Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 196
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
Ема, много се радвам , че всичко е минало и се чувстваш добре 🤗

Аз направих грешка да стоя повече време с конците (по съвет на личната ) и имаше голяма драма с конците на пъпа🙄
Почиствах се със срипт и йодасепт (мазило) също ползвах и Оксикорт.

Да се въдстановиш бързо и скоро да имаш зелена светлина 🍀

# 526
Лив, благодаря bouquet
Ти колко дни стоя с конците - на мен ми казаха 7-8 дни от деня на лапарото. Също всеки ден ли пичистваше разрезите? Или лепенките се сменят само при намокряне?

# 527
  • София
На  мен ми ги махнаха на 5ти ден. С нищо не съм мазала. Смених лепенките с "водоустойчиви" за да се къпя нормално.

# 528
  • Варна
Навсякъде практикуват различно.
Ема, бързо са те изписали ! Аз след това имах 5 дена антибиотик и инжекции за разреждане на кръвта.
На 24-я час след операцията на мен ми махнаха лепенките и се мокрех без проблем по съвет от отделението.
10 дена мисля, че седях с конците и после ми ги махнаха на друго място.
Моят опит е от Плевенската болница.

# 529
Явно пак нямат места и затова бързат да изписват. Аз миналата година в същата клиника лежах 2 нощи. Конците ми ги махнаха на седмия ден, не съм мазала с нищо след това. Иначе докато бях с конците, сменях превръзката всеки ден и промивах, ама с риванол ли, със спирт ли, не помня.

# 530
И мен ме изписаха на следващия ден (в Тутракан бях)
А за конците , личната ме държа сигурно 12 дни 🤔 май толкова. Повече от необходимото беше.
Тя ми махна конците , но в пъпа останаха, ходих при хирург и той УЖ махна и ми каза ....утре се изкъпе без лепенка .... махам.лепенката иии изтенадааа КОНЕЦ ...сама го махнах .

Иначе се Почиствах и сменях лепенки водоустойчиви на 2 дни .

# 531
А на всички ли ви изписаха кръворазреждащи инжекции? Аз имам три фактора, предразполагащи към тромбофилия и въпреки това и хирурга и имунолога, при който бях преди това ми казаха, че няма нужда да бия инжекции. Малко ми е притеснено за това, но се надявам всичко да е наред. Иначе кървенето намаля.

# 532
Идвам пак с въпрос  Laughing
3 разреза направиха при лапарото,като един от тях е над оперирания яйчник.Понякога ме боли,не яйчника,а самия разрез.Чудя се дали е от застудяването...  newsm78  Притесних се,защото слагам медицински колан уж за смъкнати бъбреци,та сега се чудя пък да не навредя така на яйчника.Преди 2 седмици бях на гинеколог и каза,че всичко е перфектно.

# 533
  • Варна
Момичета,
може ли да споделите на колко от Вас са били изписани инжекции за разреждане на кръвта - Фраксипарин след лапарото ? newsm78

Аз се сещам, че имах както в болницата, така и 3 дена у дома след това. Чуденката ми е дали е практика след операция или при мен се е наложило  #Crazy

# 534
Аз не съм имала такива инжекции. Жената на съседното легло, която също беше с лапаро, имаше една инжекция. Може би това го определят въз основа на кръвните изследвания, защото аз съм с предразположеност към тромбофилия, но никой не ме е питал...

# 535
  • In transit
На мен също не са ми слагали такива. Обратното биха ми две за кръвоспиране, че бях с дренаж и кървеше по малко. 

# 536
И аз се бях притеснила за това, че не ми бяха изписани, а забелязах, че на много от момичетата са изписвани, но лекарите си знаят на кого и по колко да изпишат. Мен ме увериха, че нямам нужда и сега съм спокойна. 😁😉

# 537
Не са ми слагала инжекции.
Кървене имах около 6-7 дни.

# 538
  • Русе, у дома
Аз бях с две инж.фраксепарин непосредствено след лапарото. При мен се наложи заради варикозна вена, сложиха ми и чорап по време на операцията.
При всеки подхода е различен, според предварителните прегледи и изследвания....

# 539
  • Варна
Благодаря за споделения опит.
Горе-долу си направих нужните изводи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт