Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 423
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! От месец и половина имам постоянна тъпа болка ниско в дясно на корема. Преди три седмици бях в "Пирогов", където не откриха проблема. От една седмица дори секс не мога да правя, болката при проникване е ужасна, сякаш "нещо" се мести нагоре към корема... Днес бях на преглед в Шейново. Лекарят не откри нищо конкретно. Каза, че може да има възпалена тръба, но възпалението да е повърхностно и няма как да се види на ехограф или при преглед. Можело и да е възпаление на друг орган, но само лапароскопия ще покаже. Каза ми и, че ако проблемът не е гинекологичен, те само могат да го забележат, но не и да реагират и ще се наложи втора операция при съответния специалист. В тази връзка ме интересува - къде мога да направя лапароскопия, по време на която да има и гинеколог, и коремен хирург, за да може, когато се установи проблемът, да се реши с една операция?
И ако това не е възможно, бихте ли ми препоръчали гинеколог за операцията и коремен хирург за евентуална втора лапароскопия?

# 76
  • София
посети д-р Калчев от Малинов, нека те види и ще ти каже

# 77
В четвъртък съм при него... Дано ме ориентира! Благодаря, Брайда!!!

# 78
Здравейте! Не знам, дали въпроса ми ще е коректно зададен тук, но в момента съм в болничен след лапароскопия ( проблемно забременяване). Диагнозата ми е салпингит, в момнета болничния ми е от ЛКК 30 дни - първи по ред. Казаха ми да отида за продължаване на определена дата и искам да попитам, взима ли се отново направление от ЛЛ за ЛКК  или не? Благодаря Ви! Confused Tired

# 79
Здравейте мили мами, дами и бъдещи мамчета. Обръщам се към вас със спешен въпрос. Историята ми е много дълга (не ми се пише толкова), но сега съм на път за поредната операция (казвам поредна защото имам 2006-та година една лапароскопия в Русе в Ескулап), но сега е в Плевен.
Въпроса е:
1. Мнение за д-р Бързашки в клиника намираща се в парк Кайлъка - "Авис Медика"?
2. Цена по здравна каса знаете ли колко е?

Плана е операция, след това инсеминация (лигавицата ми е прекалено тънка, може да имам проблем при задържането на плода един ден, не се знае и отделно нормалното и естествено забременяване може също да не стане тъй като имам сраствания много около яйчниците и вътре в матката), цитат от ехографията "маточна кухина с характеристика на двурога". Всички изследвания са вече пуснати и готови, всичко е 6. Днес ми пуснаха и хормони от 4-ти ден от МЦ, но резултатите не ги разбирам (мисля са добре и те).

П.С. Проблема съм си го направила само аз без ничия намеса и то от ...................... небрежност. От здрав прав човек сега ходя по лечения, за да съм пълноценна жена. Sad

Прегледите са в клиника Света Елисавета в Плевен при д-р Панева-Бързашка (много приятна лекарка, отзивчива, мила и весела).

# 80
Здравейте! Докторът ми препоръча диагностична лапароскопия след като от цветната снимка не ставаше ясно какво точно е състоянието на тръбите (едната изобщо не контрастираше, а другата пропускаше, но под налягане). Бихте ли ме посъветвали дали е нужно да потърся второ мнение или все пак да се подложа на тази операция? От известно време правим опити за бебе и все не се получава, та си мисля, че е голяма вероятността именно в тръбите да е проблемът, обаче това може да се разбере със сигурност само от лапароскопията.

# 81
  • София
Ако няма съмнение за спазъм по време на снимката, аз бих се оперирала

# 82
Аз преди това правих и хидротубация, тогава тръбите също не пропускаха и тъй като имаше съмнение за спазъм, ме пратиха на цветната снимка, ама не вярвам и при нея да е било спазъм. Явно ще трябва да се оперирам, колкото и да не ми се искаше.

# 83
  • София
Не се притеснявай, опреацията е лека, резултатите са важни

# 84
  • Варна
Да се впиша и аз Simple Smile
Имам назначена лапароскопия за махане на киста 4 см. другата сряда на 19.10 в Плевен в УМБАЛ "Георги Странски".
Направление + 600 лв за избор на екип.
С доста смесени чувства съм... радост , че най-накрая ще се махне кистата и заедно с нея и болката , и разбира се имаи страх от ... не знам от какво точно Grinning
Другата седмица като мине всичко ще дам повече информация , ако има заинтересовани Wink

# 85
1. д-р Бързашки
2. Плевен
3. МЦ КИРМ Света Елисавета - Плевен
4. 500+ЗК (+ 11.60 два леглодни)
5. Всичко на ниво - хигиена, отношение, компетентност.
6. Повода е съмнения за ендометриоза. Взет материал за изследване, няма все още резултати (чакаме). Доказана ендометриоза. Следва лечение.

Всички изследвания идеални преди операцията, единия хормон е леко разместен, като в превод означавало "занижен яйчников резерв".

# 86
Имам един въпрос за направлението за хоспитализация - разбрах, че се взима от личния лекар, но всъщност лесно ли го дава, в смисъл отиваш и казваш трябва ми такова и такова направление и той ти го дава или е като с другите направления, може и да не ти даде? Не са ми много ясни тези направления, аз по принцип предпочитам да не се занимавам с личната, когато става дума за преглед, ама сега за операцията сумата е доста голяма и явно ще трябва да се минава през нея.

# 87
Имам един въпрос за направлението за хоспитализация - разбрах, че се взима от личния лекар, но всъщност лесно ли го дава, в смисъл отиваш и казваш трябва ми такова и такова направление и той ти го дава или е като с другите направления, може и да не ти даде? Не са ми много ясни тези направления, аз по принцип предпочитам да не се занимавам с личната, когато става дума за преглед, ама сега за операцията сумата е доста голяма и явно ще трябва да се минава през нея.

По принцип няма причина да ти откаже направление за хоспитализацията, освен ако нещо не е крива (в кръга на шегата). Само трябва в направлението да пише за коя клиника ти го дава и за каква диагноза май. Мене ме минаха по друг начин чрез направление от акушер гинеколога, без да ходя при личния лекар.

# 88
Благодаря за бързия отговор! Още по-добре, ако ми го даде гинеколога, та да не се налага да ходя ли личната лекарка.

# 89
Благодаря за бързия отговор! Още по-добре, ако ми го даде гинеколога, та да не се налага да ходя ли личната лекарка.

Да, може и гинекологът да ти го издаде, стига да работи със ЗК. Ако е на частна практика, няма как. Peace

Общи условия

Активация на акаунт