Клуб на анонимните хипохондрички

• 82 421
  • 804
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна
До колкото сачсъм чувала се прави имуноглобулин на майката,пък важно е мисля и набащата резултата.Малко по спокойно ,ще питаш следящият ти гинеколог

# 751
Да ама се биело в 28г.с ами до тогава... Crazy Правели се някакви изследвания дали образуваш анти тела, звънях в една лаборатория те ми казаха че имало много анти тела и незнаели за какво става въпрос... на преглед съм чак на 20ти...

# 752
  • Варна
До тогава чакаш ,след като.има срок кога се правят чакаш.Няма да се случи нищо лошо на бебето спокойно

# 753
До тогава чакаш ,след като.има срок кога се правят чакаш.Няма да се случи нищо лошо на бебето спокойно
Дано... Praynig Защото какви неща изчетох... не ми се говори направо... Crazy

# 754
Вие да не ме забравихте Laughing
Преди година си биех едни инжекции за имунната система, подкожно, в рамото.
Сега на мястото имам бучка, болезнена, колкото грахово зърно.
Шубе ме е, ама все отлагам ходенето на лекар. Sad
Аз също имам бучка на десния бут след инжекции с кортизон. Обясниха ми, че няма шанс да се разнесе. Трябвало е веднага след инжекциите да се действа. Сега вече тъканта се е променила, но това не е повод за паника. Поне това!  Mr. Green
 Последното при мен е, че едно кафяво петно, което имам в косата (няколко сантиметра нагоре между ухото и слепоочието) се уголемява. Ходих за него на дерматолог през юни и ме увериха, че е "нищо сериозно", обаче ми се струва, че нараства.   Rolling Eyes
Вашите бучки болезнени ли са?
Днес до към 10 ме боля цялата лява ръка, ама зверски.
Хванах се да мия хладилника и ми мина, ама все го мисля.
Дали може да е от бучката?

# 755
Вашите бучки болезнени ли са?
Моята бучка ме боли леко само при притискане. Напипах я случайно около година след инжекциите. В началото и аз се чудех какво е това, но майка ми - мед.сестра с 20год. стаж в хирургия, ми обясни защо се е получила.
Сигурна ли си, че ръката ти те боли заради бучките? Болката може да има друго обяснение. Може да е неврологична, от преумора, дори от много притискане и опипване. Консултирай се с лекар, но без да се притесняваш, защото ако е след инжекции най-вероятно е променена тъкан, при недобра резорбция на лекарството.  Напълно те разбирам, защото и на мен ми се е струвало, че дадена част от  тялото ме боли при прекалено вторачване в нея.  Hug

# 756
Милички, от една страна се радвам, че толкова много време ме нямаше (имах сериозно подобрение), от друга се извинявам, че ви оставих, а сте страхотни  Heart Eyes

Та да ви кажа, Тритикото, което попийвам от близо година, макар и в намалена доза, взе че даде ефект. Изкарах едно почти изцяло безгрижно и весело лято. Е, заради всичките ми паники и неадекватно поведение миналата зима (оказа се, че са ме усетили), ме уволниха Април и до тази зима бях без работа. Кофти е, понеже аз им споделих какъв проблем имам и ги помолих за разбиране, а те ме изгониха, но такива са хората. Това взе, че се оказа супер полезно за психиката ми, а и заради хубавия ми стаж и заплати, от борсата получавах много пари и купона беше на макс  Simple Smile Сега започнах нова работа..

И какво да стане... в Неделя изкашлях някаква кръв. Веднага се само-прегледах: гърло, сливици, венци, нос. Докъдето можех да бръкна и да погледна. И си помислих всичко най-ужасно, плюс и аз изрепетирах прощална реч в главата си. И все едно се върнах година назад. Не спах цяла нощ, терперих от ужас. Това гадно нещо се случи няколко пъти още до Понеделник сутринта, за да се побъркам тотално. И сутринта, разбира се, бях първа линия в Токуда, в 7:30. Рентген бял дроб- чист. Рентген носо-глътка - чист. На кръвните имах завишение от 10,5 на 10,8 на WBC, малко завишение на GRAN, занижение на левкоцити и повишена кръвна захар. Пак с много малко. Казах им, че съм яла вафла преди изследването и те ми казаха, че е малко отклонението в показателите и може да е предизвикано от обикновена настинка.

Та, бях там цял ден. 600 лева (факт е, че да си хипохондрик е скъпо хоби  Laughing), 6 доктора, какви ли не прегледи и накрая се прибрах с рецепта: сироп за кашлица, алергозан и Витамин Ц. Кръвта откъде е идвала - освен да метнем един боб, така и не разбрах. Обаче пустия му панически страх е до тавана! Сега ходя и плюя трети ден в мивката насила и си изследвам плюнките и кашлицата като дедектив. А и мисля, че в момента имам кашлица (каквато нямах в Понеделник), защото пия сиропа за кашлица. Не знам дори защо ми го изписаха. Като активна пушачка така си изкарах акъла, че съм пушила по половин цигара на ден. И със сигурност ще спра окончателно. И нещо интересно. Докато бях в нас- ще се мре 100%, влязох в болницата и дори преди първия преглед, вече бях на половина по-спокойна и дори се шегувах с персонала и се смеех. Ама няма как да се пренеса да живея в болницата.

Докторите ме гледаха ококорени как сама си разчитах резултатите, как бях наясно с какви ли не неща. На едната лекарка си признах, че страдам от паническо разстройство, но този път съм с реална причина на лекар (като никога  Laughing)

Уф, дайте едно рамо, че пак почвам с глупостите. Не знам защо Януари-Април се чувствам като обречена.. Осъзнавам колко е глупаво постоянно да мислиш какво БИ МОГЛО да стане. А то почти винаги не става каквато я мислиш  Thinking

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 22:39 от Alina12

# 757
Милата!Аз съм хипохондрик откакто се помня, съвсем сериозно, филмирам се още от дете.Тази зима изкарах вирусна пневмония и също имах кръв в храчката.Казаха ми, че се пукат капиляри.Ако имаш проблем с венците също може да е от там.
Аз пък много си чопля ушите и сериозно съм възпалила лявото.От там ме боли надолу и настрани към шията.Диагнозата няма да ви я казвам, ама все опипвам за възпалени лимфни възли.Започнах Хюмекс грип да пия и имам подобрение.Явно е и нещо като настинка.

# 758
Alina 12  разбирам те напълно , преди време при лека настинка изкашлях кръв, бях на работа  и направо щях да припадна от ужас, тръгнах си веднага и отидох при личната ,обеснявам какво е станало и от нейна страна никаква реакция , тогава разбрах че явнo не е толкова страшно колкото си го представях .
Сега разбира се аз  съм в нов филм  Grinning , както бях писала преди време  минах през хистероскопия за премахване на полип от матката , нищо притеснително , сега чакам първата си менструация след операцията, но  ми закъснява една седмица , което не е типично за мен , а и лекарката каза, че не би трябвало да имам изменения в цикъла, та съм в паника и се чудя дали да и звъня  newsm78  може би е от стреса около операцията , но аз си се притеснявам .
Alina  много хубаво го каза - да си хиподонфрик е скъпо хоби  Laughing

# 759
Алина, няма да се даваш, момиче, не прави крачки назад!  Hug Нищо чудно да кашляш от сиропа.

Връзката между сезоните и ПР и аз я наблюдавам във себе си. Най-дълбоките ми дупки винаги са били през зимата.
От една страна го отдавам на липсата на положителни емоции. Заради студа лично аз силно ограничавам социалните си ангажименти, просто гледам да се прибера у дома на топло. Липсата на слънце ме смазва буквално.
От друга страна се замислям сериозно да започна да пия витамин Д и магнезий.

Иначе и аз изкарах една пневмония. Естествено, бях решила, че ще умра. Не умрях и се радвам, че не успях да се плъзна към дълбоката дупка на страха, от която няма излизане.

# 760

Последното при мен е, че едно кафяво петно, което имам в косата (няколко сантиметра нагоре между ухото и слепоочието) се уголемява. Ходих за него на дерматолог през юни и ме увериха, че е "нищо сериозно", обаче ми се струва, че нараства.   Rolling Eyes

Възможно е да е хормонално петно. И аз имам такива от години , в основата на косата на челото.
Не съм им отдавала значение.

# 761
Алинке, а дали пък не може да е била кръв от венеца?

Nanami, дядо ми е с кожен рак и да ти кажа бая съм изчела. Това, че петното расте нищо не означава. Проблем е ако започне изменение и надигане на кожата.

Аз съм в джаза и чакам резултати от цитонамазката. Тъй като имам кафяви прицапвания, когато им скимне, съм ни жива ни умряла в чакане на резултата. Леле тези профилактични прегледи ми вземат години от живота със стреса.

# 762
Дорис не се притеснявай излишно , ако имаше нещо сериозно лекарката щеше да го види и по време на прегледа , причини за зацапвания знаеш ,че може да са от какво ли не, не е хубаво да ги има, но причината за тях може да бъде и нещо безобидно  Peace

# 763
Доре и аз съм със зацапвания от няколко години.Преди и след цикъл от по няколко дни.Мисля, че наистина виждат ако има проблем.МиналатА година цитото ми беше с отколонение, обаче лекаря каза че е възоаление и се оказа прав.След лечение даде втора група.Аз миналия месец трябваше да ходя а още отлагам.Откакто изкарах пневмонията от мн. Лекарства ли но зацаоването стана съвсем дългоооо.Два дни цикъл и по пет зацапване, преди и след него.

# 764
  • София
Цоп и аз тук. Не обичам да ходя на прегледи. Болки в ребрата и под лъжичката ме заставиха да отида на лекар -вътрешни болести. Диагноза - камни в жлъчката. Обаче - почти постоянно ме боли областта около слънчевия възел и точно срещуположната част на гърба. Та се чудя дали нямам и гастрит, или язва, знам ли... В сряда ще ходя на коремен хирург, но той дали ще може да каже  newsm78  Някой да има опит с подобна болка?

Общи условия

Активация на акаунт