След депозитите накъде?

• 120 456
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
Гледах по тв - немците махат Ристера. Безсмислен бил ... сега ще приравняват в държавните фондове ... Ама не били допреценили нещо, ама съжалявали много ... Сега щели да мсилят алтернатива. Мисля ще увели4ат Betriebsrente . ще ги видим. аз от пенсионни осигуровки полза не виждам за работещите наистина. Бяха пресметнали, 4е ако работиш незнам си какви си години и си плащаш и не си на някаки супер заплати, то полу4аваш накрая една идея по-високо от соц. пенсия. Немците това . ЗА бг не знам.

# 181
Черна станция хубав пост Simple Smile. Kokopapa, има гарантирано във финансовия свят. Поне набързо се сещам за две неща - "номинал" и "гарантирана застрахователна сума", била при настъпване на покрит риск или падежиране на спестовна полица. Да, всеки тръгва с голямата кошница и лакомия, после реве, защото го мързи да чете и да се ограмоти, после да "инвестира"(не визирам теб). Във финансовите инструменти не виждам нищо лошо с цел диверсификация на портфейла и те за това са и създадени, но по-хубаво от бързоликвиден бизнес като основа не виждам да има, стига човек да има топки, нерви и бизнес идеи, придружени със съответните бизнес планове, капитал и хора, с които това да се усъществи. Аз лично не бих си играл с БФБ, а Черна станция правилно каза, ако на човек му се занимава, има си външни продукти. В някой от предходните си постове спомeнaх за инвестиционни инструменти с индексен сертификат, като пример.

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 18:35 от FragranceFanatic

# 182
  • тук-там
Скрит текст:
Мнения за допълнителното пенсионно осигуряване? Третия стълб. Агитират ме някакви компании за персонала. Доходност средна около 2,5-2,8. Имало граници и не можели да падат уж.  Може да ги спестяваш за пенсия, ако ги изтеглиш макс-а е 20лв? Будалкат ли ме? newsm78
Нямало шанс за загуба - били задължени за нискорискови портфейли.
Привет,
доходност, гаранции - дрън, дрън, дрън! Когато някой ти гарантира нещо във финансовия свят винаги бъди нащрек! Няма такова нещо - нито има гаранции(2009 всички бяха на загуба), нито може да ти обещаят % доходност. За мен са добра алтернатива на депозита, но само ако избереш първите четири(небългарските). Май имаше таван на таксите при теглене най-много 20лв, но не ти казват че и спестения данък ще си удържат - там ти идват още 10% удръжки за сега;)

Да, все има нещо гнило.  Peace
Аз питах от позицията на работодател. Вместо ваучери, които се "опукват" веднага, да се измисли нещо такова, един вид спестяване. Ще го дискутираме още. Виена иншуърънс е на дневен ред!
Ще проверя кой ги контролира и какви са им резервите.

# 183
  • София
Wild_rabbit, в работата ми вместо ваучери правят допълнително здравно застраховане. Има основен пакет, според длъжността и който иска повече може да доплати. Колегите са доволни, аз не съм го ползвала.
Иначе за пенсионното от кулоарите ми обясниха, че има смисъл да се прави при млади хора. Колкото повече години до пенсия имат ще натрупат повече пари.

# 184
За какви ваучери става дума, че не разбрах?
Допълнителното здравно осигуряване е огромен плюс! bouquet
Слава Богу, че отново съм в такава фирма и ползвам!

# 185
  • София
Някои фирми дават ваучери за купуване на храни. Ползват се в повечето големи вериги - Лидл, Кауфланд и др. Пълниш количката и вместо с пари или с карта - плащаш с тях. Не се дължат данъци, фирмата ползва някакви данъчни облегчения. Май бяха по 4 - 5 лв/раб. ден.

# 186
Ааа, за тях ли?
Че те какво общо имат със спестяванията?
Просто не се облагат с данък.

# 187
  • София
Нямат общо.
Потребителката се чудеше дали да ги замени с пенсионно осигуряване.
Аз и предложих със здравно. Така персонала ще може да спести част от заплатата, може би.

# 188
Пак твърдя, че ваучерите нямат общо със спестяване, нито с пенсии и здравно осигуряване.
Може и трите. Peace
За здравното не се удържа от служителите.
Пенсионното е с лични вноски, обаче.

# 189
 За здравното осигуряване съм много доволна от доброволния здравноосигурителен фонд, който е избрал работодателят. Никакво джипи не ми се налага да посещавам. Направо при специалист си ходя. Има лимит до 1000 лв. на година. Отделни изплащат и лекарства до определен лимит.

# 190
За здравното осигуряване съм много доволна от доброволния здравноосигурителен фонд, който е избрал работодателят. Никакво джипи не ми се налага да посещавам. Направо при специалист си ходя. Има лимит до 1000 лв. на година. Отделни изплащат и лекарства до определен лимит.

И аз съм така.
Нашият лимит е 2000, а в предната фирма беше 3000.

# 191
  • Пловдив
бихте ли споделили от кой доброволен здравноосигурителен фонд сте доволни  bouquet

# 192
Ползвала съм ДЗИ и Дженерали.
Обаче всичко е за сметка на работодателя.
Аз  не плащам нищо.

# 193
Черна станция хубав пост Simple Smile. Kokopapa, има гарантирано във финансовия свят. Поне набързо се сещам за две неща - "номинал" и "гарантирана застрахователна сума", била при настъпване на покрит риск или падежиране на спестовна полица. Да, всеки тръгва с голямата кошница и лакомия, после реве, защото го мързи да чете и да се ограмоти, после да "инвестира"(не визирам теб). Във финансовите инструменти не виждам нищо лошо с цел диверсификация на портфейла и те за това са и създадени, но по-хубаво от бързоликвиден бизнес като основа не виждам да има, стига човек да има топки, нерви и бизнес идеи, придружени със съответните бизнес планове, капитал и хора, с които това да се усъществи. Аз лично не бих си играл с БФБ, а Черна станция правилно каза, ако на човек му се занимава, има си външни продукти. В някой от предходните си постове спомeнaх за инвестиционни инструменти с индексен сертификат, като пример.

Гарантираният номинал е нормативноуреден факт, който, обаче елегантно се заобикаля с въвеждане на една лека такса, която като ти я приложат, и теглиш чертата, се оказва, че теглиш по-малко пари, отколкото си внесъл.
Мислиха банкерите варианта, как да прехвърлят на клиентите отрицателните лихви. Това измислиха, например Райфайзен, ББР и други - за салда по сметките над определена сума (примерно 5 милиона и т.н.)
Така че, няма невъзможни неща.
И няма гарантирано, подкрепям.
Винаги има как да избягаш от гаранциите.

# 194

Общи условия

Активация на акаунт