Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 415
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Аз имах лапаро в края на ноември. Имам 4 разреза, единя доста дълбок. Мажа ги с Дермакс, по 2-3 пъти на ден. Разрезите се смалиха, поизгладиха и изглеждат доста по-добре, единствено са още зачервени.

# 571
Искам да попитам много време ли се чака за лапароскопията защото сега съм на консултация с лекаря за да ми назначи дата на манипулацията.Аз много се притрснявам и искам да е по бързо а ако ми каже че ще я направим фо месец ще откача от притеснение

# 572
  • Далече, далече...
Искам да попитам много време ли се чака за лапароскопията защото сега съм на консултация с лекаря за да ми назначи дата на манипулацията.Аз много се притрснявам и искам да е по бързо а ако ми каже че ще я направим фо месец ще откача от притеснение
Според мен, много зависи и от лекаря. Моето лапаро беше в първите чисти дни след менструация. Док каза, че тогава матката не е толкова кръвоснабдена и момента е най-подходящ за лапаро, но има и лекари които не се съобразяват с МЦ. Няма нищо страшно, всичко минава много бързо... Успех! Blush

# 573
  • София
Моята лапароскопия беше на 25 ден от МЦ.

# 574
Благодаря ви дано да не чакам оше мессец,че от мисли ще се побъркам по-добре да идва и да минава 😘😘😘

# 575
Здравейте,копирам си поста от друга тема,май не беше на правилното място.Откриха ми уж дермоидна киста,маха се само с операция доколкото ми обясниха.Аз съм от провинцията,тук не правят лапароскопски ,а доколкото се ориентирах в гугъл повечето ходят в София или Плевен.Моля ако някой се е оперирал при доктор Попов от Вита (преди май е бил в Шейново) да даде мнение,аз прочетох само хубави досега,затова се спрях на  него.Бях във фейса на болницата преди малко и прочетох коментар от някаква жена ,която питаше ,защо доктора не преглежда от 2 месеца и сега ми е притеснено,че няма да го открия Sad  Някой знае ли по-актуални цени на лапароскопските операции ,май са станали доста скъпи Sad А още не съм и раждала .. Много ми е притеснено Sad Благодаря предварително  bouquet

# 576
Здравейте,копирам си поста от друга тема,май не беше на правилното място.Откриха ми уж дермоидна киста,маха се само с операция доколкото ми обясниха.Аз съм от провинцията,тук не правят лапароскопски ,а доколкото се ориентирах в гугъл повечето ходят в София или Плевен.Моля ако някой се е оперирал при доктор Попов от Вита (преди май е бил в Шейново) да даде мнение,аз прочетох само хубави досега,затова се спрях на  него.Бях във фейса на болницата преди малко и прочетох коментар от някаква жена ,която питаше ,защо доктора не преглежда от 2 месеца и сега ми е притеснено,че няма да го открия Sad  Някой знае ли по-актуални цени на лапароскопските операции ,май са станали доста скъпи Sad А още не съм и раждала .. Много ми е притеснено Sad Благодаря предварително  bouquet
             Здравейте, др Попов е неверояте специалист, предпоръчвам го. Преди година и половина бях при него за лапароскопска операция. Продължавам да де преглеждам при него и е изключителен специалист. От 2 месеца отсъства поради лични ангажименти. В края на февруари се очаква да се върне. Ако имате време изчакайте го.

# 577
Във Вита вече е и др. Карагьозов.

Преди години той ми махна доброкачествен тумор от яйчника с отворена операция. Много съм доволна от него.

Можете да го проучите, до скоро работеше в Токуда✌

# 578
Мерси за отговорите.А на вас кой ви каза,че доктор Попов няма да го има до края на февруари? Аз писах на фейсбук страницата им и оттам ми казаха,че е отпуск и да звънна по телефона да питам . Звъннах-оттам ми казаха ,че не знаят кога ще се върне,има вероятност да разберат в началото на другия месец и ,че не знаят дали ще бъде в база 1 или база 2 ,затова ще звъня пак след седмица и малко,не може да се записват часове отсега. Междувременно послушах втория коментар и прочетох хубави коментари за д-р Карагьозов и си записах час при него в База 2  на Вита (звънях на този номер 02 4522000) за 14 февруари.Но имаше и по-рано ,ако някой иска.Споменаха нещо от сорта всяка сряда за февруари,не знам защо.И сега остава да се надявам ,че дотогава всичко ще е наред и ще може лапароскопия,че съм доста пухкава. Последен въпрос ,на сайта на Вита пише лапароскопски операции за НЕосигурени пациентки 1600-2500 лв,някой има ли представа от какво зависи и колко са ви искали на вас?Аз ще съм осигурена де.

п.п. Не работя от 2-3 години,ако случайно за тези 3 седмици (или няколко дни поне)  почна някъде дали ще имам право на ПЛАТЕН болничен после,някой знае ли ? Мерси Simple Smile

п.п.2 И на двете бази рецепционистките ми се сториха много мили,дано всички са така,не само те.

# 579
  • София
Ако не си си плащала здравните осигуровки за тези години, през които не си работила, ще влезеш в графата - неосигурени пациенти. Можеш да си платиш всичките осигуровки и тогава вече ще си осигурена, но виж коя сума ще е по-голяма от другата. Все пак 3г не са малък период.

Цената варира според проблема. При самата операция първо се оглежда добре всичко и след това ако се види проблем се прибягва до оправянето му ако е възможно. В зависимост какво се ползва като ресурси и от сложнотата на проблема после се определя цената. Така ми бяха казали веднъж и на мен.

Като те прегледат и установят какво точно трябва да се отстрани/оправи, ще ти кажат цената каква ще бъде.

# 580
Мерси за отговорите.А на вас кой ви каза,че доктор Попов няма да го има до края на февруари? Аз писах на фейсбук страницата им и оттам ми казаха,че е отпуск и да звънна по телефона да питам . Звъннах-оттам ми казаха ,че не знаят кога ще се върне,има вероятност да разберат в началото на другия месец и ,че не знаят дали ще бъде в база 1 или база 2 ,затова ще звъня пак след седмица и малко,не може да се записват часове отсега. Междувременно послушах втория коментар и прочетох хубави коментари за д-р Карагьозов и си записах час при него в База 2  на Вита (звънях на този номер 02 4522000) за 14 февруари.Но имаше и по-рано ,ако някой иска.Споменаха нещо от сорта всяка сряда за февруари,не знам защо.И сега остава да се надявам ,че дотогава всичко ще е наред и ще може лапароскопия,че съм доста пухкава. Последен въпрос ,на сайта на Вита пише лапароскопски операции за НЕосигурени пациентки 1600-2500 лв,някой има ли представа от какво зависи и колко са ви искали на вас?Аз ще съм осигурена де.

п.п. Не работя от 2-3 години,ако случайно за тези 3 седмици (или няколко дни поне)  почна някъде дали ще имам право на ПЛАТЕН болничен после,някой знае ли ? Мерси Simple Smile

п.п.2 И на двете бази рецепционистките ми се сториха много мили,дано всички са така,не само те.
Както вече ви казах следя се при доктор Попов от година и половина, редовна пациентка съм му да не казвам през 2 седмици информацията която получих е от Инвитро центъра, говорих със една от сестрите. Цената на лапароскопска операция е различна, както вече ви казаха зависи от случая и сложността. Аз съм здравно осигурена и минах по клинична пътека, платила съм само 1000 лв. за избор на екип. Вие като сте безработна няма как да ползвате платен отпуск и ако не сте си плащали осигуровките през периода в който не сте работили ще Ви таксуват за неосигурено лице.

# 581
  • София
Здравните вноски мисля че са около 20лв на месец. За три години назад са ти около 720лв. Виж каква е разликата с цената за здравно-осигурени.

# 582
Аз съм си плащала здравните осигуровки и съм здравно осигурена в момента .Просто в сайта е посочена цена само за неосигурените пациенти,затова питам дали ще е по-малко ако съм осигурена.Да ,в момента не работя ,но въпроса ми беше ако започна работа докато дойде време да ме оперират дали ще мога да си взема платен болничен,дали има някакво определено време ,което трябва да изработя.Благодаря за мненията и инфото,може би не бях обяснила ясно Simple Smile

# 583
  • София
Трябва да имаш не повече от 3 месеца с липса на осигуровки за последните 3 години. Можеш да си доплатиш и сама 1-2 месеца. Ако в момента не работиш - вероятно не си осигурена. За да си вземеш болничен, трябва да се водиш на работа.

# 584
  • София
Да, реално за какво ти е болничен ако не работиш.
Ако си на работа когато те оперират, имаш право на болничен.

Общи условия

Активация на акаунт