Кучкари vs останалите

• 67 745
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 45
http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=138
Хората са си го написали - точно и ясно. На който не му допада или не му достигат сили да спазва изискванията, не се захваща с отглеждането на домашен или дворен любимец.

Също ми е крайно неприятно това сравнение между деца и кучета. С извинение към всички любители на кучета, които не харесват деца - за децата няма наредба да бъдат вързани, децата в повечето случаи не акат и пишкат на тротоарите като спират още двама човека зад тях, децата не ОПИКАВАТ колата Ви или чантата, която сте поставили на земята. Както децата пискат, така и кучетата лаят. Ако знам, че детето ми може да застраши живота, здравето на някой друг ще го държа здраво стиснато за ръката ми и няма да причиня сърцебиене и изпотяване на хората, които ги е страх от деца и не бих си позволила заради моето дете някой да търси друг маршрут. Аз не пускам детето си в обозначените за игра на кучета кътове, още повече то не извършва нуждите си там. И не на последно място моето дете няма да Ви отмъкне сандвича от ръката, докато аз си говоря с някой друг познат!!!!!!!!!!!!

# 46
  • София
Но една положителна тенденция забелязвам все пак сред собствениците на кучета, или поне сред тези, които аз срещам. Все по-внимателни са спрямо децата. Дъщеря ми изпитва някакъв ирационален страх от кучета, въпреки че толкова съм й обяснявала и е готова да хукне веднага в обратна посока, дори и пинчер да срещне, та ми прави впечатление, че стопаните си придърпват кучетата плътно до тях, като видят пребледнялата й от страх физиономия.  Peace

# 47
  • София
Мен пък много ме дразнят такива, които почват да пищят от ужас при вида на джобен размер куче на повод. И така възпитават децата си - да ги е страх и да хвърлят камъни по животните.

# 48
Аз сравнения между деца и кучета наблюдавам само и единствено от страна на НЕлюбителите на кучета. Затова и недоумявам какво се има предвид.  Rolling Eyes

Не разбирам какво има да го е страх човек от куче? При условие, че кучето е едно от най-интелигентните животни на Земята.  Thinking Сега и мен би ме хванал страх, ако попадна сред глутница бездомни кучета, пуснато без повод домашно от определена порода ит.н. Но това не означава, че трябва да ме е страх от абсолютно всяко куче.  Shocked

# 49
Бенчо, много точно казано. Peace

Шайнбокс, по-добре възгласи колко е сладичко, отколкото реплика: "Я се свий, да не ти ударя една чанта" или? все е зле Thinking

Змия, точно дребно куче ме е гонило злобно и ме е хапало. Джобен, неджобен...зъби има, нали. Няма да ми скъса гръкляна вероятно, но краката ще ми нахапе...

# 50
Няма нужда от сравнения, на всеки му е важно това, което си има. Естествено, че за стопанин неговото куче му е по-мило от непознато дете, защото е негов приятел, а детето е непознат човек.

teta75, не знам, кое е по-добре. И двете са неприемливо отношение по отношение на напознати човек и кучето му. Аз като видя куче, става ми миличко и се усмихвам на него и на стопанина му, но не си позволявам своеволия. Позволявам си като кучето се хвърли с бясна усмивка върху мен да ме ближе, тогава и аз го чеша  Heart Eyes

# 51
Няма нужда от сравнения, на всеки му е важно това, което си има. Естествено, че за стопанин неговото куче му е по-мило от непознато дете, защото е негов приятел, а детето е непознат човек.

teta75, не знам, кое е по-добре. И двете са неприемливо отношение по отношение на напознати човек и кучето му. Аз като видя куче, става ми миличко и се усмихвам на него и на стопанина му, но не си позволявам своеволия. Позволявам си като кучето се хвърли с бясна усмивка върху мен да ме ближе, тогава и аз го чеша  Heart Eyes

Толкова му е мило на някой стопанин, че не му слага каишка или намордник с риск да ухапе дете..ама то нали детето не му е мило, що да мисли за него...него кучета го яли, и преносно и буквално Tired

# 52
"ПОМОЩ! ИЗЧЕЗНАЛО Е МОМИЧЕНЦЕ!"

Този надпис е разлепен навсякъде из квартала - лист хартия с огромни крещящи букви! На човек да му се изправи косата и да му се смръзне сърцето! Само дето не било момиченце, било кученце! Да се смееш ли, да плачеш ли!

Скрит текст:
Не че не е гадно, изживяла съм го с котката ми - седмица я търсих, часове наред, нощем с фенери обикалях по мазетата, по храсталаците... изревах си очите! Но е животно, по дяволите, не дете!!!

# 53
Как така ще ми се хвърля чуждо, непознато куче да ми се радва... това нормално ли е?

# 54
Имам куче, че и котка ! Не мога да разбера хората, които поставят животните над хората. Никога моето куче не е било с предимство пред някое дете. Дори и преди да се роди моето дете , никога животните (било то и моите собствени) не са били пред хората. Това го разбирам като предателство срещу собствения си вид. Peace
Кучетата не са виновни за акитата , които оставят. Те не могат да си почистят.  

# 55
Бона, на мен ми се е случвало да ми се хвърля непознати кученце да ми се радва  Heart Eyes

# 56
Цитат
Естествено, че за стопанин неговото куче му е по-мило от непознато дете, защото е негов приятел, а детето е непознат човек.

Eто, utro77, илюстрация на това, което имах предвид. Подобно мислене за мен не е нормално, а е силно разпространено. Пък ти си го разчитай както си искаш.

# 57
Хора, предпочитам да газя кучешки акита всеки ден, вместо да бера страх дали няма да ме захапе за задника някое...

# 58
С много малко по размери куче съм и не използвам оградената за разходка площ. Кучето ми се страхува от по- едрите, а те всички са. Дори и когато и се радват, без да искат я бутат, настъпват и подобни недоразумения.
Макар и с куче и аз много се дразня на нехайството по повод събиране на изпражненията им. Но се дразня и на бебешките памперси, люспите от семки под пейките, шишетата от бира  и прочие нечистотии оставени от хората.
Дразня се и на ловците също.  Щото и без лов от глад няма да умрат.

# 59
Цитат
Естествено, че за стопанин неговото куче му е по-мило от непознато дете, защото е негов приятел, а детето е непознат човек.

Eто, utro77, илюстрация на това, което имах предвид. Подобно мислене за мен не е нормално, а е силно разпространено. Пък ти си го разчитай както си искаш.

Силно разпространено? Едва ли. Но не изключвам и да се случва. Това отново не означава, че се отнася за всеки.

Как така ще ми се хвърля чуждо, непознато куче да ми се радва... това нормално ли е?

Нормално??? Не знам дали е нормално, но не е изключено. И не е повод за истерии!

Общи условия

Активация на акаунт