Помощ-Висок пролактин

• 2 070
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте дами Simple Smile Извинявам се,ако има подобна тема,но искам да разбера дали има мами забременели след смъкване на пролактин.Възможно ли е това да е причина за стерилитет?Има ли голям шанс след смъкване да се зачене спонтанно?  newsm78

# 1
Здравей Stavka, аз искам да се присъединя към въпроса ти. Аз също имам отдавна известен повишен пролактин, които се опитвам да контролирам и следя. Но ми е много важно до каква степен това затруднява забременяването. Много ще се радвам някоя мама да сподели опита си как се е справила с това.

# 2
Здравейте момичета,

Искам да споделя и моя опит ако мога да съм Ви полезна.
При мен също не се получаваше бременност и затова реших да кандидатствам по Фонда за асистирана репродукция. Започнах с изследванията и се оказа всичко е наред при мен, само висок пролактин. При мъжа ми имаше показатели за мъжки фактор. Тогава подадох така документите към фонда. След това гинеколога ме изпрати при ендокринолог. Там започнахме да търсим причината. Не знам при вас колко е стойността (колко висока)... Трябва да се изследва на 3-ти до 5-ти ден от началото на цикъла. И ще ви кажа още нещо от опит, защото в повечето лаборатории се чака и никога не се спазва стриктно изискването за този хормон. Трябва хубаво да сте се наспали 8-9 часа хубав сън. Съветвам ви да се опитате да имате такъв сън поне три дни преди изследването. И другото  според мен по-важно е в лабораторията задължителен покой 10-15 минути. Сядате спокойно и чакате, на организма му трябва спокойствие, след като сме ходили, чакали на каса и т.н, за да бъдат верни резултатите.  При мен когато ме изследваха за първи път пролактина беше 1088 и ендокринолога препоръчваше да се направи ЯМР. Но аз категорично отказах, защото знаех, не е необходимо да се прибягва веднага към най-скъпото изследване. Така след 6 месеца и три пъти изследван пролактин се оказах с точно в норма хормон. По -късно направихме и процедурата, която беше първа и успешна. Сега съм бременна в 3-ти месец и всичко е наред.
Извинявам се за дългия пост. Надявам се да съм ви била полезна. Търпение и спокойствие за този стресов хормон.
Успех!!!

# 3
Здравей,vili.Извинявай за късния отговор.Благодаря за споделения опит,всяка информация е важна Simple Smile.Моя пролактин винаги е бил на горна граница,а преди месец го изследвах в три последователни дни и все беше двойно над границата(1173 нещо такова)Сега ми предстои ямр на хипофизата.Надявам се всичко да е ок и със смъкване на хормона да се случат нещата.Мн се радвам,че и при вас е станало и ви пожелавам всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт