Покажете си детските стаи - тема 23

• 168 779
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
  • Под Сините камъни
Айла, чудесно изглежда стаята. Докато гледах само ми хрумна, че не е лошо да сложиш едно голямо огледало някъде за момичетата.
О даааа.Ние забравихме и нашата кака само ни го натяква.Че нямала къде да се оглежда
Нищо че в коридора имаме цяла стена с огледало иска си в стаята

# 271
Amalleira, много ми хареса осветлението на тавана, в металната част ще вървят и кабелите ли? Т.е. няма да са прокопани в тавана? По поръчка ли ще ви го направи дизайнера или има фирма за осветителни тела, която ги прадлага? Имаш ли цена за тях?
Ние все още не сме готови с детската стая. Засега сложихме фототапет с принцеси на Дисни, за който аз бях много резервирана, но пък стои страхотно на стената и мисля, че 3-годишната ми дъщеря ще го оцени. Цветовете са меки, пастелни, има и перспектива и наистина внася живот в стаята. Допълнително сме купили немски светлорозови флайс тапети. Гардероби - 3 х 60 см от модулните на Икеа - удобно е, че мога да ги размествам по много начини. Сега още се чудя за леглото. Може би в крайна сметка ще вземем едно единично 90 см с контейнери отдолу - пак от Икеа, а в последствие и разтегаем диван, който става на легло. Първо се чудех само за размерите, сега се усетих, че има значение и таблата - откъм главата, странично. Не мисля, че ще ни е удобно без табла.
Оказа се, че ми е много трудно да обзавеждам жилище, в което не сме живяли и още ми е чуждо там. Живот и здраве, като стане на 6 - 7 години може да мислим за ново обзавеждане и тогава да е по поръчка.
Сетих се какво искам да попитам - тези, които имате климатици в детските стаи за отопление, как сте разположили леглата спрямо тях - под климатик (нашият майстор твърди, че трябва да е така) или на стена срещу стената с климатика?

# 272
Здравейте, много добри идеи давате, страхотна тема. Simple Smile
Имам шест годишен юнак и плануваме за коледа да подновим стаята му, та се оглеждам. 

Alexiana, леглото е на стената, срещу климатика, за да не му духа директно на главата.

# 273
На мен лично пък винаги ми е духало ако съм срещу климатик, а под него обикновено не ми духа толкова много. Но в детската климатик няма да слагаме засега, инверторен радиатор /или нещо такова беше/ измисли ММ.

# 274
Здравейте и честит празник на всички с хубавите имена Вяра, Надежда и Любов!
Решихме да подходим генерално, в общи линии ще сменяме повечето мебели, но детската ни е приоритет.
Бях се насочила към Икеа, но като разгледах темата видях много и различни проекти, но не мога да се ориентирам.
Aila и mamaivana   , това, което показвате са само идейни проекти или вече готови стаи и къде може да се разгледат тези мебели, а и тези проекти сами ли ги правите или дизайнери?
По въпроса за климатика, зависи колко е голяма стаята, ако е малка, където и да го сложите, все ще духа, но аз на външна стена не бих сложила леглото.  

# 275
аз също мисля. че климатика се усеща повече ако е срещу леглото. Ако е под него , духалките духат напред и не се усеща Peace

# 276
  • София
Ние сме на климатици и определено под климатика не се усеща вентилаторът.

# 277
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Под климатика трябва да е леглото срещу него духа. Peace

# 278
  • София
А най-обре някъде в страни, аз лично и под климатиците усещам духане (независимо от климатика и колко уж не се усеща и т.н.)

# 279
Здравейте! Правим детска стая за 6 годишен юнак и девойка на 1 годинка. На нейното легло искам да сложа подвижна предпазна преграда, но не знам дали са удобни и здрави. Някой дали е ползвал такова нещо?

# 280
И аз съм за облечена табла между леглата. Не разбрах от последния вариант, но май огледалото се запазва след леглото- до по- високата част на стаята, нали? Килим, под, пердета се нагласят в последствие. Първо се спри на проекта!

# 281
Доколкото разбрах, девойките ще са крака към крака на леглата. Тоест между двете легла не виждам смисъл от табла, тъй като там ще са краката им...Нали целта беше да не им падат възглавниците, а те ще са на крайните страни... Защо да се разделят тогава леглата с табла-така е като дълъг диван...

# 282
След четене тук и търсене на идеи - детската стая, която се оказа съвсем човешка, вече е факт. Първо един несериозен човек, а после един прекалено сериозен (вместо добър ден - "да ви кажа, че ние работим във високия ценови клас", но пък поемат ангажимент за срок, който не спазват. Наистина ме влече някой път да тръгна да си върша работата, облечена в анцуг за сватба) и така - позагубихме ненужно два месеца. В крайна сметка, намерихме се с правилния за нас човек и с общи усилия се разбрахме какво ни трябва.
Само огледало няма. Скоро няма и да има, ако искам да запазя здрава психиката си.  Whistling
Имате ли представа какъв е минималният размер на едно крило на двукрилен гардероб, ширина и дълбочина, така че да е използваемо?
Ако ще се използва за закачане - дълбочина от 55-60 см. е оптималния вариант, ако в гардероба ще се редят и връхни дрехи. Широчината на крилото - колкото място сте отредили. По-скоро по-голямата широчина би била проблем и там са ограниченията.
Тонка, ако избирате някаква конфекция, огледайте добре размерите и дори, ако има някъде да видите нещо на тази фирма - направете го. Това са повдигащия се матрак - помислете го и го обсъдете с с фирмата. Да не се окажете вързани с точно определен вид матрак и без особен избор.  Peace  

# 283
рони, пусни снимки да изплакнем очи. Ти се похвали, ма нас от вътре ни "яде" да видим крайния резултат.

# 284
Аз сложих огледалата на вратичката на гардероба само,че от вътрешната страна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт