Вярвате ли в конспирации и световни заговори?

• 65 785
  • 935
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Много е относително какво се има предвид под зелена енергия. За мен атомната е една от най-чистите.
Германия наскоро откри централа на въглища. Вятърните централи пречат на птиците, водните нарушават екосистемите на реки и язовири...

# 841
За мен зелената енергия е голяма измишльотина. Скъпоструваща е, несигурна е (в Англия пропищяха този месец от липса на вятър) за енергийния баланс.

# 842
  • София
Не е загуба на време, но има негативи. Трябва да се развиват всички. Малко като с всяко чудо е. Умно село добре илюстрира, а и разни реформи, които през 5-10 години въртят едно и също.

# 843
  • София
Производството и особено търговията с електро енергия са една голяма конспирация. Всеки гледа са прецака всеки, накрая го отнасят крайните потребители.

# 844
За мен зелената енергия е голяма измишльотина. Скъпоструваща е, несигурна е (в Англия пропищяха този месец от липса на вятър) за енергийния баланс.
Като включиш всичко в сметката е най-евтината!

# 845
  • София
Не е евтина. Продава се на ужасно високи цени.

# 846
Защото на другата не плащаш цялата цена, а по-голямата я оставяш за тези след нас. За теб са активите, а за тях пасивите. А освен това цената на зелената енергия постоянно пада, докато на другата постоянно расте.

# 847
Аз мислех, че в Англия пищят от липса на гориво, понеже нямало шофьори за цистерните?

# 848
Аз пък не разбирам,защо нямат шофьори за цистерните?За берачите на нещо си,всички знаеха,че ще стане така. Stuck Out Tongue Все пак това си беше техен личен избор,редно е да замълчат.Пък и колко колонии имат......Кралските им особи ги наглеждат от време на време.Все ще изсмучат нещо от някой.То си им е вековна традиция.

# 849
И Германия има проблем с работната ръка:
https://www.dw.com/bg/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8 … %D0%BE/a-58966747

# 850
Германците ги знаем.Много алчни.Преди шест години 3млн.бачкатори прегазиха Европа да работят за немската икономика.Сега се заиграват,че афганите,които ще дойдат ще работят.Тях няма да ги мислим,само да не ни натрапват ''бежанци'' или ''работни ръце'' и на нас.

# 851
Аз отдавна не вярвам. Преди около 10 години се бях запалила и изчетох всевъзможни форуми, книги, клипчета и каквото друго ми попадна. Дори се ядосвах, че не знам руски, за да чета и из руските форуми.

Но от дистанцията на времето нито едно събитие, предсказано от тези конспиратори, не се осъществи. Третата световна започва по няколко пъти в годината, всеки папа или американски президент все е последният, а за Нибиру като се сетя, още ми става смешно.

Ясно е, че има една прослойка супер богати хора, които едновременно си пишат законите и в същото време са над тези закони. Такава върхушка ще има винаги, независимо дали формата на управление официално се води монархия, диктатура или демокрация. Ако се направи ново значимо откритие, отново първо тези същите ще се възползват от него и едва след време ще стане масово достъпно. Също така е логично не всеки да има право на достъп до всякаква информация и мнението му непременно да трябва да се взема под внимание. Такива взаимоотношения съществуват и на други нива в живота ("родител-дете", "работодател-служител") и няма логика да ги няма и на ниво "гражданин-държава".

Мислех, че конспиративните теории са станали толкова популярни, защото на американците и донякъде на европейците с поколения им е набивано за равни права, равенство пред закона, свобода на словото и т.н. Ние българите като придобили личен опит как може едно да се говори, а реално да се случва съвсем друго, не би трябвало да ги приемаме като нещо толкова сензационно. Явно обаче и нас няма да ни подмине тази мода.

# 852
  • София
С отварянето на България се отвори и информационният поток. Особено 90 те години се изля тонове помия под формата на конспирация и народа гълташе ли гълташе. До към 2000 година светът свърши 20 пъти, а България - още толкова. Ама ето ни, оцеляхме!

# 853
Да бе, в България само!?
Пако Рабан 2000 г се кри 2 месеца в някакъв бункер, заради края на света. Пък ей го на - още си продава смрадливите парфюми.

# 854
  • Варна
Вярвам, вярвам, заради тъпите ваксини изгубих близка приятелка, ама мен кой ли ме пита.

Общи условия

Активация на акаунт