Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 196
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, на 23 миналия месец правих лапаро, имах лутеинова киста 5/6см на левия яйчник. Интервенцията е била сложна и продължителна, част от яйчника ми е отстранен, МЦ трябваше да настъпи на 06 този месец, но чак днес дойде. Има ли някоя дама с моята диагноза? Шансът за забременяване намалява ли с почти отстранен яйчник. Лапарото направих в Благоевград при д-р Митев и Костадинова Simple Smile

# 196
Моята мина.Само 1 път ми биха болкоуспокоителни,не ме болеше.
Дадоха ми диск със записаната операция.Гледам,но не разбирам яйчника ли дупчи или киста.Бяло е това,което дупчат.Яйчника бял ли е?Никога не бих предположила,че е бял  Laughing Гадничко изглежда,направиха го на нищо,каквото и да е.
Ден след операцията ми падна нещо като парче слуз,там казаха,че е нормално.При вас имаше ли нещо такова?Доктора ми беше казал 3-4 дни след операцията да не се претоварвам,а след операцията каза един месец да не вдигам тежко.Сега няма кой да ми гледа детето.  ooooh!

# 197
  • София
Аз почнах да си вдигам детето когато след лапарото се почувствах добре и не ме болеше въобще, това беше след 14 дни някъде.
Моето дете е доста по-голямо от твоето, но все пак не си говорим за продължително носене.

Иначе яйчника ако е кистозен, то е бял да, това е одебелената му обвивка от кистите. Моите също белеят на филмчето.

# 198
Bandida,яйчниците са бели да Simple Smile Аз като си гледах диска от операция бях шокирана от гледката в корема си,много сраствания имах.Мястото с кистата седеше като сиво петно,което прозира под бялата обвивка.
Хубаво е,че дават записи,че да знаем какво се случва в нас,иначе на епикриза може да напишат едно и да не знаеш хич какво са ти правили в действителност.Така че записите са много хубаво нещо. thumbsup
На мен никакви инструкции за пазене не ми дадоха и не съм се пазила.Беше лято и не ме свърташе на едно място.Само да не влизам в морето ми казаха и секс да не правя 1-2 седмици заради манипулациите по шийката/и там имах/.И чистих и тежко вдигах,но ти най-добре си случай лекаря и спазвай инструкциите му. Важното е ти как се чувстваш.

# 199
Направи дупка,колкото целия яйчник.Накрая остана просто парче.  ooooh!
На мен ми казаха 30 дни без тежко и месец без полови контакти.Само леко конците над пъпа дърпат,иначе съм добре.

# 200
Bandida, за десетина дни ще си като нова  Simple Smile Като махнат и конците няма да усещаш нищо, поне при мен беше много бързо възстановяването  Hug

# 201
Да,само на пъпа е гадно.Аз имах чувството първите дни,че ще ми се отвинти Laughing

# 202
Хаха,страх ме е от пъпове откакто се помня и точно той сега ми е проблем  Laughing А и точно където е рязано от бременността имах 3 стрии и е по-тънка кожата и мисля,че заради това ме дразни.

# 203

pipiiv , На мен за мое добро ми препоръчаха първо лечението със Золадекса, въпреки че и ние искахме веднага да пробваме за бебе.
Миналата седмица се видях с гинеколожката , която беше на операцията ми и каза, че вътре е било пълно със сраствания и тъй като не пише в хистологията коя степен е  , но  според това което е било вътре си е 4-та степен каза лекарката.
Въпроса е , че след лапароскопията, веднага след това яйцеклетките не са най-качествени евентуално и не се знае дали ще може да се забременее веднага. За други проблеми не споменавам, примерно такива свързани с мъжа.
Ако не стане 2-3 месеца има предпоставка за образуване на нова киста... и филма се повтаря излишно. Просто няма гаранция , че за 2-3 месеца опити ще се забременее Simple Smile
Аз ходих на преглед 20 дена след лапарото и цикъла ми закъсняваше с 15 дена вече . Лекарката ми обясни преди да ме прегледа, че може да ми е дошло и да не се е изтекъл на вън цикъла и да се е образувала нова киста. Слава богу на вагиналния ехограф се видя, че няма киста и че до дни ще ми дойде цикъла...

roza87 , правила ли си консулт с друг лекар относно нововъзникналото мнение на Корновски ?
Здравейте, мили дами ! Загубих се временно, защото мина операцията ми. Вече съм в къщи и най - важното се прибрах с двата си яйчника . Опасенията на Корновски за тумор на яйчника се оказа съвсем безобидна киста. А проблема се оказал в другия яйчник, където съм имала огнище от ендометриозни малки кисти, които са причинили хормонален дисбаланс на организма . Почистени са ми яйчниците и се надявам че ходенето 6 месеца по доктори вече приключи. Хистологията ще покаже с точност . Чувала съм, че тези ендометриозни кисти веднъж появили се, пак се възобновяват дори и след отстраняването им. Някой има ли мнение по този въпрос, ако може да сподели !

# 204
Моите кисти май са такива.Изписаха ми Ясмин за 3 месеца.
След операцията се наложи смяна на превръзката,че в пъпа ми се събра малко кръв.В неделя ми сложиха водоустойчиви лепенки,но не казаха,че трябва да ги сменят.На долните лепенки няма нищо,но на тази над пъпа има малко петно,като че е сълзяла раната,не знам как да го обясня  Blush Болницата ми е на 50 км и не ми се ходи напразно,но пък ме е страх да не стане инфекция.Дезинфекцираха дълго,преди да сложат лепенките.Вашите лепенки сменяха ли ги?Помня,че след секциото не ми сменяха лепенката  newsm78 Ако отида до спешното тук,предполагам ще го почистят само с кислородна вода,но достатъчно ли е?

# 205
Бандида,моите лепенки отначало бяха обикновени не бяха водоустойчиви и трябваше да ги пазя.Само че не издържах и на 4 ден след операцията като се къпах ги намокрих,хем че бях лепнала отгоре водоустойчиви.После след банята направо ги смених като преди това почистих дупчиците със спирт.Ако не са мокри не е задължително да се сменят.
Докторът ме беше предупредил,че и да ги намокря няма страшно,направо да ги сменя.

Роза,много се радвам за теб.Знаех си,че всичко ще е наред.Тези доктори ще ни уморят с техните "раци".И аз бях в подобна ситуация и така ми бяха изкарали акъла,а се оказа киста. Crazy

# 206
И на мен казаха първо тумор...Имах ужасен натиск в пикочния мехур,за сега не го усещам,дано не се появява вече.
Благодаря за бързия отговор  Hug bouquet

# 207
Моите кисти май са такива.Изписаха ми Ясмин за 3 месеца.
След операцията се наложи смяна на превръзката,че в пъпа ми се събра малко кръв.В неделя ми сложиха водоустойчиви лепенки,но не казаха,че трябва да ги сменят.На долните лепенки няма нищо,но на тази над пъпа има малко петно,като че е сълзяла раната,не знам как да го обясня  Blush Болницата ми е на 50 км и не ми се ходи напразно,но пък ме е страх да не стане инфекция.Дезинфекцираха дълго,преди да сложат лепенките.Вашите лепенки сменяха ли ги?Помня,че след секциото не ми сменяха лепенката  newsm78 Ако отида до спешното тук,предполагам ще го почистят само с кислородна вода,но достатъчно ли е?

Аз също имам проблем с разреза на пъпа, другите разрези хванаха коричка вече, но на пъпа още сълзи. Моят лекар също е далеч и ми каза да се почиствам раната с риванол и след това да я намазван с йодасепт(крем/гел). Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 208
Страх ме е от пъпове и сама няма да мога да направя нищо,но ще отида до ЛЛ или спешното.Добре,че сте вие,момичета  Hug

# 209
Моят пъп имаше коричка доста време която не искаше да падне,а и ми казаха да не я дърпам. Simple Smile
После като падна,пъпът ми седеше навън и изглеждаше смешно,но се прибра де.
За сълзенето ако се появи такова,ме бяха предупредили да не се шашкам,но нямаше.Препоръчаха ми тогава да почиствам раничките с обикновен етилов спирт.

Общи условия

Активация на акаунт