Клуб на анонимните хипохондрички

• 82 417
  • 804
  •   1
Отговори
# 135
Elfreya същото получавам и аз, първо си мислех, че събирам границите на кръвното, но после реших, че имам тумор в главата, вързала съм си червен конец и ММ ме спира да ида на ЯМР.
Не знам какво е това нещо...и аз си мисля такива ужасни неща и ми се иска да спре просто да ми става така, а най-лошото е, че се засилва, когато мисля за това. И, когато обяснявам на някого за тези световъртежи като чувство на потъване и тн и ми казват, че не са изпитвали такова нещо, още повече се паникьосвам Sad попринцип съм много тревожна и се надявам да е от вътрешна тревога и стрес, а не да е нещо лошо и страшно...ох!

# 136
Елфрея, ти нали беше ходила на лекар? Според мен е на нервна почва и аз бях така, само че потъванията бяха по продължителни. Мента, глог и валерян.  Йога. Психолог за да пребориш тревожността  Hug

# 137
Благодаря ти, Алечка! Значи не съм сама 💛 това ме успокоява... хубава нощ, момичета! Simple Smile))и нека утре е прекрасен ден Simple Smile)))

# 138
  • София
Това с пропадането и де реализацията го имам много често. Даже лежах в неврологията на ИСУЛ и хората ми обърнаха много внимание. Няма физиологични причини. Само нерви.

# 139
Това с пропадането и де реализацията го имам много често. Даже лежах в неврологията на ИСУЛ и хората ми обърнаха много внимание. Няма физиологични причини. Само нерви.
Моля се да е от нерви, защото е много плашещо! Направо много ме успокоявате, момичета!  bouquet

# 140
От доста време се самоуспокоявам по отношение на нещо, което ме притеснява у бебето.
Помните, бяхме в болница преди месец и половина, само с повръщане, без нищо друго.
Няколко дни след като ни изписаха, взе да вдига около 37,5-37,3 температура, единия ден отказа да се храни.
На прегледа установиха зачервено гърло, след взет гърлен секрет (2-3 часа след като е ял) излязоха стрептококи. Кръвните изследвания бяха ок.
Докато чакахме резултата от гърления секрет пи 5 дни Суметролим, после някакъв друг изписан от антибиограмата. Пи го 10 дни, изчакахме 3-4 дни и взехме нов секрет, час и нещо след като е ял, лекарката каза, че най-вероятно резултата няма да е достоверен, защото трябвало на гладно (кой да ми каже). Crazy
На следващият ден аз си му взех сутринта у нас, не знам колко съм успяла, но поне беше на гладно, занесохме го в друга лаборатория.
И двата секрета бяха чисти, междувременно се върна и нашето си джи пи, коментирах това с нея и тя каза, че мога да се доверя на резултатите.
Да, обаче от края на юли, та досега си вдига от време на време 37,3, понякога 37, понякога няма.
Лекарката каза, че го отдава на избиващите зъби, обаче не е нормално според мен толкова време да има такава Т.
Иначе е жизнен, храни се, играе си, лиги текат като река, кисел е понякога, нощем приревава, но нали всички казват зъби.
Притеснявам се, кажете какво да правя?
След 2 седмици става на годинка, пак ще правим ПКК и урина.

# 141
Онли год, не бих се наела да давам съвети за бебче. Само ще споделя, че майка цял живот си е с темп.около 37-37.3. Случвало се е да я мери напълно здрава, пак си е толкова. Не знам дали е постоянно явление и дали от дете си е така. Просто ми е направило впечатление.  И аз понякога като премеря ми е 37. Игнорирам, защото за мен това не е отклонение от нормата, но все пак съм голям човек.

# 142
 Elfreya, как е щит. жлеза.

Тinkerbell88, с кортикостероид ще мине... временно. Със същия успех, но поне не вреди пробвай да се мажеш със смес от кокосово масло + масло от чаено дърво. Пропорцията, която ползвам е на 1 супена л. течно кокосово масло 5 капки масло от чаено дърво. Разбърквам си количество в 1 бурканче и мажа при нужда 1 дневно, вечер. Мирише силно, но не цапа. ДА СЕ ПАЗИ ЛИЦЕТО И ОЧИТЕ ОТ СЛУЧАЙНО ПОПАДАНЕ.

# 143
Kaktus s usmivka, изследвах я преди месец и половина - всичко е наред, а преди 6 месеца изследвах и антитела и те са супер. И кръвните ми изследвания бяха без отклонения. Затова се чудя какво е това...баща ми почина преди 3 месеца, мисля си, надявам се да е някакъв стрес, който излиза така...като цяло ми е замаяно напоследък и съм се вкарала в какви ли не филми :/

# 144
Досега четох за левкимията...
Пише че симптом е потенето, той се поти много по главата, кръв от носа, оня ден като му чистих нослето имаше по клечката за уши, но на следващия ден нямаше вече.
Иначе си яде, активен си е, само вечер дето става крив и плаче преди да легне.
Не мога и да разбера дали не са му подути лимфните възли, но не ми се струва.
Полудявам ли?
Сърцето ми е свито и ме избива на рев, а ММ се дразни и се караме.

# 145
Досега четох за левкимията...
Пише че симптом е потенето, той се поти много по главата, кръв от носа, оня ден като му чистих нослето имаше по клечката за уши, но на следващия ден нямаше вече.
Иначе си яде, активен си е, само вечер дето става крив и плаче преди да легне.
Не мога и да разбера дали не са му подути лимфните възли, но не ми се струва.
Полудявам ли?
Сърцето ми е свито и ме избива на рев, а ММ се дразни и се караме.

Виж Онли, ние сме хипохондрички и все смятаме, че има нещо ужасно, което лекарите НЕ забелязват, а то тихомълком расте ли расте.
Всеки лекар първо отхвърля страховитите диагнози и за твоето дете са направили това - може да си убедена. За малките деца Т до 37,3 не се води тревожна. Също така не съм убедена, че я мериш правилно. Детето трябва да не се е движили поне 10-15 минути, да не плаче докато я мериш. Направи си дневник и я мери сутрин, обед и вечер в един и същ час. Мери и твоята паралелно, за да следиш изменението през деня.

Ако имате кръвна картина през това боледуване то няма как да не забележат ако има левкемия.

Обръщаш хипохондрията към детето и правиш огромен пожар, от нещо което не един лекар ти казва, че може да се приеме за нормално здравословно състояние. В момента можеш да си повтаряш "В момента всичко е наред!" И наистина е така! Детето е здраво - изследванията са добре и Т не е показател сама по себе си за нищо.

Повечето деца се потят обилно. И не е признак толкова за левкемия, а за пневмония. Това за еднократно кървете на нослето не е нищщо, ама нищо. И моля те не чисти нослето с клечки за уши - така му навреждаш.

Според мен - отиди на частна консултация и преслушване на дробчетата с добър педиатър и ако и там кажат - ОК е трябва да го приемеш и да остане набюдение и молитви  Hug

Вярвам, че сте здрави  Hug

# 146
Доре, права си за всичко. Много ти благодаря!
Притесняваме тая Т, защото от малък му я меря и се върти около 37.
Не знам вече на кой лекар да вярвам и къде да го водя.
Все отлагам среща с една млада педиатърка, живее на близо, лекува детенцето на моя приятелка, която е доволна.
Май ще се запозная с нея съвсем скоро.

А за нослето, чистя го с клечки само ако се вижда нещо за чистене, иначе с физиологичен разтвор и аспиратор действам.

# 147
Only God can... Аз също съм вдигала температура и като малка, и дори сега, 37 и 1, 2, 3 не е висока температура и зная, че е свързана а индивидуалността на организма ни. Малките деца вдигат по-бързо температура от възрастните и стискам палци всичко да е наред и да се успокоиш бързо. Знам какво ти е, тъй кати всички тук се шашкаме от понякога дори на пръв поглед маловажни симптоми. Пожелавам ти спокойствие и детенцето да спре да поддържа температура 💛

# 148
Момичета, едно от лошите неща на моята хипохондрия е, че я првхвърлих на дъщеря ми. Не мога да си го простя и се чудя какви мерки да взема! Едва ма 6 е, а все нещо я боли Sad... Only, в този ред на мисли, успокой се! Виж какво е задушно и топло времето, как няма да се поти. Децата дори и малки усещат нашите тревоги и им се отразяват. Недей чети в интернет!

# 149
Сбъдва се най-ужасния ми кошмар.Оставам без диагноза.
Пия 7 дни антибиотик,ще пия още 10.Трябваше да има облекчение,но няма никакво,даже по-зле стана.
Ходих днес пак на лекар,бях изпила 1 л вода,за да види има ли камък и се оказа,че няма...
Казах му,че имам гинекологични проблеми и колит,дали не е от тях-каза от колита е възможно,да търся гастроентеролог.Каза,че няма тумор и камъни в мехура,успокои ме малко,но пък от какво е тази тежест  #Cussing out Страх ме е,предния път преди прегледа вдигнах температура от страх,гадеше ми се и получих диария,днес успях да пречистя стомаха отново  Confused И овулация нямам,а трябваше изследвания да пусна пак.Просто си се оплаквам,не обръщайте внимание.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт