Кучкари vs останалите

• 67 864
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Две гледни точки винаги ще има. Целта на закона е да урегулира по някакъв начин тези отношения и той го прави. Проблем е, че никой не спазва тези разписани правила - с намордник и каишка на обществени места, свободно пуснати само на обозначените за това места, или на безлюдно място.

В близката горичка спрях да ходя, защото когато детето беше на годинка и го заведох там, едно огромно домашно куче се затича към нас. За там нямам претенции...стопанина все някъде трябва да го пусне да потича това куче, ок. Разбирам. И коригирам поведението си като аз спирам да ходя там.

НО...на улицата, на спирката на градския транспорт, в магазина, в детската градина и т.н. публични места с много хора, много МОЛЯ стопаните да спазват разписаните ПРАВИЛА. За тези места не искам и не мога да проявя разбиране, защото и двете страни имат права и не виждам защо мен трябва да ме е страх и да се чувствам безсилна, щото Муньо я кара през просото и за въпросната наредба вероятно и не е чувал... Stop

И ако в гората мога да спра да ходя, по улиците и тротоарите не мога...да летя отгоре ли, що ли...
Моите впечатления са други. Повечето кучета се водят на каишка по улици и тротоари, т.е спазват се правилата. В парка тичат, но те наистина имат нужда да потичат. Но само единици от собственици на кучета почистват след тях. И е факт, че газим в лайна, и деца, и възрастни.
[/quote]

Да де, обаче големите кучета трябвало да бъдат с намордник, а аз досега видяла само едно. Точно неговата собственичка ми каза за това законово изискване, което по нейните думи май само тя спазвала.

# 91
Нали намордника стягал на кучето...а мен като ме стегне сърцето от страх ?

# 92
  • на брега на морето
Кучета-мучета, ама сега гледах клип как изваждат човешко новородено, натикано в кенефската тръба.
Също така съм гледала снимки как с газова горелка пекат живи кучета за барбекю. Гледала съм и снимки как дерат живи кучета и живи ги варят.

Ще пиша на администраторите с молба такива теми да не бъдат допускани.

# 93
 Дано не е практика Simple Smile Но е точно като с непочистването на кучешки л...а- манталитет.

# 94
Скрит текст:
То хубаво, стопанката ще си понесе вината, но аз не искам да живея в държава, където всеки ненормален може да се прави на снайперист и да стреля по всичко, което мърда в полезрението му  ooooh!
А кой иска?
Не знаех, че е стрелял по всички. Ако наистина е така нещата са още по-сериозни.

Не, не знам дали е стрелял по всички, но предполагам, че не му е за първи път  Peace Кой нормален човек би стрелял по плажа? Явно се чувства безнаказан.

# 95
Не, не знам дали е стрелял по всички, но предполагам, че не му е за първи път  Peace
Ама то аз мога да си предположа и че кучето е нахапало 10 човека.
Няма какво да предполагаме и да преувеличаваме. Стрелбата не е нещо нормално, ако е било факт и друг път щеше да се раздуха отдавна. Още повече, ако е стрелял "по всичко, което мърда в полезрението му".

# 96
Не се сърди, човече, благодаря! Значи няма да се ходи към Варна.

За темата за бездомните кучета. Не знам защо хората мислят, че като имам куче, храня и гледам бездомните. Като минавам с моето куче покрай тях, така ръмжат да си пазят територията, че мен си ме е страх.

# 97
Не, не знам дали е стрелял по всички, но предполагам, че не му е за първи път  Peace
Ама то аз мога да си предположа и че кучето е нахапало 10 човека.
Няма какво да предполагаме и да преувеличаваме. Стрелбата не е нещо нормално, ако е било факт и друг път щеше да се раздуха отдавна. Още повече, ако е стрелял "по всичко, което мърда в полезрението му".

Сега се раздуха, защото кучето е породисто и домашно, но дали ни информират за всяко застреляно улично куче или коте? Мисля, че не.

Но си права, да не преувеличаваме излишно  Peace

# 98
Много ме дразни идеята да обявиш цяла група хора за идиоти, обобщавайки само по един признак, не е правилно и не може да се мисли по този начин. Примерно по признака "майка" или пък "шофьор".
Преди време побъркан старчок застреля не куче, а 11-годишно момче, защото му вдигало шум под балкона, в друг случай собственик на по-дребна порода закла дого аржентино с брадва, тогава как да насъскаме групите - старци срещу деца и кучкари срещу кучкари може би. На ненормален не му е нужен нито особен повод, за да изтрещи, нито разрешително за оръже.
За да е по-приятно на всички - и на кучкари, и на такива без кучета, е достатъчно да се спазват разпоредбите и правилата, които са малко на брой. Но част от кучкарите предпочитат да се репчат и да правят, каквото си искат, сигурна съм, че са кофти хора по други причини, не защото гледат кучета.

# 99
Любимото ми куче (немска овчарка), умря в двора на родителите ми след като му беше подхвърлена хапка с игли след като незнайните не са могли да влязат в къщата ( мисля всеки може да си представи мъките, които изпита животното преди да бъде приспано). На познати направо им ги бяха одрали кучетата ... картинка от филм на ужасите.
Против съм убийството на кучета, без да има причина за това и поставянето на отрова в парковете както беше станало "модерно" по едно време.
И въпреки всичко пак си оставам против определени породи пък и, ако ще да ми ги хвалят колко са добри, целувани, гледани като човеци (каквото и да означава това). На времето бяха модерни доберманите, също известни с доброжелателността си към хората, с единственото допълнение, че става въпрос само за собственика му... Радвам се, че тази мания по тази порода замря след нередките наранявания на минувачи. Сега се надявам и на тази мода с добрите питбули, догове били те кралски, аржентино, пясъчни и т.н. да спре. Или поне да се ограничат до развъдниците им.
И пак казвам, че е добре да се спре това сравняване между деца и кучета - несравними са двете неща. И правата, които имате Вие собствениците на кучета ги имат децата и хората без кучета. По същата логика, ако аз не си отглеждам детето правилно - не само ще ме глобят, но ще ми го настанят в нужната институция. Същото трябва да бъде и за кучетата - щом не може да спазват наредбите освен солидна глоба и отнемане на кучето.

# 100
Прочетох статията...
Има много неизвестни. Най-вероятно има предистория.
Предполагам, че предни дни кучето може да е правило проблем, предполагам, че и на стопанката вероятно е правена забележка, а тя не е взела мерки....разсъждавам си...така от нищото е малко вероятно да се случат нещата..

# 101
Нищо против нямам животните, просто изпитвам страх от повечето животни ( включително кучета), виждала съм глутница да напада човек. И не разбирам защо някой трябва да си води кучето пуснато или на дълъг повод без наморник.
И правя забележки на хората, моля ги да си приберат кучетата, усмихват ми се мило  Rolling Eyes. Считам, че хората с кучета трябва да имат малко по-голяма толерантност към другите.

# 102
Сега се раздуха, защото кучето е породисто и домашно, но дали ни информират за всяко застреляно улично куче или коте? Мисля, че не.
Под всичко, което мърда се разбира и хора.
И не е вярно, че не се раздухват случаите за малтретирани или убити бездомни животни, всичко се раздухва, журналистите само това чакат.

Но си права, да не преувеличаваме излишно  Peace
Peace

# 103
  • София
Прочетох статията...
Има много неизвестни. Най-вероятно има предистория.
Предполагам, че предни дни кучето може да е правило проблем, предполагам, че и на стопанката вероятно е правена забележка, а тя не е взела мерки....разсъждавам си...така от нищото е малко вероятно да се случат нещата..

Сигурно и полицаят, който беше застрелян в Лясковец, нещо е бил пречил на психопата.

Не мога да повярвам, че има хора, които се опитват да оправдават мръсния изрод, който е застрелял кучето. #Cussing out

# 104
  • София
https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1598155

Дано го открият и да си понесе последствията.
Не проумявам как може да има такива изроди.
Ужасно. В нормалните държави такива лежат в затвора, дано го хванат и си получи заслуженото.

Лайната по парковете НЕ са само от домашни кучета, толкова ли е сложно да се проумее? Дори всички кучкари да започнем да си събираме лайната след песовете, докато има бездомни кучета, ще има и лайна  Tired

Общи условия

Активация на акаунт