ще откача цяла нощ  #Crazy

# 100
  • Варна
Мен пък ме викат деня преди операцията. Направо ще откача цяла нощ  #Crazy
И мен и мен. Уж почнах уговорката да не спя там първата вечер и да отида  сутринта за операцията , но мисля че ще ми е по-спокойно, ако си спя в болницата.
Кога и къде е твоята операция ?

# 101
Момичета дали в болницата или в къщи напрежението ще е еднакво (лично мнение). Според мен нощ в болницата преди операцията, за да може сутринта каквото си имат да ви подготвят, да не се стресирате допълнително и така. Иначе в болница все удря на сън (поне аз съм така) и времето минава. Вие преценете. Чакането да дойде утре и да мине всичко в болницата все едно минава цяла вечност, а ако сте си в къщи не знам, няма да мигнете. Ако сте притеснени ще ви дадат хапченце да си спите спокойно и докато се усетите вече си тръгвате от болницата готови оперирани.

Успех и на двете ви и дано се върнете с положителни резултати за липса на ендометриоза, пожелавам ви го.  Hug

# 102
  • Варна
Момичета дали в болницата или в къщи напрежението ще е еднакво (лично мнение). Според мен нощ в болницата преди операцията, за да може сутринта каквото си имат да ви подготвят, да не се стресирате допълнително и така. Иначе в болница все удря на сън (поне аз съм така) и времето минава. Вие преценете. Чакането да дойде утре и да мине всичко в болницата все едно минава цяла вечност, а ако сте си в къщи не знам, няма да мигнете. Ако сте притеснени ще ви дадат хапченце да си спите спокойно и докато се усетите вече си тръгвате от болницата готови оперирани.

Успех и на двете ви и дано се върнете с положителни резултати за липса на ендометриоза, пожелавам ви го.  Hug
Благодаря !
При мен по принцип няма съмнения за ендометриоза, защото на скенера се вижда киста с бистра течност , без съмнения за ендометриоза. Но все пак накрая ще се види всичко!

# 103
Чакането да дойде утре и да мине всичко в болницата все едно минава цяла вечност, а ако сте си в къщи не знам, няма да мигнете.

Спах си отлично вкъщи, в нощта преди операцията. Laughing Даже на сутринта не ми се ставаше. Но то си е до човек, някои много се притесняват, което е излишно, според мен. Peace

# 104
  • Пловдив
А на мен ще ми махат миомен възел. В Торакс Пловдив ще ми е операцията.

Общи условия

Активация на акаунт