Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 411
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • In transit
Трябва да имаш не повече от 3 месеца с липса на осигуровки за последните 3 години. Можеш да си доплатиш и сама 1-2 месеца. Ако в момента не работиш - вероятно не си осигурена. За да си вземеш болничен, трябва да се водиш на работа.
Момичето говори за здравни осигуровки. Тях дори да не работиш можеш да си ги плащаш сам и тогава си здравно осигурен.

# 586
  • София
Здравейте, на мен ми предстои диагностична лапароскопия, с предпоставки за сраствания, които ако могат да оправят. Въпросът ми е, колко дни болничен ви дават?

# 587
  • София
Мики, именно за здравни осигуровки говоря. Ако имаш дупка с липса на здравни осигуровки повече от 3 месеца за последните 3 години, не се водиш здравноосигурен. Но можеш да си платиш за пропуснатите месеци.

Аксения, на мен при хистеро ми дадоха 25 дни, което е максимума. Зависи от диагнозата. Питай.

# 588
Искам да попитам някой правил ли си е лапарпскопия в Стара Загора?

# 589
  • In transit
delisardeli, явно не съм те разбрала правилно.

# 590
Благодаря много че ме подкрепяте така позитивно😀😀😀😀
  Здравей ,аз също имах хидросалпингс ,отстраниха ми и 2 -те тръби.Неприятна е тази диагноза,но по-добре без тях след като не вършат работа.Следва инвитро,което вярвам ,че ще е успешно.Успех ти желая на теб и пиши .

# 591
Има ли някакъв вариант след тази диагноза да не ти отсранят тръбите?

# 592
За съжаление с тази диагноза не.Опита ,ако не се отстранят е обречен на неуспех.Затова и аз се съгласих да ги махна.Да гадно е като знаеш ,че нямаш ,но вярвам че ще стане.То затова 6 год не съм могла да забременея,защото има течност в тръбите.На теб какво ти казаха.Ако искаш пиши на лични.

Последна редакция: сб, 27 яну 2018, 18:38 от Kiki25

# 593
Някой може ли да ми каже за лапароскопска хистеректомия колко се доплаща ако си здравно осигурен?

# 594
Здравей момичета! След цветна снимка имам диагноза хидросалпингс в дясната тръба. Казаха ми че ако не може да се изолира ще трябва да махнат тръбата. Искам да ви попитам ще настъпят ли някакви хормонални проблеми след отстраняване на тръбата? Също така искам да ви попитам понеже съм ходила при двама спечелили и единия казва че и двете трябва да се отстранят, а другия само едната някой сблъсквал ли се е с такъв проблем. Благодаря1

# 595
  • София
А на мен след подобна диагноза се оказа че тръбата ми е проходима.

Отиди при друг лекар, ако трябва при трети, и не давай да ти махат тръбите ако не е наистина необходимо. Ако ти ги махнат няма да имаш хормонални проблеми, но никога няма да можеш да забременееш естествено.

# 596
  • София
И при мен след диагнозата, като ме видяха отвътре се оказа друго.
Иначе плана беше такъв - да се махне тръбата с хидросалпингса, да се провери другата и ако другата е дори малко зле, да се махне и тя.
Оказаха се съвсем други неща и си имам тръби.
Въпроса е доктора да е добре подбран, ако трябва повече мнения и уговорка какво ще се прави.
Много често, за да е станал хидросалпингс на едната, има шанс да стане и на другата. Та важен е доктора и неговото мнение, за да може човек да се довери напълно и да е спокоен.

# 597
Може ли от вагинален ехограф да се види,че имам хидросалпингс?Сега ще ми правят лапароскопия за да се види дали е това,но много се надявам да не е.

# 598
  • София
може, да, ако е голям, но ехографа не дава 100% сигурност, за това може да се вижда такова, а да не е Simple Smile

# 599
  • София
Ехографският преглед може да предположи наличието на хидросалпингс - той се пълни с течност и е най-видим по време на овулация. Но няма гаранция че това е точно хидросалпингс, а не някой орган наблизо. На цветна снимка би трябвало да се види по-добре. С ТВЛ (трансвагинална лапароскопия) може да се провери проходимостта на тръбите отвътре. С класическа лапароскопия - отвън.

Общи условия

Активация на акаунт