Искам да кажа ... (85)

• 71 417
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Имам, ама студена диня нямам в къщи. А освирепях, не мога тепърва да купувам и да я чакам.

# 541
  • София
тя, Екс
Скрит текст:
има двор с бостан
Laughing
браво за разходката Peace

mariat, не разбирам от десерти, но си мисля, че е по-добре да го поръсиш вече охладено.

# 542
Значи, вичко ще ви кажа бе, само спокойствие:

За целулита: спорт, мнооого вода, безсолно ядене по възможност, намаляваш въглехидратите. И все пак бих препоръчала и нещо за мазане към горните неща - Кройтерхов, първо серум за 14 дни, после гел. Но много пари, неприятно (глагола, не финикийските знаци, имам предвид). Обаче на фона на спорта, водата и безсолието... в синхрон е  Mr. Green

И тирамису за целулит (много добре ми се получава  bowuu), а по другата тема - всичко може да се набави от Лидл  Laughing
Скрит текст:
2 пакета савоярди;
5 жълтъка (белтъците не ползвам, защото се притеснявам да ги ям сурови, особено, когато ги давам и на други хора. Иначе оригиналната рецепта е белтъци);
100 гр. захар + 2 с.л. (захар може да сложите още малко, според вкуса е, на мен така мие  добре)
100-120 мл Амарето
500 гр. маскарпоне
малка животинска сметна
хубаво какао

В 150 мл. горещо кафе се добавят 2.с.л. захар + 20 гр. амарето и се оставя да стане топло, но не хладко.
Слагате една голяма тенджера с вода да кипне.
Разбивате, докато чакате кафето да се охлади, 5 жълтъка със 100 гр. захар, докато утроят обема си с миксер в метална купа . Като ги разбиете добавяте 100 мл. амарето и смесвате добре, тази смес я слагате на водна баня (тенджерата с водата) и бъркате със силиконова шпатула (или каквото имате, но това ми е най-удобно на мен) в една посока постоянно, докато не се сгъсти крема. Това ще отнеме около 10-12 мин. Като се сгъсти, махате купата от водната баня и я слагате в друга купа с ледена вода (най-добре и лед) да охладите сместа и пак бъркате няколко минути).
Разбивате сметаната - най-добре я сложете за 30 мин. в камерата, по-трудно се разбива животинска сметана да знаете, но така до сега не съм имала фал. С растителната се променя вкуса, бие на много сметаново, не ми хареса като пробвах. Сметаната замества белтъците - ако не ви е страх, разбивате белтъците на сняг и не слагате сметана. За да се разбият белтъците купата трябва да ви е чиста и суха, както и бъркалките - задължително. Капвате 2-3 капки оцет и става  Peace
Към охладения крем добавяте разбитата сметана и смесвате, след това и маскарпонето. Специално за маскарпонето ви съветвам да не ползвате миксер, понякога това го втечнява. Разбъркайте на ръка  Peace

И после топите за секунда от захарната страна савоярдите (попиват бързо, после ще се доовлажнят, не ги мислете, не трябва да са накиснати) и редите ред от тях на дъното на тава (моята изглежда така и е точно) - крем - пак натопени савоярди - крем и трябва да завършите с крем. Стават два реда савоярди, доколкото се сещам. И оставяте тирамисуто за 1 нощ, задължително, за да стане му трябва време. Преди сервиране го поръсвате хубаво с какао и воала  Peace Пробвах и тирамису в чашки с малиново кули за Коледа и стана страхотно. Същото е, само че се реди в чаши и върху крема има и кули, това е разликата.

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 18:12 от Мъ℘♥Мяɣ

# 543
Вода пия в промишлени количества, ям безсолно. Крема го имам и го почвам. С него процедирам така- мажа се, отгоре клин и термо панталон и на кростренажора.

# 544
Вода пия в промишлени количества, ям безсолно. Крема го имам и го почвам. С него процедирам така- мажа се, отгоре клин и термо панталон и на кростренажора.
Ще стане значи  Peace И клекове прави, обаче ако има кой да ти покаже, ако не - зарежи, карай само с кростренажора.

# 545
Кварталната "кръчма" спаси положението.
Динята-поръчанa..)

# 546
  • SHOOT ME 10 $
ВИЖ ТИ   Не съм епилиран селски тарикат. Като горила с м навсякъде..и имам хубаво д..

# 547
ВИЖ ТИ   Не съм епилиран селски тарикат. Като горила с м навсякъде..и имам хубаво д..
Мммм  дааа и темата замря! Mr. Green

# 548
а снимки на този чуден мъжки екземпляр ще има ли?  Whistling
да побутна темата един вид

# 549
  • София
Гледам много ви липсва Сандо  Joy Joy Joy

# 550
И аз си снимах терасата с фенерите.  И мъжът ми е космат.  Фенерите или космите са на дневен  ред.

# 551
Давай снимка на терасата  Laughing

# 552
Давай снимка на терасата  Laughing
http://prikachi.com/images/644/8875644o.jpg  като за пъ ви път на обратно.  С тия нови телефони си е трудно.

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 20:21 от Bobkabebkova

# 553
http://prikachi.com/images/644/8875644o.jpg  като за пъ ви път на обратно.  С тия нови телефони си е трудно.
Като имаш снимка на обратно- се извиняваш като кажеш че е правена с дрон! Никакви оправдания с "новите телефони".

# 554
Като имаш снимка на обратно- се извиняваш като кажеш че е правена с дрон! Никакви оправдания с "новите телефони".
[/quotehttp://prikachi.com/images/665/8875665k.jpg пак

Общи условия

Активация на акаунт