След депозитите накъде?

• 121 385
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
Само не мога да разбера как, като се редактираш, ми излиза известие, че Ваня го е направила? Rolling Eyes
Как пишеш от нейния профил, с твоя ник? Crazy

# 541
При мене известието е, че kokopapa е редактирал.
Поне на предната страница.

# 542
Има ли запознати с това? Thinking

# 543
Здравейте,
ето малко повече инфо за представянето на ВФ  за 2017!

http://www.capital.bg/biznes/moiat_kapital/2017/04/14/2952729_bo … zaimnite_fondove/

Девичке, Карол закриха офиса си в Пловдив иначе са читави.

п.п.Весели празници на всички инвеститУрки!!!

# 544
Ох, kokopapa, да, сетих се, че вече питах за това и ти ми беше отговорил. Crazy Embarassed bouquet

# 545
Ох, kokopapa, да, сетих се, че вече питах за това и ти ми беше отговорил. Crazy Embarassed bouquet

няма проблем, не знам успяхте ли да забележите табличката с най-доходоносните фондове в Капитал...
Ако забелязвате на 3 и 4-то място са фондовете, за които ви говорех Wink

# 546
Благодаря ти пак! bouquet
Ти какво беше казал за фондовете на ОББ? Нещо не ти харесваше, но какво беше? Гледам, че добре се представят.

# 547
Благодаря ти пак! bouquet
Ти какво беше казал за фондовете на ОББ? Нещо не ти харесваше, но какво беше? Гледам, че добре се представят.

Simple Smile Simple Smile Simple Smile
мда радвам се че се сещаш. Бях споделил че за мен фондовете на ОББ и ДСК са едни от отлично справящите се и читави компании. За съжаление за ОББ е хубаво да си клиент на банката, защото няма как да купиш дялове без разплащателна сметка. Тъй като аз съм клиент на ДСК избрах техните!

Попаднах на чудесен нов икономически форум, не знам дали е позволено да кача линк:

http://forumfinansi.com/threads/%D0%94%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF% … 0%D0%B5%D0%BC.55/

# 548
Ясно! Значи за мен е еднакво, и в двете банки нямам сметки, ще избирам в коя да си открия. Peace

# 549
изнервих се в онази тема за НИ  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil, Народа мрази някой да му казва, че не е прав!

Както и да е. Наскоро със семейството се сблъскахме с оправяне на наследство и стигнахме да земеделските земи. Хора, голям кошмар е това със ЗЗ. Дядото е имал някакви земи около Пловдив, които са разбити на 6 парчета. Нот. акт не намираме, земите - всяка с отделен арендатор, ренти не са търсени за миналата година, а може би и за по-рано! Сега трябва тичане, кметове, скици, арендатори..... и това за 20-25лв на дка(толкова давали в землището на селото). Иначе вече ни предложиха да ни изкупят земята за 650лв на декар, което спрямо рентата май показва 3-4% доходност?

Сега разбирам защо някои познати избират да си купят акции на Адванс Терафонд и да си взимат 5-6% дивидент без да се разправят с нищо!

# 550
изнервих се в онази тема за НИ  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil, Народа мрази някой да му казва, че не е прав!

По-скоро народЪТ мрази някой да използва манипулативна тактика при аргументацията на тезата си Wink

За Запад теорията учи (и практиката го доказва със статистика за десетилетия назад), че пасивната инвестиция в професионално управляван фонд може да донесе временни загуби, но в дългосрочен план е печеливша. У нас обаче практиката в последните 2 десетилетия учи, че нещата стават таман на обратно - от инвестиране на БФБ в краткосрочен план има печалби, но в дългосрочен план нещата излизат на загуба. И срещу този факт Кокопапа не може да противопостави никакви контрааргументи, подкрепени със статистика, а само сладки приказки. И затова го моля - нека покаже графики за движението на индексите на БФБ за последните 20 години, а не само да ми показва ръста за тази. Защото ръстът за тази вече е такъв, че който се е качил навреме на влака е спечелил, ама който реши сега да се качи много вероятно ще духа супата, когато големите играчи решат да кешират. Е, те може да не го решат още година, или две, ама не се знае кога това ще се промени.

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 12:10 от Черна станция

# 551
Скъпа ЧС, в тази тема ще ти отговоря с удоволствие, но в "онази" в която има хора неразличаващи ДПФ и УПФ и брокери плашещи се и не разбиращи другите активи - там опита ми бе достатъчен Wink

Най-големия инвеститор на всички времена казва, че е постигнал състоянието си като е спазвал едно просто правило: „Бъди алчен, когато другите ги е страх и се страхувай, когато другите са алчни“. Ето защо ще си позволя да се страхувам от инвестицията в НИ, когато всички в България разбират от нея, дават съвети и лапат заеми Wink. В момента предпочитам да съм алчен там, където другите ги е страх. Като почнат да разбират от акции и фондове след 2-3 години, тогава ще ме е страх и там  Joy Joy Joy.

С уважение към опита и годините ти ще ти кажа - НЕ СИ ПРАВА! Това че си се опарила, не значи че трябва да отричаш работеща индустрия в която има и десетки читави дружества.Става малко като англичаните дето казват, че всички българи са крадци и цигани. По твоята логика сега всички българи трябваше да обикалят улиците с торби с пари на гърба, защото 1997 всички се опариха от банкови фалити?!?! Няма такова нещо - човек си взима поука и става по-мъдър и внимателен, но чак да загърбиш цяла индустрия, защото не си имала познанията да усетиш балона и ти си купувала, когато е било време да продадеш?

Тъй като няколко пъти използваш думата манипулация по мой адрес искам да ти кажа, че и ти доста добре се справяш с нея. Първо в БГ индексите нямат дори 20г. история(както ти твърдиш) за да правиш такива проникновени изводи. Най-стария СОФИКС датира от 2001г., когато започва от 100пункта - сега 15г. по-късно е на ниво 650пункта, ти сметни колко са загубили вложилите преди 15г., за преди 20 нямам представа. Според мен вложилите тогава са на +500% без дохода от дивиденти!
Сега ще кажеш да ама имаше патенца като мен дето купиха на върха 2007 и ние сме още много обидени и смятаме че всичко е мафия и кражба. Ами има компании като Стара Планина Холд, Лавена, М+С Хидравлик, Хидравлични системи, Софарма трейдинг, Алкомет и други които са в пъти на по-високи нива от 2001 и 2007 година дори и това без изплатените дивиденти!

Във всеки бизнес има мошеници и съжалявам ако си попаднала на такива, но не плюй по всички. Ти може и в града на мечтите на Соломон Анжел да си инвестирала 1996 и пак да си загубила и на борсата е имало такива мошеници, като Васил Божков Черепа и Цветан Василев, но който не се е занимава с мафиоти си е направил добри печалби през годините!
Поздрави и Успех!

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 16:18 от kokopapa

# 552
Нямам намерение да споря повече. Пиши каквото искаш, инвестирай в каквото искаш и пр. Няма да ти обяснявам също, че курсът на акциите на БФБ няма общо с това как си работи една фирма. Пожелавам ти успех и да не натрупаш моя горчив опит.

# 553
kokopapa, по принцип не ме вълнуват ДПФ, но доколкото знам, не можеш да теглиш дори от тях.
Може, ако си 5 години преди пенсия. И за това не съм съвсем сигурна.
Но ти каза, че си към 40 годишен, значи си доста млад. Как си теглил? newsm78
И защо? Thinking
Нали идеята е да се събират за третата възраст?

# 554
Здравей Дева. Няма такова нещо - парите в Доброволното пенсионно осигуряване могат да се теглят по всяко време и винаги е било така. Тях може да почнеш или да спреш да внасяш когато прецениш. Аз използвах ДПФ като алтернатива на депозита дълги години, но излезе инф-я че Виена Иншурънс Груп се кани да продаде ПОК Доверие и започнаха да излизат имената на кандидат купувачите - Пеевски, Василев и някакъв руски олигарх и за това реших че тези няма да управляват парите ми. Бях натрупал около 10хил лв и 2012 или 2013 ги изтеглих. Разбира се бе ми удържан данъка, който си бях спестил при вноските от заплатата.
2015 убедих моята съпруга да си открие в една от големите компании и внесе там еднократно голяма сума, ами въпреки входната такса вече е на доста голям + в сравнение с банковите депозити.
Ето и доходността на ПФ за 2016 Wink

http://www4.fsc.bg/income.asp

Общи условия

Активация на акаунт