Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 12

• 135 304
  • 755
  •   2
Отговори
# 255
Хубава е "Бялата кралица". Има го и Харлотс-5, 6 серии в замунда. Тегля и него,да видим какъв е.
http://www.imdb.com/title/tt5761478/fullcredits/

# 256
  • Вестерос
Интересно звучи Харлотс  Laughing

# 257
  • София
Много ми харесва и на мен "Бялата принцеса", чудесна екранизация! Сега е качена седма серия, а другата седмица - осма, която ще е последна.
Според мен е добре да се види първо "Бялата кралица", защото са свързани много добре чисто хронологично събитията. Направо си е продължение.
Всъщност "Кралицата" е адаптация по три романа на Филипа Грегъри - The White Queen (Елизабет Уудвил), The Red Queen (Маргарет Бофор - майката на Хенри VII) и The Kingmaker's Daughter (Ан Невил - дъщерята на Уоруик). Затова на някой му се струва объркан сюжета. Докато "Принцесата" си е изцяло по романа със същото име.

# 258
Интересно звучи Харлотс  Laughing

Да, все още няма бг субтитри. Аз ще се пробвам и с английските, да изгледам 1-2 серии.
Защо Принцесата ще етолкова малко серии? Ще има ли 2 сезон?

# 259
  • София

Мисля, че не, щом е по книгата не би трябвало да има.
Аз предполагам, че както досега спазват някаква историческа линия, чрез книгите на Грегъри, просто ще филмират някой от другите й романи, свързан с епохата на Тюдорите. Тя има няколко такива.

# 260

Мисля, че не, щом е по книгата не би трябвало да има.
Аз предполагам, че както досега спазват някаква историческа линия, чрез книгите на Грегъри, просто ще филмират някой от другите й романи, свързан с епохата на Тюдорите. Тя има няколко такива.
Чела съм почти всичкте й романи.Дано направят и др.сериали.Аз съм й голям фен.😊

# 261
Един въпрос ме тормози от известно време...

Свързан е със сериала The Forsyte Saga (2002)
Ако някой го е гледал наскоро, нека сподели своето мнение.
Скрит текст:
Като цяло сериалът ми хареса много.
Гледала съм го преди години, но самият факт, че не съм го запазила в моя раздел "Класика" означава, че навремето не ме е впечатлил чак толкова. Както и да е. Не ми се иска да гледам финала повторно - по чисто емоционални причини.

Но остана у мен един такъв въпрос - имаше ли у Соумс Форсайт истинско разкаяние за това, което е причинил на Айрин? Дали той наистина осъзна кое обърка живота им? Той не й поиска прошка в прав текст, но поведението му беше коренно променено - сякаш беше загърбил традиционното си собственическо отношение към нея, пожела й всичко най-хубаво, сбогуваха се почти като приятели - поне тя беше видимо омиротворена от отношението му.  Но ме смути и не ми дава покой усмивката му на излизане от дома й - дали беше от това, че и той самият намери покой най-после, като я пусна да си отиде завинаги от живота му, или беше усмивка на победител, който е намерил начин да си отмъсти.

Та въпросът ми е - дали идеята му да подари картината от Дега (девойката с шапка, която удивително прилича на дъщеря му) на сина на Айрин (който нямаше куража да се бори за любовта на Фльор докрай и й причини мъка) нямаше за цел да й отмъсти косвено, защото определено картината непрекъснато щеше да напомня на сина й какво е загубил. Или Соумс всъщност придоби от дъщеря си силата да обърне най-после гръб на миналото и да продължи напред въпреки болката.

Усмивката му беше твърде загадъчна, а и това все пак е Соумс, който не търпи поражения, та си мислих дали това не е поредният му опит да придобие надмощие Simple Smile
Не мога да му повярвам на 100 %

# 262
  • в сърцето на един мъж...
Не е много наскоро, но и аз имах подобни размисли накрая. И си мисля, че
Скрит текст:
той до край я обичаше, но просто намери сили да прости и да продължи напред

# 263
Geia , не издържах на любопитството и изгледах още веднъж финала, за да съм сигурна  Simple Smile
Но някои въпроси все още ми остават висящи  newsm78

Скрит текст:
В крайна сметка се убедих, че чувството, което изпита Соумс накрая наистина беше някаква освободеност и облегчение, но пък успях да разбера какво ме подведе да мисля обратното в един момент Simple Smile .

Когато изпращаше дъщеря си на сватбено пътешествие той осъзна, че тя все още обича сина на Айрин и прави огромно усилие да го забрави и остави в миналото. Тогава ми се стори, че той изпита тревога за нейното бъдеще и реалната опасност този брак да й донесе истинско нещастие. Тогава ми се стори, че той изпита някакво озлобление към сина на Айрин (а вероятно и към нея самата, защото тя също е допринесла с нещо това да се случи). Тъкмо тогава дъщеря му го помоли да се отърве от картината, защото тя ще я връща към болезнените спомени. Представям си какво му е коствало да осъзнае, че и дъщеря му я чака същата съдба ... Едва ли може да има по-голяма болка за един родител. Та затова си помислих, познавайки характера на Соумс, че той иска да ползва картината като оръжие срещу Айрин и сина й, нещо като "троянски кон" - подарък, който да им причинява мъка отново и отново (основно на момчето, защото всеки път когато погледне картината ще вижда нея и ще съжалява за избора си ). Та си мислех, че той всъщност това искаше да постигне.

Между другото изключително много ме трогна неговата изповед пред дъщеря му, когато си призна за насилието над Айрин... Мисля, че беше един от най-силните моменти във филма. Това всъщност показа дълбочината на неговата любов. Но именно поради това не мога да си обясня спокойствието и примирението му с окончателната им раздяла при последната им сцена с Айрин... Някак много нелогично ми се стори да се сбогува с нея като с обикновена позната. Направо ми изглеждаше така, сякаш някой му беше направил лоботомия и беше изтрил спомените му с нея и за нея  Wink Такава страст и обсебеност не преминава така лесно и както се казва няма как "да останат добри познати"...

Дори ми минава мисълта, че всъщност Соумс прави премислен ход, който да осигури щастието на дъщеря му.  Например, ако вижда в примирието си с Айрин премахване на главната пречка между това двамата млади да се съберат някой ден. В този случай картината само може да послужи като тласък за сина на Айрин да не се отказва от любовта си и да продължи да се бори за нея - да я намери и да я изтръгне от този брак без любов.

Соумс може да се е примирил с това, че никога няма да има Айрин, но си мисля, че такава страст може да остъпи само пред друга, по-голяма страст, която да му носи удовлетворение - щастието на дъщеря му. Не мога да приема, че той вярва в това, че дъщеря му може да бъде истински щастлива с човек, когото не обича. Или просто много му се иска да е така.... newsm78

Не мога да го разбера и приема аз този финал и това си е!
Май това ми е проблема  Joy

Извинете ме, ако съм ви досадила с моите терзания  Hug.

# 264
Форсайтови даваха май когато съм била дете, аз не съм го гледала. Я, кажете пропуснала ли съм? Да го гледам ли? Rolling Eyes

# 265
Тази версия е от 2002 година. Аз не съм била дете Simple Smile

Когато аз бях дете даваха "Буденброкови" Simple Smile
Може би това ме кара да си мисля, че "Форсайтови" има и друга екранизация, но май бъркам.  newsm78

П.П. Заслужава си гледането!

Деймиън Луис успява да изгради почти до края един доста антипатичен образ...
А иначе е голям симпатяга и не заслужава да го свързваме единствено със Соумс Форсайт.
Преди това го бях гледала в един друг филм - Nyfes (Brides)"Булки" (2004), където прави един много симпатичен образ.
И този филм горещо го препоръчвам.

Скрит текст:
Между другото по излъчване актьорът удивително прилича на един чешки актьор от близкото минало. Ще потърся името му и ще го добавя Simple Smile.

П.П. Jaromír Hanzlík

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 23:06 от simpatikonia

# 266
  • в сърцето на един мъж...
За мен по принцип
Скрит текст:
Соумс е много противоречив образ и до края не можех да го разбера. От една страна разбирам такава силна любов, да искаш да обсебиш човека, да го превземеш и да се превъплътиш в него един вид, от друга ми беше много тъжно, защото е ужасно самотно да обичаш толкова силно, а да не намираш взаимност. Не знам, може би самият роман е отговора тук, защото тези въпроси ще продължат да ни мъчат Simple Smile Може нарочно да е оставен така отворен, или в романа да е нещо, което подсказва. Аз отдавна се каня да го чета Simple Smile Много ми се иска да е оставил дъщеря си да бъде щастлива и да е простил всичко, като е поставил нея на първо място.

А Деймиън е страхотен актьор, гледала съм почти всичко негово, невероятен хамелеон е. Много магнетичен и прави ролята на Соумс изключително добра.

# 267
  • София

Скрит текст:
За мен също Соумс беше противоречив, но пък Айрин ми беше направо антипатична.

# 268
  • Бургас
Някой гледа ли Love & Friendship? На мен ми е доста стаанен този филм. Историята всъщност не е лоша, но чисто кинематографично нещо не се е получил филма някак си. Странни ъгли на снимане. Без близки планове. Половинчати диалози. Докато се разбере кой какъв е и за какво се бори минава половината филмм. Кейт Бекинсейл се справя много добре с ролята си, а останалите актьари са ми някак безлични.

# 269
За мен по принцип
Скрит текст:
Соумс е много противоречив образ и до края не можех да го разбера. От една страна разбирам такава силна любов, да искаш да обсебиш човека, да го превземеш и да се превъплътиш в него един вид, от друга ми беше много тъжно, защото е ужасно самотно да обичаш толкова силно, а да не намираш взаимност. Не знам, може би самият роман е отговора тук, защото тези въпроси ще продължат да ни мъчат Simple Smile Може нарочно да е оставен така отворен, или в романа да е нещо, което подсказва. Аз отдавна се каня да го чета Simple Smile Много ми се иска да е оставил дъщеря си да бъде щастлива и да е простил всичко, като е поставил нея на първо място.

Geia, чудя се как досега не ми е хрумнала идеята да прочета самия роман Simple Smile
В крайна сметка най-важен и достоверен е замисълът на автора.
Почвам го.

Общи условия

Активация на акаунт