Витоша

• 24 567
  • 98
  •   1
Отговори
# 90
Да дам моя отчет за разходката из. Витоша. С 66 се качихме до х. Морени, оттам до Алеко и до връх Черни връх. Слязохме с лифта Витошко лале 2 и оттам обратно към х. Алеко. Може да се слезе до долу и с лифт.
Хареса ми и не беше трудно. Имаше много хора, предимно млади и с деца. Срещнах и бременни, видимо в 6-7 месец. Впечатли ме човек на около 80 г, който бягаш, като ни замина бяхме изминали 1/3 от пътя. На половината път го срещнахме като се връщаше, отново бягайки.
Слагам снимка от обичайна гледка по маршрута.

# 91
  • София
От мен идея за малко по-широко кръгче, изцяло в гора, подходящо за ветровити дни. Средно като трудност (в смисъл, че за малки деца идва в повече):

Златни мостове - хижа Бор (покрай Елица) - хижа Планинарска песен - Кумата - Еделвайс - Офелиите - Панчо Томов - Златни мостове.

Да похваля района на Златните. Никога не съм го харесвала, но сега беше чисто, спретнато с хубави заведения. Голямата ми похвала е за Кумата. Вътре чисто, топло, има изобилие от храни и напитки. Даже уцелихме промоция 4 бр. крем-карамел на цената на 3.

Красиво е на Витоша. Тази година калините са особено впечатляващи.

Приятни разходки!

# 92
От мен идея за малко по-широко кръгче, изцяло в гора, подходящо за ветровити дни. Средно като трудност (в смисъл, че за малки деца идва в повече):

Златни мостове - хижа Бор (покрай Елица) - хижа Планинарска песен - Кумата - Еделвайс - Офелиите - Панчо Томов - Златни мостове.
Ние сме правили с деца част от този маршрут, но в обратна посока, а именно:
Златните мостове - Еделвайс - Кумата - Зл. мостове.
По този начин най-стръмната част от маршрута Кумата - ЗМ е само спускане.

# 93
Някой ходил ли е скоро по маршрута от Княжево до Златните мостове? Мислех да се разходим в хубавото време,но чета, че от април била заградена като частен имот. Ако някой има актуална информация моля да сподели.

# 94
  • София
Минава се.

# 95
Наскоро направихме този кръгов маршрут и е много приятен, вкючително и за деца. Ходи се основно в гора, така че е подходящ за по-топло време. Тук е описан много добре, като трябва да се внимава при отбивката на Лалето. Има един мост в ниското, по който трябва да се мине.
Тук е описан много добре: https://mypalette.info/2021/07/11/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE … 1%80%D1%83%D1%82/

Подсещам хората да си правят планинска застраховка, независимо че е за Витоша, тъй като имам много приятели планински спасители и те редовно споделят, че хората са неподготвени за планините и нямат застраховки.

Ние ползваме www.parana.bg, които даряват средства от всяка застраховка на ПСС.

# 96
Здравейте, има ли приятна хижа или хотел за отсядане за 2-3 нощувки на Витоша? Не търсим ски писти, а приятно място за разходки и пренощуване.

# 97
Разгледайте инфото за Звездица. Не сме спали там, но често ползваме ресторанта им, мисля че условията в стаите са Ок.

# 98
Здравейте, какви са възможностите за по-лесно стигане до Черни връх? Има ли към момента работещ лифт?

Общи условия

Активация на акаунт