Вярвате ли в конспирации и световни заговори?

• 65 763
  • 935
  •   1
Отговори
# 135
Добре, ами друго нещо, което сме гледали по филмите, вярно ли е? Ако някой ти говори/шепне нещо в ухото докато спиш... не знам как точно се нарича... Чуваш ли го? Осъзнаваш ли, че го чуваш? Влияе ли ти? Как ти влияе? И в приятели го имаше. Чандлър щеше да отказва цигарите с някаква такава хипноза ли е, втълпяване ли е... слушаш касета докато спиш... но обърка касетите и се "превърна" в жена...

# 136
Ако беше вярно нямаше да ходим на училище. Щяхме по цяла нощ да "слушаме".

# 137
Малко по-нагоре в линк сложих историята на 25-ия кадър за всички, на които им е интересно как се е зародил конспиративния му ореол. Но...чукча писател. А темата може да се развие интересно и ползотворно в информативен аспект.
Ето още един линк, който дава стартова информация за сугестологията, на която се базира сугестопедията или хипнотичното обучение, което при това си е наш, български патент:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D0%B3%D0%B5%D1%81%D1% … D0%B3%D0%B8%D1%8F
Четете, бре Laughing!

# 138
Историята за 25-ия кадър, която си дала е пълна с фактологически грешки. Много слабо четиво. Подбирай по-добре източниците си.

# 139
ОК, пусни нещо по-добро, с удоволствие ще го прочета.

# 140
Най-доброто, което можеш да прочетеш е това, което съм написал. 8 семестъра съм учил за да знам всичко за 25-ия, 35-ия, 45-ия и куп други кадри.

# 141
Добре, ами друго нещо, което сме гледали по филмите, вярно ли е? Ако някой ти говори/шепне нещо в ухото докато спиш... не знам как точно се нарича... Чуваш ли го? Осъзнаваш ли, че го чуваш? Влияе ли ти? Как ти влияе? И в приятели го имаше. Чандлър щеше да отказва цигарите с някаква такава хипноза ли е, втълпяване ли е... слушаш касета докато спиш... но обърка касетите и се "превърна" в жена...

Това са филми, а не реалност. Като заспиш на включен телевизор, променя ли ти се личността? Simple Smile

# 142
  • София
Това са филми, а не реалност. Като заспиш на включен телевизор, променя ли ти се личността? Simple Smile
а ти имаш ли доказателства за обратното Wink

# 143
  • София
Един проС въпрос - ако тази история с 25-ия кадър е вярна, то защо изобщо има реклами и компаниите плащат луди пари за рекламно време? Може просто докато си гледаме филм, да ни пускат на всеки 25-ти кадър по нещо.

# 144
  • инфантилно и разглезено хлапе
Още ли има наивници, които вярват, че ислямски терористи уж били отвлекли пътнически самолети и съборили с тях кулите на Световният търговски център?
 Вече и самите американци не вярват на тая небивалица.
Американците сами си взривиха кулите и Пентагона. Интересно ми е обаче кога ще си го признаят. 

# 145
  • Ямбол
...
Американците сами си взривиха кулите и Пентагона. Интересно ми е обаче кога ще си го признаят. 
А ти защо вярваш на тази теория?

# 146
Хора, очевидци казват, че са чули взривове далеч от самолетите, в някакви съвсем други части на кулите.
Факта, че едва доста време след катастрофата  едната кула се разрушава моментагически до долу уж под тежеста на горните етажи, засегнати от сблъсъка. Как става това Laughing  Действително САЩ може да си е изценирало всичко, всички знаем какви са и колко далеч могат да стигнат Laughing

Аз вярвам във възможността много от конспирациите да са реални. Нищо не се знае, това, че на нас ни звучи налудничево не означава, че не би могло да е истина, знае ли човек? За ваксините не знам дали предизвикват аутизъм(?!?), но по- нагоре потребителка спомена, че на нейна позната детето на 2 годинки се променило психически след ваксина, но нали точно тогава се появят симпомите на аутизъм? Някой търсещ обяснение и желание да обвини някой за вроденото заболяване на чедото си си го е втълпил, според мен. А и действително тези ваксини не се знае какво съдържат, дали вредят или не. Има спекулации за живак и други метали в състава. Споменахте и ГМО- то- та то дори не е доказано, че е вредно. Но това е бъдещето, единствения начин да се изхранят милиардите обитатели на земята.
Вярвам и че е възможно група от най- влиятелните и богати хора да "управляват",един вид, човечеството. Това става непрекъснато около нас, защо да не бъде и в световен мащаб. Напълно реалистично е.
Писахте и за кацането на луната и НЛО- намерих този филм с доста факти подкрепящи извънземния живот и конспирацията около полета до Луната на Аполо 17. Ако на някой му е интересно:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 22:17 от Mery*-

# 147
  • Ямбол
Каква е логиката, ако ще си взривяват кулите, да блъскат и самолет после? Нали взривяването може и със самолета да стане?
А защо да не е възможно рухването? Физик ли си, че допускаш, че не е възможно? Или може би инженер някакъв?
Всъщност ето това е:
Идва от необразованост....

# 148
а ти имаш ли доказателства за обратното Wink

Плясвам го открито:

Сугестопедия / Резервопедия[редактиране | редактиране на кода]
Навлизането на Сугестологията в педагогиката довежда до създаване на Сугестопедията, която се явява и експериментален метод на Сугестологията. Библ. т.9, стр.7 – 8

През 1955 г., в научната статия „Въпроси на хипносугестията в светлината на учението на И. П. Павлов“, Сп. „Съвременна медицина“, бр. 9, стр. 74, д-р Лозанов споменава за първи път понятието внушение – сугестия. В статията са публикувани някои резултати и изводи от експериментите върху сугестивната хипермнезия (свръхприпомняне), наблюдавани тогава най-често по повод опитите на Лозанов с хипноза:

„Стига се до припомняне на неща, които обикновено не се задържат в съзнанието на здравия човек и за които не си даваме сметка, а те съществуват и влияят… спирайки вниманието си изборно върху интересуващи ни неща, съзнанието ни не е пропуснало да отбележи и съвсем незначителни и неинтересуващи ни неща, особено ако ги срещаме често, като например броя на стъпалата, които всеки ден изкачваме, броя на куките на закачалката, броя на копчетата на околните и т.н. Трябва да подчертаем, че тези явления нямат нищо общо с подсъзнанието на Фройд“.

Свръхприпомняне само чрез приложено внушение в нормално будно съзнание Лозанов наблюдава много ярко през 1955 г. при един негов пациент, който се е учил във вечерна гимназия, където при изпитване върху стихотворение на руски език е успял да го каже цялото без грешка, макар че го е чул само веднъж при разучаването. Този опит е повторен по-късно и при други хора, на които са предстояли тежки изпити. Така Лозанов достига до извода, че внушението в обикновено будно съзнание дава по-добри резултати, отколкото обучението в хипноза. Библ. т.9, стр.19 – 20

През 1964 г. опитите продължават в Катедрата по психиатрия при ИСУЛ с няколко големи учебни групи от възрастни и студенти, които изучават чужди езици. Постигнати са очакваните високи резултати, за които е информиран директорът на Научноизследователския институт по педагогика – акад. Сава Геновски и през 1965 г. е създадена научна група към института, която да проучи въпросите на обучението по чужди езици чрез сугестопедията, с ръководител проф. Емануил Шаранков (завеждащ Катедрата по психиатрия в ИСУЛ). Библ. т.9, стр.21 – 22
Така е поставено началото на няколко методически варианта на сугестопедията.

# 149
Каква е логиката, ако ще си взривяват кулите, да блъскат и самолет после? Нали взривяването може и със самолета да стане?
А защо да не е възможно рухването? Физик ли си, че допускаш, че не е възможно? Или може би инженер някакъв?
Всъщност ето това е:
Идва от необразованост....
Писах за взривове във съвсем различни части на сградата и такира извън кулата. Това го казват очевидци, хора, които са били в кулите, те мисля, че знаят най- добре Wink За срутването- изгледай някой клип заснет на 11-ти да видим колко реалистично ти се струва ей така изведнъж някоя предолагаема колона да рухне и айде цялата кула да не стовари на земята...

Общи условия

Активация на акаунт