Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 19 та част

• 114 241
  • 706
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте.
Много се изненадах и притесних. На мама шефката дъщеря й учи в момента трудово право. И сега мама ми каза, че това момиче й е казало следното. За ТРЕТО ДЕТЕ майчинството не е 2 години, а само 6 месеца. Това дава държавата. Моля ви кажете вярно ли е. Аз чакам трето дете. Не разчитам на парите, но поне мога да съм вкъщи да гледам децата.

# 136
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
И сега на мама "правистката", ако цитира закон и член колко хубаво ще стане...Иначе са пари на вятъра за образование.Няма такова нещо в текущото законодателство.

# 137
Знаете ли тази помощ за бременност в размер на 150 лв при какви условия се полага ?

# 138
Здравейте.
Много се изненадах и притесних. На мама шефката дъщеря й учи в момента трудово право. И сега мама ми каза, че това момиче й е казало следното. За ТРЕТО ДЕТЕ майчинството не е 2 години, а само 6 месеца. Това дава държавата. Моля ви кажете вярно ли е. Аз чакам трето дете. Не разчитам на парите, но поне мога да съм вкъщи да гледам децата.
Това момиче не учи трудово право, а просто мама му плаща да вземе диплома. От 2015 г. няма ограничение в поредността на децата при отпуск за гледане на дете до 2 год. възраст. Преди да отпадне ограничението беше за 4-то и нататък дете.

# 139
Благодаря много

# 140
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Знаете ли тази помощ за бременност в размер на 150 лв при какви условия се полага ?
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/bemennost/

# 141
А знаете ли колко ще е данъчното облекчение за деца през 2017. Тази година беше 20 лв на дете.

# 142
А знаете ли колко ще е данъчното облекчение за деца през 2017. Тази година беше 20 лв на дете.

Пак е толкова.

# 143
  • гр.София
Пак си е 20 лв.

# 144
Здравейте моя близка приятелка ще има бебе след 7-8 месеца има трудов стаж около година и половина но от около 6 месеца е безработна може ли да се направи нещо че да получава повече от 1 година майчинство ако мога да попитам . Благодаря ви предварително и поздрави

# 145
Здравейте моя близка приятелка ще има бебе след 7-8 месеца има трудов стаж около година и половина но от около 6 месеца е безработна може ли да се направи нещо че да получава повече от 1 година майчинство ако мога да попитам . Благодаря ви предварително и поздрави

Трябва да я назначат на трудов договор фиктивно, като тя поема осигуровките, за да може да получава майчинство от НОИ две години.

# 146
Здравейте,  нямаме брак с мъжа ми и аз съм си на стария адрес още , съответно взимам 37 лв ...Но искам да си сменя личния лекар, (много ми е далече )с някой от поликлиниката до сегашния ми адрес ...ще ми спрат ли въпросните 37 лв, тоест  има ли връзка между двете, така да се каже .Simple Smile

# 147
  • Пловдив
Здравейте,  нямаме брак с мъжа ми и аз съм си на стария адрес още , съответно взимам 37 лв ...Но искам да си сменя личния лекар, (много ми е далече )с някой от поликлиниката до сегашния ми адрес ...ще ми спрат ли въпросните 37 лв, тоест  има ли връзка между двете, така да се каже .Simple Smile

Смяната на личния лекар няма отношение към детските

# 148

Пак е толкова.
как се прави

# 149

Смяната на личния лекар няма отношение към детските
Да, малко смешно звучи и не го обясних добре, но блягодаря!

Общи условия

Активация на акаунт