Кучкари vs останалите

• 68 298
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 495
Никой не казва,че хората без кучета са виновни, но защо да са виновни хората,които имат домашно такова ?
И на мен не са ми приятни бездомните,защото винаги като мина покрай такива с моето куче,ръмжат и тръгват да нападат... тъй че ,това е и мой проблем. Но това не значи ,че ще тръгна да ги стрелям или тровя...

Проблема е общ, а тук има някакво разделение,което аз не разбирам.  Tired

# 496
Не, не са виновни и хората с кучета.
Виновни са тези, които ги изхвърлят, тези, които ги хранят и поощряват и държавата, че не спира всичко това.

# 497
Ами и с това не съм много съгласна, например в съседния блок има студио за красота. Там си гледат една улична превъзходна от близо 3-4 години, хранят я ,дават й вода , обезпаразитяват я, но реално тя си живее на улицата. Кастрирана е, много е добра и вече стара, не прави проблем на никой. И все пак си остава бездомна. На мен лично не ми пречи. Нищо ,че мястото й не е там.  Peace

# 498
А като я гледат чистят ли й изпражненията?
И ако това куче е вече старо и не прави проблеми, младите правят. А предполагам, че от млада я гледат.
Едно такова добро хранено куче, като ме видя с кутия пица за боклука и ми се спусна, защото си мислеше, че ще го храня. Мен не ме е страх, но представи си да беше човек с фобия, дете и тн.
Ако някой иска да се грижи за куче, да го гледа вкъщи или да се пробва да му намери дом. Има толкова групи за осиновявания и взаимопомощ. А е факт, че много от хранещите не знаят с какво не бива да се храни едно куче и с добра мисъл могат да причинят много страдание на животинката.

# 499
Почистват и да , тя главно седи около или пред студиото. Peace Ами от доста време я гледат и всички от трите блока в околността я познават и й се радват. И деца и възрастни.

Сигурно са се пробвали да и намерят дом, но повечето хора не искат да гледат непородисто куче. Зимата я прибират, но другите сезони си живее навън. Не се мята по хората, доста е страхлива, изразява обичта си като ляга по гръб й иска да я почешеш. Та както казах,за толкова години не съм видяла да е създала проблем на някой.

Не казвам,че е правилно,но не бих я отровила или застреляла.Не са я прибирали в приют. Пък и мисля,че повечето хора от блока ще си я търсят обратно.  Laughing

# 500
И ние пред офиса имаме такова куче. Супер симпатично и енергично, не пречи на никога. Хранят го, хм.. и аз не знам точно, може би портиерите на нашата и съседната сграда. Има си колибка. Толкова е кротко, че гълъбите му кацат по гърба и няма нищо против. Аз за 5 години работа в тази фирма, нито веднъж не съм видяла ако, вероятно ходи долу към реката или по поляните, т.к. след нас следват едни диви поляни и река. Кучето не ми изглежда тъжно. А и между другото, понякога като минават роми с кучета да оглеждат контейнерите, ей това куче направо докато не ги изпъди не спира, хич не ги харесва. Някой може да каже, че е агресивно, но аз на 100% го подкрепям в нехаресването му на мърлявите роми, които ровят в кофите.

# 501
Ако кучето лае по циганите, значи все пак е агресивно. Циганите спадат към човешкия вид, колкото и неприятни да са на много от нас и според мен това също е случай, в който трябва да се вземат мерки.

# 502
  • София
Изключително много кучета лаят по циганите. Не знам на какво се дължи, може би миризма, може би друго, но кучетата се стараят да ги прогонят с лай.
Дори и моята 3-килограмова кифла лае по мангалите, които обикалят с каруците или ровят в кофите.

Не реагира, когато наоколо има чисти цигани.

# 503
Ако кучето лае по циганите, значи все пак е агресивно.
Според мен му миришат. То не е виновно, че е с чуствително обоняние.

# 504
Тия дребните лаят яростна по всичко.

# 505
  • София

Това не е вярно.

# 506
Лаят по конете и шумът, а по определени хора ако се страхуват.

Казвала съм, че работих в полицията в отдела с кучета и коне и полицаите казваха, че на азиатци и африканци реагират кучетата по-често. Просто ги е страх хората и се държат напрегнато и животните го усещат.

Преди няколко дни имаше акция на една от гарите и едни сладки бигъли наобиколиха една девойка, която явно имаше наркотици.

Змия, мокрото куче ми е любимо. Много сладка мишка.

# 507

Това не е вярно.

Разбира се, щом ти го казваш.

# 508
  • София
Не съм съгласна, че всички трябвало да осиновяваме бездомни песове. Аз съм кучкар, да, но това далеч не означава, че се прехласвам по всички кучета. Всъщност харесвам едва 5-6 породи, останалите са ми или безразлични, или направо отблъскващи. Не харесвам и помияри, или айде да го кажа по-политкоректно, безпородни. Да, да, знам, че те не са виновни, че са такива; че са умни, предани и блаблабла, но това не променя нещата, лично за мен.

Странното е, че с котките не съм така..абсолютно всяка писана, бездомна или домашна, ме умилява и ми се иска да я намачкам. Докато една прилична част от кучетата, с които се срещам покрай моята визла са ми направо неприятни. Явно съм повече коткар по душа  Laughing

# 509
И аз съм коткар. Котките са своенравни, независими, свободни. Твои са само ако те харесат, а не защото ги храниш.
 Кучетата не са такива. Кучетата са предани на стопаните си без значение какъв е стопанина. Това не ми харесва у тях.
 Иначе аз харесвам и кучета, но ги разглеждам повече като животни, които служат за нещо, а не като компания. Ако ми трябва куче ще си взема немска овчарка-умно, работливо, обучаемо, предано куче.

Общи условия

Активация на акаунт