Кучкари vs останалите

• 67 865
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 105
Може  да има и без някаква конкретна причина, но болшинството от случаите с отровени кучета са с доста неприятна предистория.
Само преди два дни научих за умъртвени няколко домашни кучета (на един стопанин), като на забележките на съседите, които са били в правото си, не е обърнато внимание.

# 106
Ко станало? Застреляли куче?
В бг за убийство на куче дават от 3 до 5 години затвор, но за сгазен човек 6 месеца условно.

Само да го хванат и д@пе да му е яко

# 107
Прочетох статията...
Има много неизвестни. Най-вероятно има предистория.
Предполагам, че предни дни кучето може да е правило проблем, предполагам, че и на стопанката вероятно е правена забележка, а тя не е взела мерки....разсъждавам си...така от нищото е малко вероятно да се случат нещата..

Сигурно и полицаят, който беше застрелян в Лясковец, нещо е бил пречил на психопата.

Не мога да повярвам, че има хора, които се опитват да оправдават мръсния изрод, който е застрелял кучето. #Cussing out

Коментирам, ако имам всички факти. Нямам ги, нито ти... Да не стане като случая с поничките от Враца ли бяха, в началото едно, после друго излезе. Крушката винаги си има опашка.

# 108
Ако кучето е нападнало някой, то може законна самоотбрана да е било...
Охх, забравих, че в България законна самоотбрана значи да отвърнеш със същото оръжие по същия начин като нападателя.
 Тоест ако куче те нападне да те хапе, законна самоотбрана значи и ти да се хвърлиш да хапеш. Ако извадиш пистолет и стреляш-5 години не ти мърдат.
 Точка!

# 109
Охх, забравих, че в България законна самоотбрана значи да отвърнеш със същото оръжие по същия начин като нападателя.
Няма такова нещо.

# 110
  • София
Гергано, конкретното куче не е нападнало убиеца.

# 111
Не се знае, не се знае....може предния ден да го е захапало или да го е погледнало лошо...

Както казах, набързо написана статия, едностранна, без изясняване на фактите...много неизвестни Peace

Където има дим, има и огън.... мен що не дойде да ме гръмне някой,м? те си знаят за какво е...

# 112
  • София
Не се знае, не се знае....може предния ден да го е захапало или да го е погледнало лошо...

Както казах, набързо написана статия, едностранна, без изясняване на фактите...много неизвестни Peace

Където има дим, има и огън.... мен що не дойде да ме гръмне някой,м? те си знаят за какво е...

Може, ако го погледнете лошо.  Thinking
Сериозно, независимо каква е причината и дали има причина изобщо, недопустимо е да се оправдава едно убийство. Че утре този човек може човек да гръмне със снайпера, защото го е "погледнал лошо" или защото не му харесва. Безумно е да търсите причина.

# 113
Няма такова нещо.

Грешиш.

# 114
Много ме дразни идеята да обявиш цяла група хора за идиоти, обобщавайки само по един признак, не е правилно и не може да се мисли по този начин. Примерно по признака "майка" или пък "шофьор".
Преди време побъркан старчок застреля не куче, а 11-годишно момче, защото му вдигало шум под балкона, в друг случай собственик на по-дребна порода закла дого аржентино с брадва, тогава как да насъскаме групите - старци срещу деца и кучкари срещу кучкари може би. На ненормален не му е нужен нито особен повод, за да изтрещи, нито разрешително за оръже.
За да е по-приятно на всички - и на кучкари, и на такива без кучета, е достатъчно да се спазват разпоредбите и правилата, които са малко на брой. Но част от кучкарите предпочитат да се репчат и да правят, каквото си искат, сигурна съм, че са кофти хора по други причини, не защото гледат кучета.

Съгласна съм. Идиотите са идиоти с или без кучета, деца, пушки и каквото оюе се сетим.
Не знам с какво собственичката на кучето е виновна като не е ясно дали плажът в охраняем и каква е местната наредба, а и дори да е в нарушение, какво точно оправдава убийството. Ако около кученцето имаше деца и някое беше уцелено?

Изродът трябва да си понесе наказанието, защото е престъпил поне два закона, а може и повече ако не му е законно оръжието.

# 115
Имаше статистика, че висок процент психопати, серийни убийци и т.н. са започнали с извращения върху бездомни животни. Хич не е за пренебрегване такова поведение, дори и само превантивно, ако да речем не ви пука за кучеякия живот.

# 116
Няма такова нещо.

Грешиш.

weissbier, ти грешиш! Защитата трябва да е равносилна по интензивност на нападението. Няма изискване да се защитаваш със същото оръжие. С две думи - ако някой ти дръпне чантата, пък ти го гръмнеш, това е превишаване пределите на неизбежната отбрана и ще си понесеш последствията.

Колкото до случая с убитото куче - този плаж е неохраняем. Случило се е рано сутринта, когато едва ли е имало хора, тъй като е и слабо посещаван. Но най-фрапантното е, че със същия успех куршумът можеше да го отнесе стопанката.

# 117
Няма такова нещо.

Грешиш.

weissbier, ти грешиш! Защитата трябва да е равносилна по интензивност на нападението. Няма изискване да се защитаваш със същото оръжие. С две думи - ако някой ти дръпне чантата, пък ти го гръмнеш, това е превишаване пределите на неизбежната отбрана и ще си понесеш последствията.

Написаното от теб доказва че не греша.
Какво значи равносилна по интензивност самозащита? Въпрос на тълкувание-тези са ми любимите... Mr. Green
 Ако някой ми дръпне чантата, аз трябва да дръпна неговата.
 Ако куче ме ухапе и аз трябва да го ухапя, не може да стрелям!!!
 Ако ухапя стопанката ще се брои ли за самоотбрана???

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 13:38 от weissbier

# 118
Аз наистина не мога да си обясня как намирате оправдание за стрелба, по каквото и да е, на обществено място.
Утре вие може да бъдете уцелени от куршум на някой ядосан. Безумно е дори да се коментира дали стопанката е била в нарушение, а явно и не е била.

то е същото ако засечете някой с кола (в нарушение сте) това да му дава право да ви застреля. Да разхождаш куче на неохраняем плаж не е нарушение. Да разхождаш куче на охраняем и забранен за това плаж е нарушение, което не е криминално и се наказва с глоба. Да стреляш и да убиваш е криминално проявление и би следвало да се санкционира.

# 119
Може и да е вендета срещу собственичката, ще се изясни скоро. Относно кучкарите, най-много мразя репликата ,,Ама няма страшно, то не хапе!” Добре де и най-доброто животно на света да е, аз как може да го знам. Имам си винаги едно на ум, просто не ми е приятно да ми се навират от горе , било то и само да ме подушат. Това е като с хората , няма как да обичаш всички. Определено има кучета, които познавам и ми е забавно да се занимавам  с тях.

Общи условия

Активация на акаунт