След депозитите накъде?

• 120 433
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
Привет на всички!
Влизам само за да споделя временни резултати от вложенията ми:
1. ВФ ДСК Растеж +11% за последната година, а моята хилядарка вече има още 46лв към нея в ДСК Директа
2. ВФ ДСК Стандарт +2,7% за последната година!
3. Също искам и да се похваля, че благодарение на моя френд, от вторник съм горд собственик на първия ЕТФ инвестиращ в българските топ 15 компании на борсата. Сложих и там една хилядарка, хайде да видим накрая на 2016 къде ще ме закарат тези три кончета!!!
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Дали щеше да си толкова весел, ако:
- Беше вложил не 1000, а 100 000 на всяко от тези места.
- Беше на 50 години, време когато рискът вече не си струва.

Иначе на първо време без съмнение ще спечелиш, просто бъди нащрек и в готовност да излезеш от инвестицията си и не се връзвай на теорията за корекции и временни спадове.

# 106
Здравейте, изчетох цялата тема и искам да внеса малко разяснение по някои коментари и инвестиционни възможности, ако може да наречем така застраховка, ДПФ, взаимен фонд, земя и т.н.

Има два вида животозастраховки - рискови и спестовни. При рисковите даваш например 20лв и ако нещо се случи (обикновено злополука, но може и заболяване) - плащат някаква сума, ако нищо не се случи - не ти плащат. При спестовните внасяш определена вноска, която се натрупва и накрая на срока получаваш внесените пари с някаква доходност - може накуп или като рента. Отделно, може да има разни бонуси като изплащане на медицински разходи или обезщетение при болест, злополука и т.н. Такива спестовни обикновено се правят за 10-20 год., а рисковите може и за 1 год. При по-дълъг срок доходността е по-висока като % и обикновено е публикувана за минал период на сайтовете на компаниите (от 3% до 5%). Освен това както някой е писал по-назад, има и данъчни облекчения, с които доходността сериозно нараства. Дотук много добре, но не бива да теглите парите преди срока от 10-20 год., иначе вероятно ще получите по-малко от внесеното. Както е писала Весела: "Ако теглиш, естествено е откупната стойност да е по-ниска". Ако ги теглиш след по-малко от 10 год., връщаш данъчното облекчение. Това е много добра инвестиция за пари, които ще ти трябват като дойде време за пенсиониране или като децата трябва да учат в университета.

Някой има ли застраховка живот със спестяване? Не съм много наясно,но ми се иска да си направя.
Плегледах ги на МетЛайф  и sdi ,но не мога да реша. Алианц и ДЗИ също имат такива...

# 107
И аз гледам на Алианц, но не ми харесват крайните числа.
Доста по-малки са сумите, от внесените пари. То че няма доходност е ясно, но чак толкова голяма разлика... Tired

# 108
Да, мъжът ми има такава, ако Ви интересува, той може да обясни най-подробно и ясно. В "Метлайф" е. Ще се радвам да помогна.

# 109
  • София, България
И аз размишлявам върху застраховката със спестяване. Имах един приятел, който дълго време ме зарибяваше за ... някаква американска компания беше. Забравих. Мен лично ме интересува най-вече какви са минималните месечни или годишни вноски. Ако има някъде по-подробно обяснено, дай линк  Praynig

# 110
  • Бургас
Аз имам застраховка Живот в Алианц. За срок от 21 години е, доходността е 3%.  Месечната ми вноска е 56 лв, но тя се определя от видовете рискове, от които искаш да се застраховаш, възраст. Преди 4-5 години близка беше станала техен агент и постоянно ме увещаваше. Та реших да й направя услуга, а за себе си някаква сигурност да осигуря.

# 111
А крайната сума за получаване след изтичане на срока на застраховката по-малка ли е от общия сбор на вноските?

# 112
  • тук-там
За спестовните застраховки - проверявайте наказателните глоби за предсрочно изтегляне.  Peace
Също и какво покриват, моооого дребния шрифт. 

# 113
Нали уж свалиха лихвен % за да увели4ат инфлацията. Нямало инфлация. Тези дни имаше една статия в Германия има много висока инфлация в момента. Ами постигнаха си целта, но защо сега слагат такси за всякакви операции по сметките?
Както и да е не виждам на4ин да се върне положението в нормално с/е освен въвеждане на нова валута ...  newsm78  newsm78  newsm78
Това с имотите е нож с 2 остриета. Не трябва да са прекалено много. 4овек никога не знае как ще се развие живота. Много динамика, много обрати, голямо неспокойствие в последните години ... И тези нови кооперации на зелено , сякаш имаме един голям прираст ...

# 114
А крайната сума за получаване след изтичане на срока на застраховката по-малка ли е от общия сбор на вноските?

Да, и то значително.
Мен това ме отказва.

И аз размишлявам върху застраховката със спестяване. Имах един приятел, който дълго време ме зарибяваше за ... някаква американска компания беше. Забравих. Мен лично ме интересува най-вече какви са минималните месечни или годишни вноски. Ако има някъде по-подробно обяснено, дай линк  Praynig

Може и еднократно да внесеш сумата.

# 115
Да, и то значително.
Мен това ме отказва.
И мен, но си мислех, че нещо не съм разбрал в схемата, а то явно наистина е така.

# 116
  • Sofia
Привет на всички!
Влизам само за да споделя временни резултати от вложенията ми:
1. ВФ ДСК Растеж +11% за последната година, а моята хилядарка вече има още 46лв към нея в ДСК Директа
2. ВФ ДСК Стандарт +2,7% за последната година!
3. Също искам и да се похваля, че благодарение на моя френд, от вторник съм горд собственик на първия ЕТФ инвестиращ в българските топ 15 компании на борсата. Сложих и там една хилядарка, хайде да видим накрая на 2016 къде ще ме закарат тези три кончета!!!
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

+11% на годишна база ли е доходността? таксите какви са за този фонд?

# 117

Ами през 1999г. беше 1000 пъти по-малка. Внасял си дълги години и мислиш, че имаш например 10000 лв., но изведнъж  -деноминация, махат трите нули и имаш 10 лв.

# 118

Ами през 1999г. беше 1000 пъти по-малка. Внасял си дълги години и мислиш, че имаш например 10000 лв., но изведнъж  -деноминация, махат трите нули и имаш 10 лв.

Точно така стана.
Имах една дългосрочна застраховка, уж щях да получа 1 милион, като ми изтече, взех 90 лв.! Twisted Evil
Много е рисково да вложиш за такъв дълъг период пари. Я инфлация, я деноминация ще ги хване и накрая нищо... ooooh!

# 119
  • Sofia
Мен ме е страх сега да не ни готвят изненади и предновогодишно да не ни въведат еврото. Някой има ли информация по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт