Клуб на анонимните хипохондрички

• 82 415
  • 804
  •   1
Отговори
# 780
Знаете ли за някой който си е махал бенки при лекар , казали са му че всичко е наред, но после да се е оказало друго ?

Знам за обратното. Майка ми  махна преди 20 години, доста голяма, изпъкнала бенка. Беше някакъв вид карцином, но не меланом. Вече толкова години минаха, а тя няма проблем.  Мисля, че опитните лекари преценят доста точно само по вида на образуванието. Аз също имам много бенки. Понякога се поддавам на страхове, но се старая здравия разум да надделее. Стискам палци при теб всичко да е наред! Не бързай да се даваш толкова лесно!  Вероятността да е злокачествено е много малка, но времето,  което прекарваме в страхове и нерви е безвъзвратно загубено.  Hug

# 781
Наскоро четох за футболист на който са премахнали една, уж по естетически причиниНе са я изследвали[/b].Сега има разсейка и се оказало че от бенката тръгнало всичко.Пак съм джаза.

Как са му я премахнали ?
Защо не са я изследвали ?
След колко време разсейки ? Малеее ... Ужас! А сега как е ... пише ли ?

Дорис ми бе дала най-добрия съвет: не чети и не вярвай на нищо написано в нета. Права е много, въпреки, че понякога пак си позволявам да чета, но пресявам. А и не знаете как е точно представено инфото, кой казал, кой написал, кой разбрал, кой не разбрал. И дали е така изобщо!

# 782
Наскоро четох за футболист на който са премахнали една, уж по естетически причиниНе са я изследвали[/b].Сега има разсейка и се оказало че от бенката тръгнало всичко.Пак съм джаза.

Как са му я премахнали ?
Защо не са я изследвали ?
След колко време разсейки ? Малеее ... Ужас! А сега как е ... пише ли ?

Спри се  Stop
Опитай да мислиш позитивно. Бенките са били добре - без рани, корички и язви. Лекарят е презенил, че са ок и вероятно е така. Все пак незабравяй, че днес десетки хора ще загинат от нелепи инциденти като подхлъзване в банята. Малък риск винаги има, но мисли и се моли за хубави резултати. С теб сме!  Hug

Разкажи как се махат тези бенки? Щерката има една на лицето. В началото казаха, че е мастна поричка и опитахме да я изгорим,а тя стана по-голяма и по-кафява. Сега ме е страх да я горят. На теб как ти ги махнаха?

# 783
за секунда Д-р Ботев ги резна на нивото на кожата ( бяха повърхностни . изобщо не боля ... аз сум с висок праг на болка , но всичко беше добре ) и после с някаква машина обгори мястото , бенките взе за хистология по мое желание , но сега ме е страх какво ще излезе на хистологията и нали сум хипохондричка та се чудя дали да не я проверя на още едно място  Sad .
на другия ден си бях на работа , а сега вече имам и корички ,които ще чакам да паднат , но хистологията докато излезе получавам през час ПА  и никакво успокоително не ми деиства .
И аз ще водя децата ,защото имат бенки по рождение , на малката щерка е голяма ,колкото от тези големите ягоди по пазара

и моите бяха на лицето ще ти пратя снимки на лични че тук ме е срам  Embarassed

отиди на преглед при Ботев на мен той ми каза , че от козметична

# 784
Убедена съм, че всичко ще е наред с теб  Hug Благодаря, че сподели.

# 785
незнам хипохондрия ли е , но много съм притеснена
чаках вчера хистология на бенките - не била готова  Cry
вечери и сутрин  кашлям ( през деня НЕ, даже и да искам то не ми се кашля  ) И сутринта в една от храчките ми .... нали се вглеждам подробно видях малко кръв много малко колкото върха на топлийка но видях със сигурност и сега съм в джаза ... изпражнението и то не както трябва ,беше жълто ( но  напоследък нямам апетит и вчера съм изяла един банан през деня ,а вечерта  една салата с риба тон с малко хляб .
леле помагайте случвало ли ви се е нещо подобно ... на лекар не искам да ходя за сега че ме взимат за луда вече  Crazy
не намирам и нова тема за бенките ( освен стари теми ) за да питам там

п.п. иначе раничките си зарасват супер успешно
температура нямам ( мерена с няколко термометъра за по сигурно  ooooh! )
дасайте съвети моля ви!

п.п.п. може ли да имам нещо сериозно , а да нямам температура ... ама че въпрос ама толкова ме е страх ...

Моля се всичко да е добре !

# 786
Ами да ти кажа, специалистите, които гледат "материала" са малко, и неспешните чакат. Понякога чакат много. Това е положението. Нищо лично към теб, нито страшно, но се чака.

# 787
  • Mediterraneo
Я, на каква тема попадам, тъкмо като за мен  Blush

Миналата година лятото яко се филмирах, напипвайки уголемени лимфни възли отзад на тила и по лявата част на шията си. Ходих на лекар, нормално било, нямало нищо притеснително, но настоях и ми пуснаха пълни кръвни изследвания, които се оказаха изцяло в норма. Постепенно се прибраха възелчетата, остана ми само едно на шията.
Добре де, но преди 2-3 месеца напипах едно мъъъъничко топченце, ама наистина пренебрежимо мъничко, някъде около мишницата. И отново влязох в джаза. На това отгоре лявата гърда ме наболява отвреме навреме. И се започна денонощно опипване, на сухо, на мокро, легнала, пред огледалото, карам ММ да ме опипва и оглежда постоянно  ooooh! ooooh!
Онзи ден ходих на гинеколог за цитонамазка и се разприказвахме. Прегледа ме мануално( гърдите) и абсолютно отсече, че няма нищо никъде. Но за мое успокоение ме праща на ехограф( това чакам, кога ще стане, не се знае, тук нещата се бавят с месеци понякога). Предполага, че болката в гърдата е по- скоро хормонално, но ще го говорим след ехографа.

# 788
svetlinar, има ли вече хубави новини  Hug Слънчице, не ми се сърди, но за да се стабилизира нервната ти система е необходимо малко успокоителни да пиеш. Алора вечер или симпатил по схема - ей така за оправяне на настроението.
Относно кашлянето и точицата кръв ... дали е възможно да имаш глисти? Техния жизнен цикълминава през белия ни дроб и е така с непостоянна кашлица, кожни проблеми понякога, нервност и т.н. Не е задължително да те сърби на някое място.

Тарталета, а добре си ни дошла в темата.  Hug То да ти кажа от много опипване може ти да си увелииш лимфните възли в областта на подмишницата и гърдата. Болката в гърдата е вероятно невралгична или мастопатична. Това дето си го напипала къде по-тоно е? Колко е голямо - леща, грах, лешник?
А кога ти е последната мамография и последната ехоградия на гърдите?

# 789
  • Mediterraneo
Леща  Laughing От най- дребната  Mr. Green Ама си е там. Три пръста под мишницата, няма общо с гърдата, защото докторът дори не опипа там. Последно ехограф( единствен всъщност) правих точно преди 2 години. Мамография нямам правена. Тук няма да ме пратят на мамограф без нищо от ехографа( дано, де!), защото съм по 45 години. Иначе на частно ще ми изкъртят главата с около 250 евро.

# 790
Тарталета, относно лимфните възли, моето дете има два, колкото грахчета отзад на врата.От малка, след прекарана инфекция и си останаха.Поприбират се, ни при настинки, грип се уголемяват и я болят.Според лекарите, нищо сериозно, така щели да си останат.Вярно си е, има ги от десет години.А при мен преди доста години се появи топченце, само, че над гърдата в посока шията.Малко, колкото леща, от най- малките WinkДоста време си го носих, накрая детето ме натисна с лакът и се уголеми буквално за часове.Колко рев изревах при мамолога, не е истина.Оказа се липом, който се беше възпалил.Резнаха го, но на третия месец се запълни отново.

# 791
  • София
Момичета, случвало ли ви се е, като преглъщате по-твърда храна, да усещате засядане на храната и дори  болка към гръбначния стълб? Чудя се нанерва почва ли е, или е друг проблем.

# 792
Момичета, случвало ли ви се е, като преглъщате по-твърда храна, да усещате засядане на храната и дори  болка към гръбначния стълб? Чудя се нанерва почва ли е, или е друг проблем.

Вероятно е на нервна почва. Има ли нещо сериозно, което те тревожи?
Ако обаче продължи седмица още е редно да се погледне да няма възпаление.

# 793
  • София
Вероятно гастрит.

# 794
svetlinar, има ли вече хубави новини  Hug Слънчице, не ми се сърди, но за да се стабилизира нервната ти система е необходимо малко успокоителни да пиеш. Алора вечер или симпатил по схема - ей така за оправяне на настроението.
Относно кашлянето и точицата кръв ... дали е възможно да имаш глисти? Техния жизнен цикълминава през белия ни дроб и е така с непостоянна кашлица, кожни проблеми понякога, нервност и т.н. Не е задължително да те сърби на някое място.

Thinking резултат няма , и глисти нямам ... сега се дера и опитвам да кашлям и изхрача за да видя дали има пак точица кръв , но па то сега не ми се кашля  Confused нема угодия
не пускайте палците че си чакам хистологията и това ме побърка вече тотално ... то бива бива ама ...  дано поне всичко да е добре bouquet

п.п.  но иначе съм първа убавица без бенки  Mr. Green
дано да са ми добри , дано да са ми добри  Praynig

п.п.п. даи схемата на този симпатил ( харесва ми и името му ) , на психолог няма да ида , че те са по ъъъ ... неискам да ходя , ходих на двама никаква файда  само разход и нищо
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА - ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ , ДЪЛГОЛЕТИЕ  , УСПЕХ И ... С П О К О Й С Т В И Е !!!

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 12:15 от svetlinar

Общи условия

Активация на акаунт