Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да получа пълномощно за пътуване до България, ако не мога да отида до Берлин за това?
Мога ли да ползвам немско майчинство, ако родя в България?
Какви са правилата за пътуване с деца до България и какви документи са необходими?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да получа пълномощно за пътуване до България, ако не мога да отида до Берлин за това?
За заверяване на пълномощно за пътуване до България е възможно нотариусът да удостовери самоличността на подписващия, което може да бъде достатъчно. Въпреки това, нотариусът може да откаже заверяването поради езикови бариери, но все пак си струва да опитате. Препоръчително е да се консултирате с юрист или някой с опит в тази област за получаване на точна информация относно процедурата.
-
Мога ли да ползвам немско майчинство, ако родя в България?
В случая с майчинството, ако сте родили в България, няма да можете да ползвате немско майчинство. Въпреки това, има случаи, в които немската здравна каса е възстановила разходите за раждането в частна клиника в България. За конкретни подробности и условия, може да се консултирате с немската здравна каса или юрист с опит в областта.
-
Какви са правилата за пътуване с деца до България и какви документи са необходими?
Когато пътувате с деца до България, може да се наложи да предоставите пълномощно от другия родител в зависимост от ситуацията. В някои случаи може да е необходимо нотариално заверено пълномощно, докато в други самоличността на подписващия може да е достатъчна. Препоръчително е да се консултирате със специалист или с компетентните органи за точните изисквания за пътуване с деца.
-
Какви са изискванията за интеграционни курсове за чужденци в Германия?
-
Какви мерки за сигурност трябва да се предприемат за домовете по време на продължително отсъствие?

и лятната вълна, и мързела упорито отказват да ме пуснат
Колежката стриктно ме информира всяка седмица, кога настъпва застудяване и все се надявам да се върна в обичайният си, организиран ритъм. Искрено се надявам, че това явление не е само при мен
Та, да оставя лиричните отклонения на страна...
/