Фонд през Уникредит

• 1 003
  • 14
  •   1
Отговори
В Уникредит ми предложиха начин за спестяване и евентуално увеличаване на паричните средства .Предложиха ми onemarkets J.P. Morgan US Equities Fund. Честно казано нищо не разбирам , само гледам как един ден съм на печалба един на загуба и ще получа инфаркт някой ден.
Не че съм внесла кой знае колко пари, но все пак...................
Има ли някой запознати по темата и излизали ли са на печалба от тези фондове.

# 1
  • Melmak
Амии прочетете малко повече за инвестиции. Сякаш искате друг да ви напише домашното. То това са си вашите пари, преди да получавате инфаркт се постарайте да разберете как се инвестират тези пари и т.н.

# 2
  • София
От два месеца работя с УниКредит по принуда. Тия са...нямам думи вече просто.

И да имате печалба някой ден, сигурно ще ви я изплатят с минус 10 процента такса....

# 3

И да имате печалба някой ден, сигурно ще ви я изплатят с минус 10 процента такса....

Уникредит може да са гадни копелета, но тук те само продават друг продукт. Имат някакъв комисион от J.P. Morgan US Equities Fund, но до там. После всичко е в ръцете на фонда. При покупката има висока такса, но после при продажбата няма. Тоест нищо няма да вземат от печалбата. А дали ще има печалба или не зависи от много фактори и който пита за печалба явно не си е написал домашното и не знае за какво става дума. В дългосрочен план (5 или 10 години) печалба най-вероятно ще има, и то не лоша, ако се вярва на историята. Но в краткосрочен план който е купил преди 2 седмици сега е на добра загуба. Който купи днес има изгледи за добра печалба. Но не влагайте пари, на които разчитате и се опитайте да не го мислите всеки ден.

# 4

Уникредит може да са гадни копелета, но тук те само продават друг продукт. Имат някакъв комисион от J.P. Morgan US Equities Fund, но до там. После всичко е в ръцете на фонда. При покупката има висока такса, но после при продажбата няма. Тоест нищо няма да вземат от печалбата. А дали ще има печалба или не зависи от много фактори и който пита за печалба явно не си е написал домашното и не знае за какво става дума. В дългосрочен план (5 или 10 години) печалба най-вероятно ще има, и то не лоша, ако се вярва на историята. Но в краткосрочен план който е купил преди 2 седмици сега е на добра загуба. Който купи днес има изгледи за добра печалба. Но не влагайте пари, на които разчитате и се опитайте да не го мислите всеки ден.

Много добър съвет. Мога само да добавя да спрете да гледате плюсовете и минусите всеки ден. Пазарът е волатилен. Нормално е да има корекции и повишения. вероятно обаче, в дългосрочен план ще сте на плюс. Инвестирането в такива инструменти е дългосрочна игра. Не е дей дрейдинг. Просто имайте търпение.
Нямате контрол върху портфолиото, но за това плащате такса за управление.
Добър инструмент за начинаещи. Ако искате да знаете повече, можете четете и ще се образовате.

# 5
  • София
hanamontana, имайте предвид, че инвестицията, която правите във фондове не се гарантира, като депозитите в банки. Но пък можете да управлявате парите си във фонда. Можете да си теглите вложените суми, когато лихвите ви устройват и после да подновявате отново вноските. Това обаче може да се случва в датите след падеж. Най-добре се свържете с личния си банкер и направете консултация.

# 6
Аз имам Amundi в Уникредит. Две от инвестициите ги откупих преди време и съм доволна. Високо рисковата я откупих на +17% доходност. Във времето достигаше и +20%. При прекратяването получих сумата, която виждах и в мобилното приложение. Първоначално сключих няколко инвестиции с различните степен на риск, за да проследя как се движат във времето. Направих ги с ниски месечни суми, които се теглят автоматично от сметката и впоследствие вкарвах повече пари, реинвестирах и доходността. Татко също има няколко инвестиции в тези фондове през Уникредит, но за по-високи суми и са по-стари от моите. Доста добре изглеждат числата.

Да, има такса за управление, но всяко нещо си има цена и човек преценява за себе си дали да я плати. Това са преди всичко дългосрочни продукти.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 14:14 от Rebel Rebel

# 7
И аз имам Amundi в Уникредит. Преди време като теглих кредит от тях, те ми го натресоха без особено да ме питат искам или не искам и аз си казах айде - къде не отишли тия пари, и без това месечната сума, която ми удържат, е минимална. Имам го вече от година и половина и доходността му е постоянно висока, в последния месец е около 34%. Чак се замисля дали да не увелича месечната вноска. В началото като го откриха беше по-ниска доходността, 23-4% някъде. В интерес на истината под това не съм виждала почти да пада и със сигурност досега на минус не съм видяла да е ставал.

# 8
И аз ги сключих с кредит, за да ми дадат по-добра лихва. Прецених, че по-добре тези пари да ги давам във фонда с някаква възвращемост, отколкото да ги давам като лихва.

# 9
И кой е този фонд?

# 10
Аз го написах по-горе - Amundi.

Между другото, те от Уникредит не са ме питали в кой фонд искам, после разбрах, че работят с няколко. Но аз оплаквания засега нямам Grinning

# 11
Да, ама АМУНДИ нищо не значи. Това е много голям брокер, оператор или не знам как се води, но те оперират десетки, ако не и стотици фондове. Аз това питах.

# 12
Ти пък какви въпроси с повишена трудност ми задаваш Joy
Чак се амбицирах и си намерих договора, там в графата под-фонд стои следното - Amundi funds pioneer US equity fundamental growth. Какво по-конкретно има зад това - никаква идея Grinning

# 13
ОК, ясно.

# 14
Аз моите високо рисковите ги закрих и сега имам един ниско рисков. AMUNDI FUNDS US EQUITY FUNDAMENTAL GROWTH. +3.08% в момента.

Баща ми също има няколко:
AMUNDI FUNDS US EQUITY FUNDAMENTAL GROWTH A. +54.59%
Следващите два мисля, че са еднократни, защото процентът дохдност не се показва в мобилното банкиране. Но ще я сметна на база посочената печалба.
AMUNDI FUNDS GLOBAL MILTI ASSET, +1.41%
AMUNDI FUNDS US EQUITY FUNDAMENTAL GROWTH A. +34%. Този се повтаря, но е правен доста по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт