Кучкари vs останалите

• 67 772
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 60
Защо още със заглавието на темата е необходимо да се противопоставяме? Някой срещу някой! И за по-голяма караница може да кръстим темата Кучкарите vs децата  ooooh!
За протокола - кучкар съм и не съм против никой.

# 61
  • София
Но се дразня и на бебешките памперси.....

Това не го разбрах. Къде ги видяхте тия памперси?

# 62
  • София
Някои ги е страх от високо,други от асансьори,мен от кучета и не смятам,че е неоснователно.Няма какво толкова да се чудиш как е възможно някой да го е страх от кучета...

# 63
Мен пък много ме дразнят такива, които почват да пищят от ужас при вида на джобен размер куче на повод. И така възпитават децата си - да ги е страх и да хвърлят камъни по животните.

Мен ме дразнят тези, които пускат децата си да галят моите кучета, без дори да ме попитат. Ами ако хапят? моите кучета са точно джобни, но се страхуват от непознати и едната буквално се блъска в мен от страх, че я пипат. Освен това е глуха и полусляпа , което я прави дезориентирана.

Аз чуждо куче не пипам, освен ако не познавам стопанина му, тогава се спирам и му се радвам.

пс. непрекъснато виждам майки, които изпишкват децата си, и о, небеса, дори акат до някое улично дършо. и не, не живея в циганската махала Wink хич не съм видяла да си почистват после Wink

# 64
Имам куче, че и котка ! Не мога да разбера хората, които поставят животните над хората. Никога моето куче не е било с предимство пред някое дете. Дори и преди да се роди моето дете , никога животните (било то и моите собствени) не са били пред хората. Това го разбирам като предателство срещу собствения си вид. Peace
Кучетата не са виновни за акитата , които оставят. Те не могат да си почистят.  

Някой ще дешифрира ли какво ще рече да поставяш животните пред хората???  newsm78

# 65
  • София
Дразнят ме всички прости и недобросъвестни индивиди, без значение дали са кучкари, стопани на вълнисти папагалчета, или хора без домашни любимци, за които е съвсем в реда на нещата да си изхвърлят биреното кенче или опаковката от чипса директно на земята  Twisted Evil

За протокола съм кучкар и коткар. Събирам лайната след кучето си, около мен в Заимов повечето кучкари събират. Тези, които не събират са ми противни, вече съм се карала с една пикла.

Не храня бездомни кучета и съм твърдо "за" евтаназията им, както съм писала и в подобна на тази тема.

# 66
Две гледни точки винаги ще има. Целта на закона е да урегулира по някакъв начин тези отношения и той го прави. Проблем е, че никой не спазва тези разписани правила - с намордник и каишка на обществени места, свободно пуснати само на обозначените за това места, или на безлюдно място.

В близката горичка спрях да ходя, защото когато детето беше на годинка и го заведох там, едно огромно домашно куче се затича към нас. За там нямам претенции...стопанина все някъде трябва да го пусне да потича това куче, ок. Разбирам. И коригирам поведението си като аз спирам да ходя там.

НО...на улицата, на спирката на градския транспорт, в магазина, в детската градина и т.н. публични места с много хора, много МОЛЯ стопаните да спазват разписаните ПРАВИЛА. За тези места не искам и не мога да проявя разбиране, защото и двете страни имат права и не виждам защо мен трябва да ме е страх и да се чувствам безсилна, щото Муньо я кара през просото и за въпросната наредба вероятно и не е чувал... Stop

И ако в гората мога да спра да ходя, по улиците и тротоарите не мога...да летя отгоре ли, що ли...

# 67
За тези места не искам и не мога да проявя разбиране, защото и двете страни имат права и не виждам защо мен трябва да ме е страх и да се чувствам безсилна, щото Муньо я кара през просото и за въпросната наредба вероятно и не е чувал... Stop
И щото няма кой да го санкционира.

# 68
И аз съм собственик на куче от голяма порода. Прочела съм наредбите на моята община(за град София). По принцип всяка община в България има различна наредба. В София не съм длъжна да слагам намордник на кучето ми, но в Кюстендил, например, е задължително. Ако ида там, ще слагам. Тъй че специално за намордниците и дължината на поводите има разлика и не навсякъде е задължително "кучета, с размери на кон" да са с намордник.
И аз много се дразня на непочистването след кучетата. Но, за разлика от вас, виждам доста хора да почистват. Може би непочистването се набива на очи.

# 69
Здравейте!Имам мъжкар 35кг. с доста внушителен вид.Американски стаф е.Мога да кажа,че все още не съм срешала толкова добър човек,колкото е кучето ми,може би това се дължи на любовта,с която го засипваме ежедневно и това,че го третираме не като куче,а като човек!Живеем на доста уживена улица и целият квартал го познава,децата го пипат през оградата,всички много му се радват.....Ходили сме с него на плаж доста пъти и всички му се радват,баби,дядовци,деца,майки,бащи,тийнейджъри,просто всички....Причината е,че още на пръв поглед си личи добротата в очичките му и хората не изпитват някакви ужасяващи чуства при вида му....Та исках да кажа (междувременно ви запознах с моето куче),че поведението на животното зависи от това дали и колко любов получава,отношението към него.В момента чакаме бебе и нямам търпение да се запознаят! Heart Eyes

# 70
E, в планината на каиш ли да стои кучето... то мечки има там, който има страх, кучета са му малък проблем.

Овчарските понякога са неприятни, понеже са по 5-6 и са лошо възпитани да лаят и да се зъбят. Но те кученцата на са виновни, че са възпитани да са лоши.

# 71
О, те в града не стоят с каишки, че в планината ли, море hahaha

Казах, че за гората съм ОК и разбирам Peace

# 72
  • София
Две гледни точки винаги ще има. Целта на закона е да урегулира по някакъв начин тези отношения и той го прави. Проблем е, че никой не спазва тези разписани правила - с намордник и каишка на обществени места, свободно пуснати само на обозначените за това места, или на безлюдно място.

В близката горичка спрях да ходя, защото когато детето беше на годинка и го заведох там, едно огромно домашно куче се затича към нас. За там нямам претенции...стопанина все някъде трябва да го пусне да потича това куче, ок. Разбирам. И коригирам поведението си като аз спирам да ходя там.

НО...на улицата, на спирката на градския транспорт, в магазина, в детската градина и т.н. публични места с много хора, много МОЛЯ стопаните да спазват разписаните ПРАВИЛА. За тези места не искам и не мога да проявя разбиране, защото и двете страни имат права и не виждам защо мен трябва да ме е страх и да се чувствам безсилна, щото Муньо я кара през просото и за въпросната наредба вероятно и не е чувал... Stop

И ако в гората мога да спра да ходя, по улиците и тротоарите не мога...да летя отгоре ли, що ли...

Моите впечатления са други. Повечето кучета се водят на каишка по улици и тротоари, т.е спазват се правилата. В парка тичат, но те наистина имат нужда да потичат. Но само единици от собственици на кучета почистват след тях. И е факт, че газим в лайна, и деца, и възрастни.

# 73
Имам куче, че и котка ! Не мога да разбера хората, които поставят животните над хората. Никога моето куче не е било с предимство пред някое дете. Дори и преди да се роди моето дете , никога животните (било то и моите собствени) не са били пред хората. Това го разбирам като предателство срещу собствения си вид. Peace
Кучетата не са виновни за акитата , които оставят. Те не могат да си почистят.  

Някой ще дешифрира ли какво ще рече да поставяш животните пред хората???  newsm78

Чувала съм от хора, които хранят улични кучета, че животните били добрите, а хората злите. Предполагам, че поставят нуждите на животните в частност кучетата, в смисъл че не им пука дали цапат, акат и т.н. и дали дете би се нацапало или заразило от кучешки мръсотии. Също така защитават кучето ако ухапе човек, защото човека им минавал през територията и следователно сам си е изпросил ухапването. Нещо от този сорт ще да е поставянето на животинските нужди, пред човешките. Поне така предполагам, де.

# 74

Въпрос на съвест и култура.
Собствениците на кучета също се дразним за изброените неща, които някои собственици допускат.

Бях с кучето ми и с детето в парка. Отивахме към кучешкото заграждение и кучето ми беше на повод. Ненадейно ни заобградиха три хъскита, които започнаха да ръмжат на моето куче и да ни обикалят в кръг. Следа от стопанин нямаше в продължение на 10 минути. Ситуацията беше доста критична. Та искам да ви кажа, че неспазването на правилата касае и нас. Ние също бихме се чувствали по-добре, ако всеки спазва. Сигнализирах за този случай общината, тъй като парка е общински и така и не успях да открия човек от охраната. Отговориха ми, че общината не охранявали парка, ами го охранявал не-знам-си-кой. При подобни случаи да звъня на 112. И това е добър повод да отбележа пък, че 112 не вдигат редовно. Наскоро звънях 5 пъти в рамките на 5 минути и така и не успях да се свържа. После ще чакаме нещата да сработят. Ами те са изначално сбъркани и никой не го е еня....

Общи условия

Активация на акаунт