Кучкари vs останалите

• 67 795
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 75
ТаняИванова мога да поспоря с теб, че не твоето, а моето куче е най-доброто, най-обичливото, най-послушното и то ме разбира много по-добре, отколкото биха ме разбрали някой екземпляри наричащи себе си човеци  Wink Но човек, който по принцип не е кучелюбител, не би изпаднал в умиление при вида на моето или твоето, или нечие друго куче. Именно заради това са създадени правилата. Щом на дадено място е забранено да бъдат разхождани кучета, то значи е забранено и точка. Щом на заградената площадка до училището е забранено да се пускат кучетата да потичат тогава какво по дяволите правят там всяка сутрин пуснатите домашни любимци?

Ами явно  забраните не действат. Трябва да има санкции. Но все някой трябва да следи за спазването на забраните и да налага наказания.  Peace

# 76
Дразнят ме всички прости и недобросъвестни индивиди, без значение дали са кучкари, стопани на вълнисти папагалчета, или хора без домашни любимци, за които е съвсем в реда на нещата да си изхвърлят биреното кенче или опаковката от чипса директно на земята  Twisted Evil ...
Peace

По въпроса със застреляното куче и убиецът, и стопанинът са виновни - убиецът за малоумното действие, собственикът, че е завел кучето си на място, забранено за кучета. Надявам се и двамата да си понесат съответното наказание за стореното.

# 77
Общинския инспекторат отговаря за спазване на въпросните общински наредби, ама дали ще вдигнат, пък кога ще дойдат, то кучето още там ли ще е....така е, Утро, изначално са сбъркани нещата в нашата държавица...

# 78
Как така ще ми се хвърля чуждо, непознато куче да ми се радва... това нормално ли е?
Да, бе, радвало ми се!  Rolling Eyes
Като нямаше какво да кажат стопаните, ми излязоха с това извинение.

Нищо неподозираща, разхождам се из парка и отстрани с все сила ми се хвърля куче с двете лапи почти до лицето ми, при което получавам адска болка в кръста. ooooh!
Отложих пътуване и ред други ангажименти плюс два месеца лекарства и рехабилитация.
Това, защото стопаните на кучето били на почивка, нямало кой да го разходи и при първото излизане, свободно, без намордник, то си е почти неадекватно и не отговаря на никакви команди.

След бързото извинение се изнизаха, а при уплахата и болката, която изпитвах, дори не помня физиономиите им.

Да си кучкар е отговорност, не само към кучето, но и към всичко, което е в обсега на животното. Peace

# 79
Ама едното е за глоба, а другото си е убийство  Shocked

Глобата, ок, нека я наложат.
Ама какъв изрод трябва да си просто да застреляш някакво същество. Аз и лова не го разбирам по тази причина, ама има хора, които се кефят  Sick

# 80
Но се дразня и на бебешките памперси.....

Това не го разбрах. Къде ги видяхте тия памперси?
Е, в парка, къде. И не в кошчетата, естествено.  Вярно, че може клошари да са ги извадили или улични животни, търсейки храна, но са факт.

# 81
...при самозащита го е гръмнал Mr. Green не съм чела случая де.

Умъртвяване на животни, не е като убийство на чиляк. ...различни състави са по НК

# 82
При самозащита ??! Интересно, носил е оръжие  Shocked

НК хубаво, аз споделям морала си  newsm78

# 83
По въпроса със застреляното куче и убиецът, и стопанинът са виновни - убиецът за малоумното действие, собственикът, че е завел кучето си на място, забранено за кучета. Надявам се и двамата да си понесат съответното наказание за стореното.
То хубаво, стопанката ще си понесе вината, но аз не искам да живея в държава, където всеки ненормален може да се прави на снайперист и да стреля по всичко, което мърда в полезрението му  ooooh!

# 84
Че то забранено ли е да носиш, ако си имам разрешително например? майтапех се за самозащитата

Оф, добре, отивам да погледна, че да не говоря наизуст и по преразказ Mr. Green

# 85
  • София
https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1598155

Дано го открият и да си понесе последствията.
Не проумявам как може да има такива изроди.

# 86
  • София
Но се дразня и на бебешките памперси.....

Това не го разбрах. Къде ги видяхте тия памперси?
Е, в парка, къде. И не в кошчетата, естествено.  Вярно, че може клошари да са ги извадили или улични животни, търсейки храна, но са факт.

Като ви чете човек, ще рече, че се спъваме в бебешки памперси. Видяла сте веднъж-дваж, не е практика. Но в кучешки лайна се спъваме, ето това е факт.

Кучето си е играло на плажа със стопанката си. Някой го е гръмнал отдалеч. Безсмислена и жестока постъпка.

# 87
А то на охраняем плаж ли е станало? Защото на неохраняем плаж кучетата не са забранени и няма защо да глобяват собственичката. Както впрочем и на охраняем плаж преди 8 и след 19. (Пак съм правила справка с наредбата на курорта, който посещаваме.)

# 88
ТаняИванова мога да поспоря с теб, че не твоето, а моето куче е най-доброто, най-обичливото, най-послушното и то ме разбира много по-добре, отколкото биха ме разбрали някой екземпляри наричащи себе си човеци  Wink Но човек, който по принцип не е кучелюбител, не би изпаднал в умиление при вида на моето или твоето, или нечие друго куче. Именно заради това са създадени правилата. Щом на дадено място е забранено да бъдат разхождани кучета, то значи е забранено и точка. Щом на заградената площадка до училището е забранено да се пускат кучетата да потичат тогава какво по дяволите правят там всяка сутрин пуснатите домашни любимци?

Ами явно  забраните не действат. Трябва да има санкции. Но все някой трябва да следи за спазването на забраните и да налага наказания.  Peace
Така е съгласна съм,аз не си пускам кучето,където не е разрешено....уважавам това,че някои хора ги е страх,и мен ме е страх понякога въпреки,че си имам такова приятелче Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 89
То хубаво, стопанката ще си понесе вината, но аз не искам да живея в държава, където всеки ненормален може да се прави на снайперист и да стреля по всичко, което мърда в полезрението му  ooooh!
А кой иска?
Не знаех, че е стрелял по всички. Ако наистина е така нещата са още по-сериозни.

Вината на стопанката си е съвсем отделен въпрос, не ги смесвам двата.

hoaxy, от 2013 г. са забранени кучетата по всички плажове във Варна. Без значение колко са големи, на каишка ли са, с намордник и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт