Хората са си го написали - точно и ясно. На който не му допада или не му достигат сили да спазва изискванията, не се захваща с отглеждането на домашен или дворен любимец.
Също ми е крайно неприятно това сравнение между деца и кучета. С извинение към всички любители на кучета, които не харесват деца - за децата няма наредба да бъдат вързани, децата в повечето случаи не акат и пишкат на тротоарите като спират още двама човека зад тях, децата не ОПИКАВАТ колата Ви или чантата, която сте поставили на земята. Както децата пискат, така и кучетата лаят. Ако знам, че детето ми може да застраши живота, здравето на някой друг ще го държа здраво стиснато за ръката ми и няма да причиня сърцебиене и изпотяване на хората, които ги е страх от деца и не бих си позволила заради моето дете някой да търси друг маршрут. Аз не пускам детето си в обозначените за игра на кучета кътове, още повече то не извършва нуждите си там. И не на последно място моето дете няма да Ви отмъкне сандвича от ръката, докато аз си говоря с някой друг познат!!!!!!!!!!!!